Icelandair

Icelandair julkistaa talven 23/24 aikataulun: kausireiteistä ympärivuotisia suuren kysynnän ansiosta

Jaa
Icelandair on julkistanut aikataulunsa lokakuussa 2023 alkavalle talvikaudelle 2023–2024. Icelandair lentää Reykjavikista 36 kohteeseen ensi talvena ja kapasiteetti kasvaa 20–25 prosenttia tästä vuodesta. Talviaikataulu on Icelandairin historian laajin.

Lentoja useisiin kohteisiin on lisätty, ja ensimmäistä kertaa talviaikatauluun on lisätty päivälennot sekä New Yorkiin että Bostoniin. Viikoittaisia lentoja Reykjavikista Bostoniin tulee olemaan 11 ja Reykjavikista New Yorkiin 21. Useita kausireittejä on muutettu ympärivuotisiksi ja muun muassa Rooman, Barcelonan, Raleigh-Durhamin, Baltimoren ja Vancouverin reitit muuttuvat ympärivuotisiksi. Laajennettu reittiverkosto tarjoaa matkustajille enemmän valinnanvaraa ja joustavuutta Reykjavikin kansainväliseltä lentoasemalta.

Muutokset kausittaisesta ympärivuotiseen palveluun

Kysynnän ja vahvan kaupallisen suorituskyvyn ansiosta Rooman, Barcelonan, Raleigh Durhamin, Baltimoren ja Vancouverin reitit on muutettu kausittaisista ympärivuotisiksi talvella 23/24.

Uusia ympärivuotisia kohteita:

Kohde

Lentojen määrä

Barcelona (BCN)

Kolme lentoa viikossa

Raleigh-Durham (RDU)

Neljä lentoa viikossa

Rooma (FCO)

Kolme lentoa viikossa

Vancouver (YVR)

Neljä lentoa viikossa

Baltimore

Päivittäiset lennot

Lisääntyneet lentotiheydet ja joustavuus

Kausireittien laajentamisen lisäksi Icelandair tuo useita lisäyksiä ja lentotiheyksien muutoksia koko kaudeksi varmistaakseen, että asiakkaiden matkustustarpeet täyttyvät. Näin matkustajilla on valittavana enemmän matkavaihtoehtoja koko Icelandairin verkostossa.

Tähän sisältyy päivittäisten lentojen lisääminen Keflavikista Chicagoon, Minneapolikseen ja Müncheniin. Talvikaudella lisätään myös lentoja joihinkin Icelandairin verkoston suosituimpiin kohteisiin, kuten Bostoniin ja New Yorkiin.

Kohde

Vuoroväli talvella 23/24

Boston (BOS)

7–11 lentoa viikossa

Chicago (ORD)

5–7 lentoa viikossa

Minneapolis (MSP)

4–7 lentoa viikossa

München (MUC)

Päivittäiset lennot

New York (JFK)

17–21 lentoa viikossa

Teneriffa (TFS)

4–6 lentoa viikossa

– Suuren kysynnän ansiosta julkaisemme nyt tähän mennessä laajimman talviaikataulumme. Olemme pystyneet laajentamaan aiempia kausireittejä ympärivuotisiksi ja lisäämään lentotiheyksiä muilla reiteillä koko verkostossa talvikaudella 23/24. Olen iloinen, että tämän ansiosta olemme pystyneet kasvattamaan Icelandairin kapasiteettia 20–25 prosenttia talveen 2022/2023 verrattuna, sanoo Icelandairin Chief Revenue Officer Tomas Ingason.

– Etsimme jatkuvasti uusia mahdollisuuksia optimoida verkostoamme ja yhteyksiämme, jotta voimme tarjota matkustajillemme entistäkin enemmän matkustusvaihtoehtoja, Ingason jatkaa.

Stopoverin joustavuus

Pohjois-Amerikan verkostomme lentojen määrä ja ympärivuotisten lentokohteiden lisääminen antaa lisää joustavuutta ja valinnanvaraa, mikä mahdollistaa paremmat yhteydet tärkeille Atlantin ylittäville yhteyksillemme. Ympärivuotiset päivälennot Bostoniin ja New Yorkiin tarjoavat mukavan lähtöajan Islannista sekä lukuisia jatkoyhteyksiä eri puolille Yhdysvaltoja kumppanilentoyhtiömme JetBluen kanssa.

Suurempi kapasiteetti ja reittien laajentaminen antavat matkustajille myös enemmän valinnanvaraa, kun kyseessä on Atlantin ylittävät stopoverit Islannissa. Ohjelman ansiosta matkustajat voivat tutustua Islannin ihmeisiin muutaman päivän ajan matkalla Euroopan ja Pohjois-Amerikan kohteiden välillä ilman lisämaksua.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Icelandair on Islannin kansallinen lentoyhtiö. Perustamisestaan vuodesta 1937 lähtien Icelandair on jatkuvasti laajentanut reittiverkostoaan ja hyödyntänyt Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia solmukohtana Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä. Vuonna 2019 Icelandair kuljetti 4,7 miljoonaa matkustajaa 42 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

 

Icelandairin ja Air Iceland Connectin (AIC) verkostot, jotka äskettäin yhdistettiin yhdeksi vahvaksi verkostoksi, ovat osa Icelandair Groupia. Yhtiö harjoittaa lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing-, konsultointi- ja matkapalveluja. Icelandair Group on noteerattu Nasdaq Islannissa.

 

Lisätietoja: www.icelandair.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Kesä Pohjois-Amerikassa – viisi parasta kohdetta matkallesi11.5.2023 12:57:11 EEST | Tiedote

Pohjois-Amerikka tarjoaa matkailijoille kaikkea: sykkivää kaupunkikulttuuria, ravintoloita, nähtävyyksiä ja shoppailua sekä toisaalta luonnon rauhaa, uskomattomia maisemia ja loistavia ulkoilumahdollisuuksia. Pohjois-Amerikan matkasta entistäkin mielenkiintoisemman ja monipuolisemman tekee pysähdys Islannissa – Icelandairin tarjoamaan Reykjavikin stopoveriin voi valita omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti sopivan määrän päiviä.

Lunnikausi on alkanut – kevätlintujen tarkkailu Islannissa17.4.2023 11:52:08 EEST | Tiedote

Nupuilla olevat lehdet ja kukkivat sipulit saattavat olla kevään merkkejä muualla maailmassa, mutta Islannissa kevättä enteilee kapustarinta (islanniksi lóa, kuvassa alla), lintu, jolla on kauniit pilkulliset höyhenet ja erehtymättömän kuuloinen ääni. Nupuilla olevat lehdet ja kukkivat sipulit saattavat olla kevään merkkejä muualla maailmassa, mutta Islannissa kevättä enteilee kapustarinta (islanniksi lóa, kuvassa alla), lintu, jolla on kauniit pilkulliset höyhenet ja erehtymättömän kuuloinen ääni.

Icelandairin liikennetiedot maaliskuussa 202312.4.2023 14:32:29 EEST | Tiedote

Maaliskuussa 2023 Icelandairin matkustajamäärä oli 255 000, kun se viime vuoden maaliskuussa oli 184 000, eli kasvua oli 38 prosenttia. Kapasiteetti oli maaliskuussa 27 prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Maaliskuu oli ennätyskuukausi lipunmyynnissä. Kansainvälisten lentojen matkustajamäärä oli 230 000, kun se maaliskuussa 2022 oli 161 000, eli kasvua oli 43 prosenttia. Matkustajia Islantiin oli 118 000 ja Islannista 45 000. Kauttamatkustajia oli noin 67 000. Kansainvälisten lentojen täsmällisyys oli 82 prosenttia. Kansainvälisten lentojen käyttöaste oli 81,8 prosenttia, jossa oli kasvua 8,2 prosenttiyksikköä edellisvuoteen verrattuna. Käyttöaste oli erityisen korkea Pohjois-Amerikan lennoilla, 86,7 prosenttia. Tämä on Pohjois-Amerikan-lentojen maaliskuun käyttöaste-ennätys. Kotimaanlentojen matkustajamäärä oli noin 25 000, kun se maaliskuussa 2022 oli 23 000. Aikataulun mukaisten lentojen osuus oli 90 prosenttia. Kotimaanlentojen käyttöaste oli 76,3 prosenttia. Vuokraustoiminnan my

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme