If Vakuutus

Ifin historiallisen tuloksen taustalla ennätyskorkea asiakastyytyväisyys ja -pysyvyys

Jaa

“If julkaisee tänään tähän asti vahvimman kvartaalituloksensa, vaikka maailmassa on paljon epävarmuutta. Asiakastyytyväisyys ja -pysyvyys ovat ennätystasolla. Niiden ja vahvan kasvun ansiosta olemme hyvin valmistautuneita kohtaamaan geopoliittiset epävarmuudet”, Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud kommentoi yhtiön vuoden 2022 ensimmäisen neljänneksen tulosta.

Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud
Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud

Elämme myrskyistä aikaa. Pandemia oli juuri hieman hellittämässä, kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan kasvattaen epävarmuutta Ifin toiminta-alueella.

If selvisi pandemiasta hyvin ja tänään voimme esitellä jälleen yhden vahvan vuosineljänneksen tuloksen. Itse asiassa Q1/2022 oli vahvin kvartaalimme koskaan. If kasvoi jokaisella markkinalla ja kaikilla liiketoiminta-alueilla. Bruttomaksutulo kasvoi 6,9 prosenttia.

Tekninen tuloksemme kasvoi tammi-maaliskuussa yli 10 prosenttia 235 miljoonaan euroon ja yhdistetty kulusuhde parani 80,8 prosenttiin (81,5 % Q1/2021). Olen erityisen tyytyväinen siihen, että asiakaspysyvyytemme on ennätystasolla. Kymmenestä henkilöasiakkaastamme yhdeksän uudistaa vakuutussopimuksensa. Asiakaspysyvyys on vahvistunut jokaisella liiketoiminta-alueella. Ennätyskorkea asiakaspysyvyys yhdistettynä kasvuun on selvä osoitus vahvuudestamme.

Monin tavoin Ifin kehitys peilaa yhteiskuntaa, jossa toimimme. Näihin neljään trendiin kannattaa kiinnittää huomiota:

Yhteiskunta etsii uutta normaalia pandemian jälkeen. Tuloksessamme voi edelleen nähdä koronapandemian vaikutuksia. Matkustus on kasvussa ja lähentelee jo pandemiaa edeltänyttä tasoa.

Geopoliittinen epävarmuus tuo mukanaan uusia haasteita sekä asiakkaillemme että vakuutusalalle. Venäjän hyökkäyksellä Ukrainaan on vakavia seurauksia meidän toiminta-alueellamme, mutta sota ei vaikuta vakuutusliiketoimintaan. Sota on poissuljettu vakuutusehdoista. Monikansallisten yritysten, joilla on toimintaa Venäjällä, tilanne on vakuutusnäkökulmaa monimutkaisempi.

Kiihtyvä inflaatio, jota sota entisestään voimistaa. Näemme riskinä sen, että yritykset ovat alivakuutettuja raakamateriaalien ja komponenttien hintojen ampaistessa pilviin. Tämä on uusi tilanne. Koko Ifin olemassaoloaikana emme ole nähneet näin voimakasta suuryrityksiä koskevaa alivakuuttamisen riskiä nopean hintojennousun vuoksi.

Toimitusketjujen haasteet. Uusien autojen myynnin hidastuminen, erityisesti Ruotsissa, vaikuttaa negatiivisesti Ifin kasvuun. Tilanne ei kuitenkaan johdu vähäisestä kysynnästä, päinvastoin. Ongelma on autovalmistajien toimitusketjuissa ja puolijohteiden saatavuudessa. Kun sirupula ratkeaa, odotamme uusien autojen myynnin kasvavan.

Kahden perättäisen kriisin luoma epävarmuus korostaa vakaiden vakuutusyhtiöiden tärkeyttä: autamme ihmisiä ja yrityksiä riskienhallinnassa. Me olemme jatkossakin asiakkaidemme rinnalla. Se on syynä menestykseemme, jossa yhdistyvät ennätyskorkea asiakastyytyväisyys, -pysyvyys sekä kasvu.

Morten Thorsrud

Toimitusjohtaja

If-konsernin ensimmäisen neljänneksen tulos

If-konsernin tulos tammi-maaliskuussa 2022 osoittaa Pohjoismaiden suurimman vakuutusyhtiön kasvun jatkuvan vahvana.

  • Yhdistetty kulusuhde oli 80,8 % (81,5 % Q1/2021)
  • Vakuutustekninen kate oli 235 milj. e (217 milj. e)
  • Bruttomaksutulo oli 1 923 milj. e (1 802 milj. e)
  • Bruttomaksutulo kasvoi 6,9 prosenttia
  • Sijoitustoiminnan nettotuotto oli 57 milj. e (57 milj. e)

Ifin ensimmäisen neljänneksen tulos Suomessa

Ifin kasvu oli vahvaa Suomessa erityisesti teollisuussegmentissä. Tekninen tulos kasvoi 63,5 prosenttia. Suomen vahvaan tulokseen vaikuttaa myös vahinkovakuutuksen kuolevuusmallin muutos.

  • Bruttomaksutulo oli 484 milj. e (460 milj. e, Q1/2021)
  • Vakuutustekninen kate 91 milj. e (57 milj. e)
  • Yhdistetty kulusuhde oli 62,5 % (75,4 %)

If kuuluu Sampo-konserniin. Euromääräiset luvut on esitetty siinä muodossa, kuin Sampo esittää ne osavuosiraportissaan. Lisää tietoa koko Ifin tuloksesta löytyy Sammon osavuosiraportista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud
Ifin toimitusjohtaja Morten Thorsrud
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Millainen on hyvä kotilatauspiste ja uskaltaako kesämökillä ladata? Näin lataat sähköautosi turvallisesti12.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Sähköautojen yleistyessä myös latauspisteiden tarve kasvaa. Yhä useamman taloyhtiön ja omakotitalon pihassa komeilee oma latauspiste. Reissussa lataaminen hoituu yleisillä latauspaikoilla, mutta myös kaverin mökillä tilapäinen lataaminen voi onnistua, kunhan sähköverkko ja pistokkeet ovat hyvässä kunnossa. Tärkeimmät turvallisen lataamisen säännöt pätevät latasit sähköautoasi missä tahansa.

If tutki: Heinäkuinen lauantai on matkapuhelimelle kohtalokas – pidä huolta puhelimesta kesäfestareilla4.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa matkapuhelimia särkyy ja varastetaan selvästi muita kuukausia enemmän. Parin viime vuoden aikana varkausvahinkoja on tapahtunut alle puolet aiempiin vuosiin verrattuna, mutta alkuvuonna varkaudet ovat jälleen lisääntyneet. Isojen festivaalien ja muiden yleisötapahtumien palatessa rytinällä kesäkalentereihin on syytä olla puhelimen kanssa tarkkana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme