HUS

HUSin valtuuston päätökset 7.10.2021: Matti Bergendahlista HUSin uusi toimitusjohtaja

Jaa

HUSin hallitus oli esittänyt Bergendahlia toimitusjohtajaksi, mutta valinta varmistui vasta äänestyksen jälkeen.

Dosentti, lastentautien erikoislääkäri Matti Bergendahl, 55, on valittu HUSin uudeksi toimitusjohtajaksi. HUSin valtuusto päätti asiasta äänestyksessä, jossa Bergendahl sai 670 3/5 ääntä ja dosentti Markku Mäkijärvi 418 2/5 ääntä. Mäkijärvi on HUSin pitkäaikainen johtajaylilääkäri ja ollut virkaatekevänä toimitusjohtajana sen jälkeen, kun edellinen toimitusjohtaja Juha Tuominen jäi yllättäen sairaseläkkeelle.

Matti Bergendahl on toiminut sairaanhoitopiirin johtajana VSSHP:ssä vuodesta 2020 alkaen. Realia Group -konsernin toimitusjohtajana Bergendahl toimi 2015–2019, Mehiläinen Oy:n toimitusjohtajana 2005–2014 ja Mehiläisen emoyhtiö Ambea-konsernin eri johtajaviroissa 2007-2014.

Uuden toimitusjohtajan aloituspäivä vahvistetaan HUSin hallituksessa 29.11.2021.

Lisätietoja medialle:
Minerva Krohn, valtuuston puheenjohtaja, minerva.krohn@gmail.com


Pöytäkirja ja kaikki päätökset

HUSin mediapalvelun yhteystiedot: www.hus.fi/ajankohtaista/medialle

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme