HUS

HUSissa analysoitu yli neljännesmiljoona koronavirusnäytettä

Jaa

Syyskuun 5. päivään mennessä HUSLABissa on analysoitu yhteensä 255 352 PCR-koronavirusnäytettä.

HUSLABissa analysoiduista näytteistä valtaosa, 231 290 kappaletta, on HUS-alueen näytteitä. Näistä 4 546 eli 2,0 prosenttia on ollut positiivisia.  
 
Suomen ensimmäinen koronavirusnäyte analysoitiin HUSLABissa 23.1.2020. Ensimmäinen HUS-alueen koronavirustartunta todettiin 26.2. 
 
HUSLAB oli helmikuun loppupuo​lelle saakka Suomen ainoa laboratorio, jossa tehtiin koronaviruksen diagnostisia tutkimuksia. Tämän jälkeen koronavirustestien analysointi käynnistyi muiden yliopistosairaaloiden laboratorioissa ja myöhemmin myös yksityisellä sektorilla. 
 
Pika-PCR-testi otettiin HUSLABissa käyttöön toukokuun puolivälin jälkeen. Pika-PCR-testiä on käytetty sairaaloiden päivystyksissä. Pikatestien osuus kaikista PCR-testeistä on noin 5 %. 
 
HUSin koronavirusnäytteiden testauskapasiteetti yhdessä alihankkijan kanssa on tällä hetkellä yli 5000 näytettä vuorokaudessa. Tavoitteena on nostaa lokakuun puoliväliin mennessä oman tuotannon analysointikapasiteetti 8000 testiin vuorokaudessa. 
 
”Tällä hetkellä näyttää, että tulemme tavoitteen saavuttamaan. Tämä on kova saavutus ottaen huomioon, että ensimmäinen testi tehtiin kuluvan vuoden tammikuussa”, toteaa diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen HUS Diagnostiikkakeskuksesta. 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme