Icelandair

Icelandairin liikennetiedot tammikuussa 2023

Jaa

Tammikuussa 2023 Icelandairilla oli 210 000 matkustajaa, kun edellisen vuoden tammikuussa heitä oli 113 000. Tammikuun kapasiteetti oli 93 prosenttia vuoden 2020 tammikuun tasosta, mikä oli viimeinen tavanomaisen toiminnan tammikuu ennen pandemiaa, ja 79 prosenttia vuoden 2019 tasosta.

Kansainvälisten lentojen matkustajamäärä oli 191 000, kun se tammikuussa 2022 oli 102 000, eli kasvua oli 88 prosenttia. Matkustajia Islantiin oli 75 000 ja Islannista 47 000. Kauttamatkustajia oli noin 69 000. Kansainvälisten lentojen täsmällisyys oli 75 prosenttia. Tammikuun säähäiriöt vaikuttivat täsmällisyyteen ja matkustajamääriin. Kansainvälisten lentojen käyttöaste parani merkittävästi vuoden 2022 tammikuun 59,5 prosentista tämän vuoden tammikuun 74,6 prosenttiin.

Islannin sisäisten lentojen matkustajamäärä oli 18 500, kun se tammikuussa 2022 oli noin 12 000. Aikataulun mukaan lähteneiden lentojen osuus oli 84 prosenttia. Kotimaanlentojen käyttöaste oli 72,4 prosenttia. Islannin sää aiheutti tammikuussa häiriöitä kotimaan liikenteessä, mikä vaikutti aikataulussa pysymiseen ja matkustajamääriin.

Myytyjen tilauslentojen määrä väheni kolme prosenttia. Rahtitonnikilometreinä mitattuna rahti kasvoi 31 prosenttia viime vuoden tammikuuhun verrattuna. Rahdin kasvu perustuu kapasiteetin lisääntymiseen Boeing 767 -laajarunkokoneen käyttöönoton jälkeen rahtilaivastossa.

Lisää tiedoja saatavilla liitteen PDF-raportista

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Icelandair on Islannin kansallinen lentoyhtiö. Perustamisestaan vuodesta 1937 lähtien Icelandair on jatkuvasti laajentanut reittiverkostoaan ja hyödyntänyt Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia solmukohtana Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä. Vuonna 2019 Icelandair kuljetti 4,7 miljoonaa matkustajaa 42 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

 

Icelandairin ja Air Iceland Connectin (AIC) verkostot, jotka äskettäin yhdistettiin yhdeksi vahvaksi verkostoksi, ovat osa Icelandair Groupia. Yhtiö harjoittaa lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing-, konsultointi- ja matkapalveluja. Icelandair Group on noteerattu Nasdaq Islannissa.

 

Lisätietoja: www.icelandair.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Kesä Pohjois-Amerikassa – viisi parasta kohdetta matkallesi11.5.2023 12:57:11 EEST | Tiedote

Pohjois-Amerikka tarjoaa matkailijoille kaikkea: sykkivää kaupunkikulttuuria, ravintoloita, nähtävyyksiä ja shoppailua sekä toisaalta luonnon rauhaa, uskomattomia maisemia ja loistavia ulkoilumahdollisuuksia. Pohjois-Amerikan matkasta entistäkin mielenkiintoisemman ja monipuolisemman tekee pysähdys Islannissa – Icelandairin tarjoamaan Reykjavikin stopoveriin voi valita omien kiinnostuksen kohteiden mukaisesti sopivan määrän päiviä.

Lunnikausi on alkanut – kevätlintujen tarkkailu Islannissa17.4.2023 11:52:08 EEST | Tiedote

Nupuilla olevat lehdet ja kukkivat sipulit saattavat olla kevään merkkejä muualla maailmassa, mutta Islannissa kevättä enteilee kapustarinta (islanniksi lóa, kuvassa alla), lintu, jolla on kauniit pilkulliset höyhenet ja erehtymättömän kuuloinen ääni. Nupuilla olevat lehdet ja kukkivat sipulit saattavat olla kevään merkkejä muualla maailmassa, mutta Islannissa kevättä enteilee kapustarinta (islanniksi lóa, kuvassa alla), lintu, jolla on kauniit pilkulliset höyhenet ja erehtymättömän kuuloinen ääni.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme