Ilmarinen

Ilmarisen suhdanneindeksi: Työntekijämäärät vahvassa kasvussa

Jaa

Työntekijämäärät ovat vahvassa kasvussa, kertoo Ilmarisen suhdanneindeksi. Seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat marraskuussa 7,4 prosenttia edellisvuodesta. Erityisen voimakasta kasvu oli henkilöstövuokrausalalla.

Ilmarisen suhdanneindeksi antaa ajantasaista tietoa Suomen talouden kehityksestä. Se kuvaa muutosta seurantaryhmän työntekijämäärissä kuukausi- ja vuositasolla.

Marraskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat 7,4 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tammi-marraskuun suhdanneindeksi oli 6,1 prosenttia. 

- Työntekijämäärien kasvu jatkui vahvana. Kasvu ei keskittynyt pelkästään pääkaupunkiseudulle, vaan esimerkiksi Pohjois-Suomessa nähtiin kovia lukuja, Ilmarisen johtaja Jaakko Kiander kommentoi.

Henkilöstövuokraus kovassa kasvussa 

Henkilöstövuokrausalla työntekijämäärät kasvoivat erityisen voimakkaasti. Marraskuussa seurantaryhmän työntekijämäärät kasvoivat peräti 14,6 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-marraskuussa kasvua oli 11,2 prosenttia edellisvuodesta.

- Henkilöstövuokrauksessa työntekijämäärien kasvu oli selvästi seuraamistamme toimialoista vahvinta, Kiander sanoo.

Hyvä vire jatkui myös rakentamisessa. Rakentamisen työntekijämäärät kasvoivat marraskuussa 6,4 prosenttia edellisvuodesta. Tammi-marraskuussa kasvua oli 5,1 prosenttia. 

Satama-alalla marraskuu oli neljäs peräkkäinen positiivinen kuukausi. Marraskuussa työntekijämäärät kasvoivat 3,8 prosenttia ja tammi-marraskuussa 0,9 prosenttia edellisvuodesta. 

Suhdannetietoa kuukausittain

Eläkevakuutusyhtiö Etera on julkaissut suhdanneindeksiä vuodesta 2013 lähtien. Ilmarinen ja Etera yhdistyivät vuoden 2018 alussa. Suhdanneindeksin seurantaryhmä koostuu nyt niistä yhdistyneen Ilmarisen yritysasiakkaista, jotka ilmoittavat palkkatietonsa kuukausittain. Suhdanneindeksi kuvaa noin 15 000 Ilmarisen asiakkaana olevan yrityksen työntekijämäärän muutosta edellisvuoteen verrattuna.

Ilmarisen suhdanneindeksi julkaistaan kuukausittain, seuraavan kerran 20.2.2018. 

Lue lisää ja tutustu tarkemmin: www.ilmarinen.fi/suhdanneindeksi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ilmarinen
Ilmarinen
Porkkalankatu 1
00018 ILMARINEN (HELSINKI)

010 195 000http://www.ilmarinen.fi

Ilmarisen tehtävänä on varmistaa, että asiakkaamme saavat työstään ansaitsemansa eläkkeen. Edistämme parempaa työelämää ja näin autamme asiakkaitamme menestymään. Kaikkiaan vastaamme yli 1,1 miljoonaan ihmisen eläketurvasta. Eläkevastuiden katteena on 47 miljardin euron sijoitusvarallisuus.
Lisätietoja: www.ilmarinen.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ilmarinen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme