HUS

HUSin tekstinkäsittelypalvelua koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet

Jaa

Neuvotteluiden tuloksena 150 henkilön työsuhde päättyy HUS Asviassa. Alustava arvio vähennystarpeesta oli enintään 180 henkilöä.

HUSin tekstinkäsittelypalveluita koskevat yt-neuvottelut ovat päättyneet 9.11.2020. Maaliskuussa alkaneiden neuvottelujen tuloksena 150 henkilön työsuhde päättyy HUS Asviassa.

”Automaattisen puheentunnistusjärjestelmän käyttöönotto vähensi tekstinkäsittelyn tarvetta hyvin voimakkaasti. Olemme tarjonneet muuntokoulutusta kaikille neuvottelujen piirissä olleille ja siten vähennystarvetta on voitu jonkin verran pienentää”, sanoo HUS Asvian toimialajohtaja Tuula Lasander.

HUS kertoi automaattisen puheentunnistuksen käytön laajenemisesta 23.10.2020. Puheentunnistuksen käyttöaste on tällä hetkellä jo 80 prosenttia. ”Digitaalinen murros tapahtui tekstinkäsittelyssä erittäin nopeasti”, jatkaa Lasander.

HUS Asvia on terveydenhuollon tukipalveluyksikkö ja osa HUS-kuntayhtymää. Se tuottaa HUSille laitoshuoltopalveluja, potilas- ja henkilöstöruokailupalveluja, asiointi-, osastonsihteeri- ja tekstinkäsittelypalveluja sekä henkilöstö- ja talouspalveluja.  

Lisätietoja:

Tuula Lasander

toimialajohtaja, HUS Asvia  

0400 749 033 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme