Icelandair

Icelandairin vuoden 2022 tulos – käänteentekevä vuosi

Jaa
 • Koko vuoden liikevoitto oli 19 miljoonaa dollaria, parannus 136 miljoonaa dollaria.
 • Vahva tuloskehitys johti parhaaseen neljännen vuosineljänneksen tulokseen sitten vuoden 2015.
 • Kapasiteetti oli 95 prosenttia vuoden 2019 kapasiteetista vuoden 2022 neljännellä neljänneksellä.
 • Yksikkötuotot kasvoivat neljännellä neljänneksellä 13 prosenttia edellisvuodesta
 • Joulukuun säähäiriöt vaikuttivat negatiivisesti vuoden 2022 neljännen vuosineljänneksen tulokseen.
 • Leasingtoiminta on vauhdissa ja vahva kannattavuus vuonna 2022
 • Uusi B767-300-rahtialus aloitti toimintansa joulukuussa.
 • Seitsemän B737 MAX -lentokonetta lisättiin laivastoon vuonna 2022.
 • Yhtiöllä oli vahva tase ja 318 miljoonan Yhdysvaltain dollarin kokonaislikviditeetti vuoden lopussa.
 • CO2-päästöt vähenivät 17 prosenttia OTK:ta kohti vuoteen 2021 verrattuna.
 • Tammikuun 2023 ennätyksellinen myyntikuukausi ja hyvät näkymät kaikilla markkinoilla
 • EBIT-suhteen odotetaan olevan 4–6 %:n luokkaa koko vuonna 2023.

BOGI NILS BOGASON, HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA JA TOIMITUSJOHTAJA

Vuotta 2022 leimasi liiketoimintamme suuri käänne. Vahva tulonmuodostus, ennätykselliset matkustajamäärät vuoden jälkipuoliskolla ja merkittävä liikevoiton paraneminen osoittavat, että liiketoimintamallimme on jälleen kerran osoittanut toimivuutensa. Olemme jälleen oikeilla raiteilla, vahvempina kuin koskaan ja valmiina liikennöimään Icelandairin historian suurinta lentoaikataulua vuorovälien ja kohteiden osalta.

Strategiamme ja toimintamme koko pandemian ajan varmistivat, että olimme valmiita lisäämään kapasiteettia nopeasti vastaamaan kysynnän jyrkkään kasvuun kaikilla markkinoillamme. Vuonna 2022 kaksinkertaistimme lentoaikataulumme ja kuljetimme 3,7 miljoonaa matkustajaa 51 kohteeseen.

Koko ilmailualan tapaan meillä oli ulkoisia operatiivisia haasteita, jotka vaikuttivat kesän huippukauteen, ja lisäksi loppuvuodesta oli ankarat sääolosuhteet. Meillä oli kuitenkin hyvät mahdollisuudet vastata näihin haasteisiin ja vähentää asiakkaillemme aiheutuvia vaikutuksia laajan lentoaikataulumme, lentojen tiheyden ja työntekijöidemme kekseliäisyyden ansiosta.

Icelandair Cargo on ollut olennainen osa toipumistamme, sillä se on varmistanut tärkeän tulonmuodostuksen pandemian ja uuden käynnistyksen aikana. Uskomme, että suunnitelmamme rahtikeskittymän perustamisesta Islantiin tarjoaa suuria mahdollisuuksia sekä yhtiölle että islantilaisille yrityksille. Lisäksi leasing-liiketoimintamme selvisi vahvasti korona-ajasta, ja vuosi 2022 oli yksi Loftleidir-Icelandicin historian parhaista vuosista.

Toimintamme onnistunut käynnistäminen pandemian jälkeen on ollut ratkaisevan tärkeää Islannin matkailun ja talouden elpymisen kannalta. Vuonna 2022 toimme Islantiin noin 740 000 turistia ja palkkasimme noin 1000 työntekijää. Ilmailun ja matkailun luoman arvon turvaamiseksi on tärkeää varmistaa näiden alojen kestävä tulevaisuus. Keskitymme vahvasti taloudelliseen, sosiaaliseen ja ympäristölliseen kestävyyteen kaikissa toiminnoissamme ja teemme yhteistyötä keskeisten sidosryhmiemme kanssa tämän alan tavoitteidemme saavuttamiseksi.

Toimintaympäristömme pysyy tänä vuonna haastavana inflaation ja lisääntyneiden palkkakustannusten vuoksi. Olemme kuitenkin vakuuttuneita siitä, että ihmiset asettavat matkustamisen edelleen etusijalle, ja Islannille matkakohteena tarjoutuu suuria mahdollisuuksia, kuten näemme lähitulevaisuuden varausvirroissamme.

Haluan kiittää asiakkaitamme luottamuksesta, yhteistyökumppaneitamme yhteistyöstä ja osakkeenomistajiamme vuoden aikana saamastamme tuesta. Ennen kaikkea haluan kuitenkin kiittää työntekijöitämme siitä, mitä olemme yhdessä saavuttaneet. Poikkeuksellisen tiimimme, liiketoimintamme vankan perustan, terveen rahoitusaseman ja tietenkin laajan ja joustavan reittiverkostomme ansiosta, joka mahdollistaa jatkuvan sopeutumisen, odotamme innolla, että voimme tarttua tuleviin mahdollisuuksiin ja jatkaa Islannin hengen tuomista maailmalle.

Lisää tietoa löytyy liitteenä olevasta PDF-raportista.

 

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Icelandair on Islannin kansallinen lentoyhtiö. Perustamisestaan vuodesta 1937 lähtien Icelandair on jatkuvasti laajentanut reittiverkostoaan ja hyödyntänyt Islannin ainutlaatuista maantieteellistä sijaintia solmukohtana Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä. Vuonna 2019 Icelandair kuljetti 4,7 miljoonaa matkustajaa 42 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

 

Icelandairin ja Air Iceland Connectin (AIC) verkostot, jotka äskettäin yhdistettiin yhdeksi vahvaksi verkostoksi, ovat osa Icelandair Groupia. Yhtiö harjoittaa lentorahti- ja logistiikkaliiketoimintaa sekä lentokoneiden leasing-, konsultointi- ja matkapalveluja. Icelandair Group on noteerattu Nasdaq Islannissa.

 

Lisätietoja: www.icelandair.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Icelandair

Icelandair lanseeraa uuden maailmanlaajuisen markkinointikampanjan "Helppo pysähtyä, vaikea lähteä"15.3.2023 14:40:23 EET | Tiedote

Icelandair on tänään käynnistänyt uuden maailmanlaajuisen mainoskampanjan – Helppo pysähtyä, vaikea lähteä/Easy to stop, hard to leave – yhteistyössä Pablo Londonin kanssa. Kampanja esittelee Islannin parhaita nähtävyyksiä ja ainutlaatuista Stopover-varausmahdollisuutta. Icelandair on tarjonnut asiakkailleen mahdollisuuden varata Stopoverin Islantiin jo 1960-luvulta lähtien. Sen suosio kasvoi 2000-luvun alussa, kun kiinnostus Islantia kohtaan alkoi kasvaa. Stopoverin ansiosta matkustajat voivat pysähtyä maassa pariksi päiväksi matkallaan Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä samaan hintaan kuin varaamalla lipun, johon sisältyisi lennon vaihto Keflavikin kansainvälisellä lentoasemalla. Uusien tutkimusten mukaan matkustajien kiinnostus Stopoveria kohtaan on kasvanut vuodesta 2019 lähes 15 prosenttia*. Erityistä kasvua on nähty vapaa-ajan matkailun Stopoverin houkuttelevuudessa, mikä on yhteydessä pandemian jälkeen lisääntyneen tutkimusmatkailun trendin kanssa. Icelandair haluaa osoittaa a

Icelandair on allekirjoittanut IdunnH2:n kanssa yhteisymmärryspöytäkirjan kestävän ilmailupolttoaineen hankinnasta – hiilidioksidipäästöt vähenevät jopa 10 prosenttia.13.3.2023 11:25:29 EET | Tiedote

Icelandair ja IdunnH2 ovat tehneet yhteisymmärryspöytäkirjan, joka koskee enintään 45 000 tonnin kestävän lentopolttoaineen hankintaa vuodesta 2028 alkaen. Hankinta vähentäisi Icelandairin kansainvälisen verkoston vuotuisia hiilidioksidipäästöjä noin 10 prosenttia. IdunnH2 tuottaa hiilineutraalia sähköpolttoainetta Keflavíkin kansainvälisen lentoaseman lähellä sijaitsevassa laitoksessaan, ja se sekoitetaan tavanomaiseen lentopetrolipolttoaineeseen, jota voidaan käyttää nykyisessä laivastossa sertifioitavissa olevien päästövähennysten saavuttamiseksi.

Icelandairin liikennetiedot tammikuussa 20238.2.2023 07:50:00 EET | Tiedote

Tammikuussa 2023 Icelandairilla oli 210 000 matkustajaa, kun edellisen vuoden tammikuussa heitä oli 113 000. Tammikuun kapasiteetti oli 93 prosenttia vuoden 2020 tammikuun tasosta, mikä oli viimeinen tavanomaisen toiminnan tammikuu ennen pandemiaa, ja 79 prosenttia vuoden 2019 tasosta. Kansainvälisten lentojen matkustajamäärä oli 191 000, kun se tammikuussa 2022 oli 102 000, eli kasvua oli 88 prosenttia. Matkustajia Islantiin oli 75 000 ja Islannista 47 000. Kauttamatkustajia oli noin 69 000. Kansainvälisten lentojen täsmällisyys oli 75 prosenttia. Tammikuun säähäiriöt vaikuttivat täsmällisyyteen ja matkustajamääriin. Kansainvälisten lentojen käyttöaste parani merkittävästi vuoden 2022 tammikuun 59,5 prosentista tämän vuoden tammikuun 74,6 prosenttiin. Islannin sisäisten lentojen matkustajamäärä oli 18 500, kun se tammikuussa 2022 oli noin 12 000. Aikataulun mukaan lähteneiden lentojen osuus oli 84 prosenttia. Kotimaanlentojen käyttöaste oli 72,4 prosenttia. Islannin sää aiheutti tammi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme