Hyvinkään kaupunki

Hyvinkään Paavolan alueen suunnitteluhanke on käynnistynyt taiteen voimin

Jaa

Paavolan koulun ympäristöön toteutetaan parhaillaan oppilaita osallistavaa taidetta osana Hyvinkään kaupungin aluesuunnitteluhanketta. Paavola paint -taideteos on kolmiosainen kokonaisuus, ja se on toteutettu oppilaiden ideoiden pohjalta.

Paavola paint, kuvassa Outi Ruso, Jarno Hannula ja Sini Suodenjoki. Kuvaaja Teemu Heikkilä.
Paavola paint, kuvassa Outi Ruso, Jarno Hannula ja Sini Suodenjoki. Kuvaaja Teemu Heikkilä.

Kuvataiteilija Sini Suodenjoki ja Hyvinkään kaupunki kutsuivat keväällä Paavolan koulun oppilaat ideoimaan kouluympäristöön toteutettavan taideteoksen teemoja. Koulun oppilaat osallistuivat koulussa pidettyihin työpajoihin runsain joukoin ja idea-aiheita tuli piirrosten sekä maalausten muodossa paljon. Ideoiden pohjalta Suodenjoki teki suunnitelman ja luonnoksen toteutettavasta teoksesta. Teoksen maalaaminen on parhaillaan käynnissä ja kokonaisuus valmistuu koululaisten kesälomien alkuun.

Liikuntasalin päätyseinissä on Suodenjoen maalaama, väreillä ja sisällöllä leikittelevä kokonaisuus, joka kannustaa luovuuteen ja tasa-arvoon sekä toivoo maailmaan rauhaa. Koulun oppilaat ovat päässeet kuluvan kuukauden aikana osallistumaan teoskokonaisuuden maalaamiseen taiteilijan johdolla. Oppilaat ovat maalanneet liikuntakentän laidalla olevaan pukukoppikonttiin kasvi- sekä luontoaiheita, ja vaihtopenkki on täyttynyt erilaisten hahmojen kannustusjoukoista.

-        On ollut palkitsevaa nähdä kuinka innokkaina oppilaat ovat projektiin osallistuneet. He ovat todella keskittyneet maalaamiseen ja tehneet upeaa työtä. Kesken jääneitä töitä on tultu jatkamaan myös välitunneilla ja töitä on esitelty myöhemmin kavereille, Suodenjoki iloitsee.

Paavolan koulun rehtorin Jarno Hannulan mukaan lapset ovat kokeneet, että tässä projektissa heidän ideoillaan ja työpanoksellaan on ollut aidosti merkitystä. 

-        Tämä on jo itsessään korvaamatonta, mutta lopputuloskin tulee olemaan paitsi upea, myös lasten itsensä näköinen. Kiitän lapsia, henkilökuntaa ja eritoten Siniä, jonka rooli on kaiken lisäksi ollut merkittävä myös siinä, miten hän on ottanut lapset vastaan ja ohjannut jokaista erikseen huomioiden, Jarno Hannula kehuu.

Myös kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso on tyytyväinen Paavola-hankkeen rohkeaan aloitukseen. Paavolan alueen asukkailta saatu palaute on ollut pelkästään positiivista. Kiitosta on tullut alueen elävöittämisestä taiteen keinoin. On toivottu, että taidetta tulisi alueelle enemmänkin esimerkiksi sähkökaappeihin.

Paavola paint -kokonaisuuteen kuuluu myös kaupungin tarjoama kaikille avoin ja luvallinen graffitiseinä, joka sijoittuu liikuntasalin kävelykadun puoleiselle seinälle. Graffitiseinä on tervetullut lisä Paavolaan ja se avataan kaupunkilaisten käyttöön kesäkuussa. Hyvinkään kaupunki ja Suodenjoki toivottavat kaikki maalarit tervetulleiksi, tasosta riippumatta, kokeilemaan taiteen tekemistä uudelle graffitiseinälle.

Hyvinkään kaupunki panostaa Paavolan alueen kehittämisen vahvasti tulevina vuosina. Paavolaan alueen kaupunkiympäristön kehittämiseksi tehdään yhdessä asukkaiden kanssa suunnitelma, jota lähdetään toteuttamaan Paavolan koulun ja päiväkodin rakennushankkeella vuonna 2024. Paavola on omaleimainen asuinalue, missä hyvät palvelut ja lähiluonto mahdollistavat hyvän elämän. Hyvinkään kaupunki haluaa yhdessä alueen tärkeimmän voimavaran - asukkaiden kanssa tehdä siitä vielä hienomman paikan asua.

Lisätietoja

Paavola-hanke

Mika Heikura, mika.heikura@hyvinkaa.fi, p. 040 779 4371

Paavola paint

Sini Suodenjoki, myrskynpiirto@gmail.com, p. 040 845 6250
Outi Ruso, outi.ruso@hyvinkaa.fi, p. 0400 929 846

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Paavola paint, kuvassa Outi Ruso, Jarno Hannula ja Sini Suodenjoki. Kuvaaja Teemu Heikkilä.
Paavola paint, kuvassa Outi Ruso, Jarno Hannula ja Sini Suodenjoki. Kuvaaja Teemu Heikkilä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Hyvinkään kaupunki
Hyvinkään kaupunki
Kankurinkatu 4-6
05800 Hyvinkää

019 459 11https://www.hyvinkaa.fi

Hyvinkää on Suomen 23. suurin ja Uudenmaan viidenneksi suurin, lähes 47 000 asukkaan kaupunki. Rakennamme ja kehitämme kaupunkia suunnitelmallisesti ja pitkäjänteisesti ja tarjoamme hyvät puitteet sekä monipuolisesti vaihtoehtoja asukkaillemme eri elämänvaiheissa. Kaupunkimme antaa mahdollisuudet elämyksiin ja kokemuksiin niin ulkoilun, kulttuurin kuin liikunnan ja urheilun saralla ympäri vuoden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hyvinkään kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme