Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Ikäihmiset keskiöön 100-vuotiaassa Suomessa

Jaa

Maamme eläkkeensaajien ja ikäihmisten asioiden valppaana edunvalvojana tunnettu Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry pitää liittokokouksensa 14.-15. kesäkuuta Lappeenrannassa. Kokouspaikkana toimii Holiday Club Saimaa.

Liiton pitkäaikaisen puheenjohtaja Matti Hellstenin siirtyessä viettämään ansaittuja eläkepäiviä yksi liittokokouksen merkittävimmistä päätöksistä on hänen seuraajansa valinta.

Henkilövalintojen lisäksi ohjelmassa ovat seuraavan, neljävuotiseksi esitettävän, liittokokouskauden tavoitteet ja suunnitelmat. Kokousväkeä tulee varmasti keskusteluttamaan mm. eläkeläisköyhyyden nujertaminen maassamme, ikäihmistemme mukana pitäminen digitalisaatiokehityksessä sekä kunnallisten vanhusneuvostojen toiminnan turvaaminen ja niiden saaminen myös uusiin tuleviin maakuntiin.

Liiton johto on median tavattavissa ennen liittokokouksen alkua keskiviikkona 14.6. klo 10-13 Holiday Club Saimaalla. Yhteydenotot haastattelun sopimiseksi:

johdon assistentti Birgitta Kuittinen
050 314 2542
birgitta.kuittinen@elakkeensaajat.fi

Yhteyshenkilöt

Matti Hellsten
puheenjohtaja
0400 501 983

Timo Kokko
toiminnanjohtaja
050 441 3830

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry
Haapaniemenkatu 14
00530 Helsinki

09 612 6840, ekl@elakkeensaajat.fihttp://www.elakkeensaajat.fi

MIKÄ ON EKL?

- Eläkkeensaajien aktiivinen edunvalvoja

- Perustettu 1962, takana jo 55 vuotta aktiivista toimintaa

- Lähes 85 000 jäsentä 325 yhdistyksessä

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry

Eläkkeensaajalle tukea sosiaaliturvan palveluiden hakuprosessissa31.1.2018 09:13Tiedote

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry:n yhtenä keskeisenä tavoitteena on vaikuttaa ikäihmisille tarjottavien sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuuteen ja saavutettavuuteen. Palveluiden tulee olla määrältään riittäviä, laadukkaita sekä hinnaltaan kohtuullisia. Merkityksellistä on tiedon oikea-aikainen saaminen avun ja tuen mahdollisuuksista. Tiedon tulee olla helposti löydettävää ja palveluneuvontaa tulee kehittää.

Hallitus kuulee muttei kuuntele - Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry vaatii hallitusta kuuntelemaan kansalaisia ja heidän toiveitaan25.10.2017 12:00Tiedote

Viikko sitten (18.10.) julkaistun eurobarometrin tiedoista käy ilmi, että terrorismin torjunta on noussut vuoden aikana suomalaisten mielissä EU:n tärkeimmäksi tavoitteeksi (45 % suomalaisista). Lähes yhtä tärkeänä EU:n tavoitteena suomalaiset pitävät köyhyyden ja eriarvoistumisen torjumista (44 %). Kaikissa 28 jäsenmaassa tehdyn kyselyn perusteella EU-maiden kansalaiset ovat lähes samaa mieltä kanssamme. Kärjessä olivat samat asiat 41 prosentin osuuksilla.

Indeksijäädytysten voimaanjättäminen iskee kaikkein heikoimpiin31.8.2017 14:51Tiedote

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry on pettynyt siihen, että hallitus on jättämässä voimaan tekemänsä säästöpäätöksen indekseihin liittyen. Jäädytys leikkaa reaalista ostovoimaa ja alentaa sosiaaliturvan tason pysyvästi alemmalle kehitysuralle myös tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Tämä tarkoittaa suurta ja pysyvää heikennystä maamme eläkkeensaajille, mikäli jäädytystä ei hyvitetä täysimääräisenä tulevien indeksitarkistusten yhteydessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme