HUS

Ikätalo.fi tuo apua arkeen ja terveyden ylläpitoon

Jaa

Terveyskylä.fi-verkkopalveluun on avattu oma talo ikääntyneille. Ikätalo tarjoaa helppolukuisen paketin terveysneuvontaa, ja auttaa ikääntyneitä ja heidän läheisiään löytämään hyödylliset palvelut arjessa pärjäämiseen.

Ikätalo.fi on erityisesti yli 65-vuotiaille räätälöity verkkopalvelu, joka kokoaa yhteen tietoa ikääntyneiden terveydestä ja heille suunnatusta palvelutarjonnasta. Sisältö on tuotettu yhdessä Hyvinkään sairaalan, Keski-Uudenmaan eri kuntien perustason sosiaalipalvelujen, kolmannen sektorin ammattilaisten ja ikääntyneiden kanssa.

Ikätalosta löytyy tietoa palveluista ja tukimuodoista, joilla on merkitystä iäkkään henkilön kotona pärjäämiselle. Myös hyväkuntoiselle ikääntyneelle on koottu runsaasti tietoa, joka koskettaa terveyttä ja hyvinvointia arjessa. Ikätalo toimii kuin lähikauppa, josta voi valita juuri omaan tilanteeseen sopivaa tietoa kotisohvalta käsin.

– Sen sijaan, että rakennetaan paikallisesti iso geriatriakeskus, hyödynnetään sähköisiä palveluita, sanoo projektipäällikkö ja kuntoutuksen linjaesimies Sirpa Palamaa Hyvinkään sairaalasta. – Kun ikääntyneitä laajasti koskettava tieto on saavutettavissa kotoa käsin, esimerkiksi lääkärin vastaanotolla jää aikaa syvempään ja yksilöllisempään keskusteluun, jatkaa Palamaa.    

Ikätalo kannustaa suunnittelemaan arkea ja tutustumaan palvelutarjontaan jo silloin kuin oma toimintakyky on hyvä. Sisältöä kehitetään jatkuvasti. Tulevaisuudessa avataan myös Palvelut- ja Ammattilaisille-osiot. Ikätaloon on tulossa myös erilaisia testejä itsearvioinnin tueksi.

"Hyvä syy käyttää nettiä"

– Ikätalo tarjoaa luotettavan tietolähteen, sanoo tietotekniikan vertaisopastaja ja itsekin jo kohderyhmään kuuluva Ari Nässi.

Nässi on osallistunut vapaaehtoisena myös Ikätalon projektityöryhmän työskentelyyn. Hän on huomannut netin olevan outo ja osittain jopa pelottava paikka ikääntyneille.

– Tiedon luotettavuus tulee usein opastustilanteissa esille. Ikätaloa voin turvallisin mielin suositella. Palvelun vahvuus on sen lukuisat polut syvällisen tiedon ja ennen kaikkea tarjolla olevien palvelujen äärelle. Ikätalo on yksi hyvä syy kannustaa ikäihmisiä netin käyttöön, iloitsee Nässi.

Terveyskylästä neuvoja vaivaan kuin vaivaan

Ikätalosta löytyy runsaasti linkkejä Terveyskylään, jossa on jo yli 30 eri sairauksien ja terveysteemojen ympärille rakennettua taloa. Terveyskylän talojen tietosisältö on veloituksetta kaikkien käytössä.

Palvelut täydentävät ja tarjoavat vaihtoehtoja perinteiseen sairaalahoitoon. Terveyskylä on Suomen yliopistosairaaloiden verkkopalvelu. Hanketta on rahoittanut sosiaali- ja terveysministeriö.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

Sirpa Palamaa, Ikätalon projektipäällikkö, Hyvinkään sairaalan kuntoutuksen linjaesimies, puh. 0400 649 936sirpa.palamaa@hus.fi

Sirpa Arvonen, hankejohtaja, Terveyskylä.fi & Virtuaalisairaala 2.0 -hanke, puh. 050 407 4544, sirpa.arvonen@hus.fi

Tutustu meihin:

www.ikätalo.fi

www.terveyskyla.fi, facebook.com/terveyskyla.fiTwitter @terveyskyla_fi

www.virtuaalisairaala2.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Päivitystyö aiheutti hidastumista ja toimintakatkoja HUSin potilastietojärjestelmään15.4.2019 17:18:23 EESTTiedote

HUSin potilastietojärjestelmä Uranukseen tehtiin kuluneena viikonloppuna suunniteltu päivitys. Päivitys sujui suunnitelmien mukaan, mutta maanantaiaamuna ennen kello yhdeksää käyttäjämäärien kasvettua alkoi ilmetä kirjautumisongelmia ja järjestelmän hitautta. Ongelmaa ryhdyttiin selvittämään korkealla prioriteetilla. Käyttäjiä ohjeistettiin siirtymään jatkuvuussuunnitelman mukaiseen toimintaan, joka käytännössä tarkoittaa käsin kirjaamista. Puoleen päivään mennessä ongelman syy oli saatu selville ja järjestelmän toiminta saatiin palautettua väliaikaisratkaisulla. Valitettavasti ongelmat alkoivat uudelleen iltapäivällä. Kello 16 mennessä potilastietojärjestelmän toiminta on taas saatu palautettua, mutta lopullinen korjaus on vielä tekemättä. - Potilastietojärjestelmän ongelmat ovat vaikeuttaneet ja hidastaneet potilaiden hoitoa. Yksittäisiä vastaanottoja ja toimenpiteitä on jouduttu perumaan päivän aikana, johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi kertoo. Siihen saakka kunnes ongelmaan saadaan

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme