Työterveyslaitos

Ilmastonmuutoksen vaikutuksista keskustellaan joka toisella työpaikalla – työturvallisuusnäkökulma on esillä harvoin

Jaa

Ilmastonmuutos näkyy työpaikoilla, mutta hyvin vähän työsuojelussa. Tämä käy ilmi Työsuojelupaneelissa, johon vastasi yli 500 työsuojelupäällikköä ja -valtuutettua. Työterveyslaitoksen ja Työturvallisuuskeskuksen vuosittaisessa paneelissa nousi esiin tarve uudistaa työsuojeluhenkilöstön osaamista, jotta työpaikat pystyvät varautumaan ilmastonmuutoksen aiheuttamiin työturvallisuusriskeihin.

Työterveyslaitoksen ja Työturvallisuuskeskuksen mediatiedote 24.3.2022

Hieman yli puolet (53 %) Työsuojelupaneeliin vastanneista arvioi, että ilmastonmuutos on vaikuttanut oman työpaikan toimintaan vähintään jossain määrin. Noin joka kymmenes (8 %) katsoi vaikutuksen olleen suurta tai laajaa.

Useimmin mainittuja vaikutuksia ovat energiaratkaisut, materiaali- ja tuotevalinnat, kierrätys, päästöjen vähentäminen, ilmastoystävällinen strategia ja sään ääri-ilmiöihin varautuminen.

– Työpaikoilla oli esimerkiksi ryhdytty käyttämään tuulisähköä, hyödynnetty aurinkoenergiaa tai vaihdettu laitteita tai materiaaleja energiaa säästäviin tai eettisempiin vaihtoehtoihin, kertoo vanhempi asiantuntija Minna Toivanen Työterveyslaitoksesta.

Työsuojeluhenkilöstöstä vajaa puolet ilmoitti, että omalla työpaikalla kannustetaan ilmastoystävälliseen toimintaan sekä huomioidaan ilmastoystävällisyys hankinnoissa ja työn tekemisen tavoissa. Kuitenkin ainoastaan noin viidenneksen työpaikoilla oli saatavilla tietoa työn ilmastovaikutuksista, järjestettiin aiheesta koulutusta tai aihe oli huomioitu perehdytyksessä.

Ilmastonmuutosta käsitellään harvoin työturvallisuuden näkökulmasta

Paneelin vastaajista lähes kaksi kolmesta (60 %) ilmoitti, että omalla työpaikalla oli keskusteltu ilmastonmuutokseen liittyvistä kysymyksistä ainakin jossain määrin.

Työturvallisuuden näkökulmasta ilmastonmuutoksen vaikutuksia oli käsitelty vain harvoilla työpaikoilla (8 %).

Yleisimmin tunnistetut työturvallisuusriskit olivat liukkauden lisääntyminen talvisin, lämpöaltistuminen ja suojainten käyttö kuumassa. Lisäksi monilla työpaikoilla oli tunnistettu sään ääriolosuhteiden, kuten myrskyjen ja tulvien, aiheuttamat vaarat ja niiden jälkityöt, sademäärien vaihtelut sekä punkkien ja muiden eläinten aiheuttamat sairaudet.

Osa vastaajista ilmoitti, että ilmastomuutos ei ole ajankohtainen asia omalla työpaikalla, eikä sen seurausten katsottu kuuluvan työsuojelutoimijoiden asiantuntemuksen piiriin.

Uusien riskien tunnistamiseen kaivataan tietoa ja käytäntöjä

Varautumisessa ilmastonmuutokseen oli huomattavaa vaihtelua: Joillakin työpaikoilla otetaan ilmastonmuutokseen liittyvät asiat huomioon osana normaalia riskinarviointia ja kiinnitetään mahdollisiin uusiin riskeihin erityishuomiota. Toisilla työpaikoilla ne jäävät kokonaan huomioimatta.  

– Huolestuttavana voi pitää sitä, että ilmastonmuutokseen liittyvien työturvallisuusriskien seuranta oli vähäistä. Työpaikoilla olisikin hyvä tarkastella uusin silmin omia riskinarviointikäytäntöjä ja miettiä, miten tunnistetaan uudenlaiset ilmastonmuutokseen liittyvät vaaran paikat tai altistumiset, kannustaa erityisasiantuntija Hanna Uusitalo Työterveyslaitoksesta.

Työsuojeluhenkilöstö koki, että ilmastonmuutos on uusi asia työsuojelussa, minkä vuoksi asiasta kaivattiin monipuolista tietoa: perusfaktoja, tietoa työturvallisuusriskien tunnistamisesta sekä ala- ja ammattikohtaista tietoa.

– Ilmastonmuutos vaikuttaa työhön, työn sisältöihin ja työprosesseihin. Työsuojelupaneelin tulokset lisäävät ymmärrystä siitä, minkälaisia työsuojelunäkökulmia ilmastonmuutoskeskusteluun tulee ja mitä osaamisia työpaikoilla on syytä lisätä, summaa kehittämispäällikkö Jarna Savolainen Työsuojelupaneelin merkitystä.

Tutustu tuloksiin Työelämätieto-palvelussa

Työsuojelupaneeli

  • Työsuojelupaneeli on Työterveyslaitoksen ja Työturvallisuuskeskuksen kerran vuodessa toteuttama kyselytutkimus työsuojeluhenkilöstölle.
  • Paneelissa kerätään tietoja työpaikoilla näkyvistä työsuojelun tarpeista sekä yhteiskunnallisten ilmiöiden vaikutuksista arjen työhön.
  • Paneeli antaa tietoa ajankohtaisista teemoista työelämässä. Tällä kertaa vaihtuvana teemana oli ilmastonmuutos ja työsuojelu. Tuorein kysely tehtiin loka-marraskuussa 2021.
  • Kysely lähetettiin Työsuojeluhenkilörekisteristä poimituille työsuojeluvaltuutetulle ja -päällikölle, joista kyselyyn vastasi 521 henkilöä.
  • Työsuojelupaneelin verkkosivu: Työsuojelupaneeli | Työterveyslaitos (ttl.fi)

Lisätiedot

  • Kehittämispäällikkö Jarna Savolainen, Työturvallisuuskeskus, p. 040 561 2022, jarna.savolainen[at]ttk.fi
  • Erityisasiantuntija Hanna Uusitalo, Työterveyslaitos, p. 043 824 0034, hanna.uusitalo[at]ttl.fi
  • Vanhempi asiantuntija Minna Toivanen, Työterveyslaitos, p. 043 824 4506, minna.toivanen[at]ttl.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Hietanenmediaviestinnän erityisasiantuntijaTyöterveyslaitos | Finnish Institute of Occupational Health | Arbetshälsoinstitutet

Puh:+358504773267juha.hietanen@ttl.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työterveyslaitos
Työterveyslaitos
Topeliuksenkatu 41 b
00250 Helsinki

+35830 474 1https://www.ttl.fi/

Työterveyslaitos on työhyvinvoinnin asiantuntija, joka tutkii, palvelee ja vaikuttaa.

Kehitämme asiakkaidemme kanssa hyviä työyhteisöjä ja turvallisia työympäristöjä sekä tuemme työntekijöiden työkykyä. Asiakkaitamme ovat työpaikat, päättäjät, kansalaiset, työterveysyksiköt sekä muut työhyvinvointia kehittävät organisaatiot.

Visiomme on ”Hyvinvointia työstä”, sillä terveellinen, turvallinen ja mielekäs työ luo hyvinvointia. Toimipisteemme sijaitsevat Helsingissä, Kuopiossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa. Henkilöstön määrä on noin 500.

Lisätietoja:
Tietoa meistä
Medialle-sivulta löydät asiantuntijoiden yhteystiedot ja aiemmat tiedotteemme
Aineistopankki (logot, asiantuntijoiden kuvat)

Twitter: @tyoterveys (fi), @FIOH (en)

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työterveyslaitos

Arbetsförmågan hos dem som arbetar på distans kan stödjas också på organisationsnivå23.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Arbetshälsoinstitutets pressmeddelande 18.5.2022 Under tiden med distansarbete har det utarbetats mångahanda tipslistor och handböcker för att stödja och förbättra arbetstagarnas välbefinnande. Det är dock värdefullt att utvidga perspektivet från individen till organisationen, eftersom arbetsgivarna har ansvaret för att stödja arbetsförmågan. Arbetshälsoinstitutets nya handbok Työkyvyn tukeminen etätyössä (Att stödja arbetsförmågan i distansarbete) tipsar om god praxis för att leda distansarbete, stödja arbetsförmågan samt stödja hälsa och återhämtning.

Etätyötä tekevien työkykyä kannattaa tukea organisaatio edellä23.5.2022 08:30:00 EEST | Tiedote

Työterveyslaitoksen mediatiedote 23.5.2022 Etätyöaikana on laadittu monenlaisia vinkkilistoja ja oppaita työntekijöiden hyvinvoinnin tukemiseksi ja kohentamiseksi. Näkökulmaa on kuitenkin hyvä laajentaa yksilöstä organisaatioon, koska työnantajat ovat vastuussa työkyvyn tukemisesta. Työterveyslaitoksen uusi Työkyvyn tukeminen etätyössä -opas vinkkaa hyviä käytäntöjä etätyön johtamiseen, työkykyyn tuen käytäntöihin ja terveyden ja palautumisen tukemiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme