HUS

HUSin yhtymähallituksen päätökset 14.11.2022

Jaa

Vuoden 2023 talousarvioesitys ja HUS-yhtymän strategia etenee yhtymäkokouksen päätettäväksi.

HUSin yhtymähallitus esittää yhtymäkokouksen hyväksyttäväksi HUS-yhtymän vision ja strategiset painopisteet vuosille 2023 – 2027.

”HUS valmistautuu osaltaan hyvinvointialueuudistukseen. Siihen liittyen olemme päivittäneet HUS-yhtymälle vision ja strategiset painopisteet sekä tavoitteet ja toimenpiteet strategiakaudelle 2023 – 2027. Arvot ja perustehtävä pysyvät ennallaan, ” sanoo HUSin toimitusjohtaja Matti Bergendahl, ”Keskitymme vahvasti strategian toimeenpanoon. Eteneminen sovitaan ensi vuoden alussa henkilöstön, johdon ja hallituksen kanssa. HUS-yhtymällä on uusi organisaatio ja päivitetty strategia eli olemme laajasti valmiina hyvinvointialueuudistukseen.”

Yhtymäkokoukselle esitetään myös päätettäväksi vuoden 2023 talousarvioesitys ja taloussuunnitelma vuosille 2023 – 2025. Talousarvioesityksessä HUS-yhtymän jäsenten yhteenlaskettu jäsenmaksuosuus on 2 003 miljoonaa euroa. Tässä on kasvua vuoden 2022 ennusteeseen verrattuna 8,1 % ja 11,2 % tilinpäätökseen 2021.

Talousarvioon sisältyy myös erillismäärärahoja, joista suurimpana HUSin oma tutkimusmääräraha 17 miljoonaa euroa.

”HUS-yhtymän vuoden 2023 talousvalmistelu on ollut haasteellinen prosessi, kun HUSin johto ja uusi yhtymähallitus saivat yhtymäkokoukselta ja uusilta omistajilta heinäkuussa hyvin tiukan talousarvioraamin. HUSin johto on joutunut pohtimaan erilaisia keinoja kustannusten hallintaan ja yhtymähallitus on käsitellyt niitä useissa kokouksissa,” kuvaa hallituksen puheenjohtaja Risto Rautava, ”Olen tyytyväinen, että tänään HUS-yhtymän vuoden 2023 talousarvio on saatu hallituksen osalta hyväksyttyä ja haluan kiittää HUSin johtoa hyvästä valmistelusta.”

Muut asiat yhtymähallitus päätti esityslistan mukaisesti. Kokouksen päätökset julkaistaan pöytäkirjan tarkistamisen jälkeen verkkosivuilla.

Lisätietoa:

  • Matti Bergendahl, toimitusjohtaja, puh. 040 833 5461
  • Risto Rautava, hallituksen puheenjohtaja, puh. 040 504 5851

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme