Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen onnistuu yhteistyöllä

Jaa
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) tehdään kunnianhimoista yhteistyötä kuntien ja kolmannen sektorin kanssa alueen asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseksi. Yhdessä tuotetut asukaspolut ovat tästä erinomainen esimerkki.

Hyvinvointialueen asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on hyvinvointialueen, kuntien ja kolmannen sektorin, kuten järjestöjen ja uskonnollisten yhteisöjen, yhteinen tavoite. Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen alueella innovatiivisella yhteistyöllä on jo pitkät perinteet. 

Keusoten, kuntien ja kolmannen sektorin yhteiskehittäminen on sellaista alueellista toimintakulttuuria, jossa innovointi ja myös nopeat kokeilut ovat mahdollisia. Yhteisenä tavoitteena meillä on ollut helpottaa tutkittuun tietoon perustuvan, hyvinvointiin ja terveyteen liittyvän tiedon löytämistä, lisätä asukaslähtöisyyttä sekä toisaalta myös sujuvoittaa sen oikean palvelun löytymistä, kertoo hyvinvointialueen integraatiojohtaja Kristiina Kariniemi-Örmälä yhteistyöstä. 

Asukaspolut tukevat omatoimista terveydestä huolehtimista 

Konkreettinen esimerkki yhteistyöstä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä on Keusoten, alueen kuntien, järjestöjen ja uskonnollisten yhteisöjen luomat asukaspolut. Asukaspolut ovat Keusoten verkkosivustolle koottuja ohjeita, joista kuka tahansa meistä voi saada tukea omatoimiseen terveydestään huolehtimiseen. Aihekokonaisuuksittain rakennetuista asukaspoluista saa luotettavaa, tutkittuun tietoon perustuvaa tukea, ohjeita ja myös yhteystietoja, jos tilanne ei omin voimin ratkea ja tarvitseekin ammattilaisen apua. 

Asukaspolut on hyvä, konkreettinen esimerkki tekemästämme yhteistyöstä. Suuri osa yhteistyöstä kuntien ja kolmannen sektorin kanssa tapahtuu ihan arjen asiakastyössä. Alueellamme on yhteensä 2500 erilaista järjestöä, ja on tärkeää, että osaamme puolin ja toisin ohjata asiakkaita hyvinvointialueelta järjestöjen toiminnan pariin ja toisaalta järjestöistä hyvinvointialueen palveluihin, kertoo erityisasiantuntija Marjut Suo Keusotelta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuuston puheenjohtajaksi Irma Pahlman26.5.2023 18:02:25 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto päätti kokouksessaan 25.5.23 myöntää aluevaltuuston puheenjohtajalle Eemeli Peltoselle eron puheenjohtajan luottamustoimesta. Eemeli Peltonen jätti eronpyynnön aluevaltuuston puheenjohtajan tehtävästä tultuaan valituksi eduskuntaan huhtikuun vaaleissa. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Keusoten valtuutettuna pitkään toiminut Irma Pahlman (sd.).

Aluehallitus hyväksyi HUS-järjestämissopimuksen17.5.2023 09:30:18 EEST | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus päätti hyväksyä tiistain 16.5. kokouksessaan HUS-järjestämisopimuksen. HUS-​järjestämissopimus on Uudenmaan hyvinvointialueiden,​Helsingin kaupungin sekä HUS-​yhtymän keskinäinen sopimus, ​jossa osapuolet sopivat keskinäisestä työnjaosta,​ yhteistyöstä ja toiminnan yhteensovittamisesta terveydenhuollon palvelujen järjestämiseksi. Uusimaa-​lain mukaisesti HUS-​järjestämissopimuksen on edistettävä terveydenhuollon kustannusvaikuttavuutta,​ tuottavuutta, ​laatua, ​potilasturvallisuutta, ​palveluketjujen ja palvelukokonaisuuksien toimivuutta,​ ja kielellisiä oikeuksien toteutumista. Lisäksi kokouksessa päätettiin ikääntyneiden kotihoidon, perhehoidon ja asumispalvelujen asiakasmaksuohjeen perusteista. Uuteen soveltamisohjeeseen on kuvattu maksujen määräytymisen perusteet sekä käytännöt yhdenmukaisen toimintatavan varmistamiseksi. Ohjeessa on huomioitu sosiaalihuoltolain ja vanhuspalvelulain tuomat muutokset asiakasmaksulakiin muun muassa yhtei

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme