Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

I Tavastehus fängelse 38 intagna i karantän

Dela

Med anledning av coronavirussmittan som konstaterats i Tavastehus fängelse under helgen är intagna från fyra olika avdelningar satta i karantän. Det är sammanlagt 38 intagna som förordnats till karantän från den 15 till 25 augusti. Även en del personal hålls i karantän.

Åtgärden bidrar till att avsevärt minska de intagnas inbördes kontakter inom anstalten. De intagna ska testas för en första gång inkommande onsdag och en andra gång den 23 augusti.

På samtliga fängelser har man tagit fram beredskapsplaner för händelse av en lokal coronavirusepidemi.

Brottspåföljdsmyndighetens beredskapsgrupp följer aktivt med smittläget. På enheterna tar man höjd för nya åtgärder om så skulle behövas. Restriktioner i besök och avbrott i permissioner samt begränsningar i sysselsättningarna gäller för närvarande vid flera fängelser runt om i Finland.

Offentliga delgivningar och beslut finns att läsa här.

Ytterligare uppgifter lämnas av
Pauli Nieminen, direktör för Västra Finlands brottspåföljdsregion
tel. +358 50 344 1216
pauli.nieminen(at)om.fi

Nyckelord

Bilder

Om

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Följ Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Utredning om minderåriga och unga intagna står klar30.8.2021 10:03:51 EEST | Tiedote

Brottspåföljdsmyndigheten har låtit utreda vad som kan göras för att förbättra situationen för minderåriga och unga intagna inom ramen för den gällande lagstiftningen. Syftet med utredningen har varit att få fram en lägesbild över placering av minderåriga och unga fångar i fängelser och på fängelseavdelningar. I utredningen har man dessutom kartlagt personalens dimensionering och kompetens, avdelningarnas verksamhet och säkerhetsläget. Minderåriga och unga intagna är en synnerligen utsatt grupp, och i straffverkställighet ska de behov som följer av den häktades respektive fångens ålder och utvecklingsnivå särskilt beaktas enligt såväl häktningslagen som fängelselagen.

Alaikäisistä ja nuorista vangeista tehty selvitys valmistunut30.8.2021 10:03:27 EEST | Tiedote

Rikosseuraamuslaitos on teettänyt selvityksen siitä, mitä alaikäisten ja nuorten vankien tilanteen parantamiseksi voidaan tehdä nykyisen lainsäädännön puitteissa. Selvityksen tarkoituksena oli muodostaa tilannekuva alaikäisten ja nuorten vankien sijoittamisesta vankiloihin ja vankilaosastolle. Lisäksi selvityksessä kartoitettiin henkilöstön mitoitusta ja osaamista, osastojen toimintaa sekä turvallisuustilannetta. Alaikäiset ja nuoret vangit on erittäin haavoittuvassa asemassa oleva ryhmä, joiden tuomiota täytäntöön pantaessa tulee vankeus- ja tutkintavankeuslain mukaan kiinnittää erityistä huomiota vangin iästä ja kehitysvaiheesta johtuviin tarpeisiin.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum