Oulun yliopisto

Ilmoittautuminen Oulun avoimen yliopiston lukuvuoden 2021–2022 opintoihin käynnissä

Jaa

Avoimen yliopiston opinnot sopivat kaikille taustasta ja iästä riippumatta. Opintojen laajuus vaihtelee kiehtovista lyhytkursseista laajoihin opintokokonaisuuksiin, ja väyläopintojen perusteella voi hakea yliopistoon. Osa opinnoista alkaa jo elokuun lopussa, joten nopeus kannattaa. Opintojen infotilaisuuksia on tarjolla verkkovälitteisesti.

Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi
Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi

Avoimen yliopiston opinnot ovat nimensä mukaisesti kaikille avoimia eivätkä vaadi pääsykokeita. Osa opinnoista on maksullisia, ja tällä hetkellä on tarjolla runsaasti myös kaikille maksuttomia opintoja. Maksuton opintotarjonta on lisääntynyt viime vuoteen verrattuna erityisesti tekniikan aloilla sekä biologiassa.

Tämän lisäksi työttömille ja lomautetuille tarjotaan mahdollisuus osallistua opintoihin maksuttomasti. Kaikki opinnot löytyvät helposti Oulun yliopiston jatkuvan oppimisen verkkopalvelu JOYsta oulu.fi/joy

Runsas tarjonta suosittuja opintoja

Oulun yliopiston avoimen yliopiston opintojen suosio on ollut kovassa kasvussa. Tarjonnassa on nyt runsaasti kestävään kehitykseen liittyviä opintoja sekä kursseja myös huippusuosituilta arkkitehtuurin ja lääketieteen aloilta, sekä esimerkiksi:

Avoimen yliopiston ja avoimen väylän infotilaisuudet

Ilmoittautuminen avoimen yliopiston opintoihin tapahtuu suoraan opintojakson verkkosivuilla Oulun yliopiston JOY-palvelussa. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita myös avoimen yliopiston infotilaisuuksiin verkossa 24.8. klo 17 ja 9.9. klo 17.

Avoimen väylä on yksi hakutapa yliopistoon todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalla. Vaadittavien väyläopintojen laajuus on 10–50 opintopistettä. Avoimen väylä kautta Oulun yliopistoon kevään 2022 yhteishaussa hakeville järjestetään infotilaisuus 13.9. klo 15.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset infoihin tapahtuvat Oulun yliopiston JOY-sivustolla oulu.fi/joy.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Oulun avoimen yliopiston suunnittelija Diana Yletyinen, diana.yletyinen@oulu.fi, puh. 029448 3677

Viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, kaisu.koivumaki@oulu.fi, puh. 0504344261

Kuvat

Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi
Kuva: Oulun yliopisto / Rami Hanafi
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Ruonan Teollisuuskylän Pekka Miilukangas sai Kerttu Saalasti -palkinnon mikroyrittäjyyden edistämisestä21.9.2021 12:18:39 EEST | Tiedote

Kerttu Saalasti -palkinto jaettiin ensimmäistä kertaa 20.9. vietetyssä Kerttu Saalasti -seminaarissa. Palkinnon sai Ruonan Teollisuuskylän toimitusjohtaja Pekka Miilukangas. Kerttu Saalasti -palkinnon jakavat Kerttu Saalasti säätiö ja Oulun yliopiston Kerttu Saalasti Instituutin yhdessä. Se myönnetään vuosittain merkittävästä mikroyrittäjyyttä tai yrittävää kulttuuria edistävästä tutkimuksen, koulutuksen tai yhteiskunnallisen vaikuttamisen saavutuksesta.

Mikroyritysten merkitys työllisyydelle vaihtelee alueittain, uusi mikroyritysten tilastokatsaus kertoo miten20.9.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Mikroyrityksillä on paikoitellen erittäin suuri merkitys työllisyydelle ja taloudelle. Torniolaakson seutukunnassa mikroyrityksissä työskentelee lähes 20% työllisistä, kun Kuopion ja Vaasan seutukunnissa ollaan 8% tuntumassa. Järviseudulla, Kaustisen seutukunnassa ja Ahvenanmaan saaristossa luku on noin 17 %. Pienessä Kökarin kunnassa kokonaiset 100 % yritystyöpaikoista on mikroyrityksissä. Mikroyritysten liikevaihto on kasvanut vuosien 2016-2019 välillä selkeästi, 7.3% prosenttia, mutta alueellinen vaihtelu on suurta. Mikroyritysten tavaraviennin merkitys korostuu erityisesti Keski-Pohjanmaalla, Kymenlaaksossa ja Pohjois-Lapissa.

Väitös: Sanojen virheelliset muodot yli 3-vuotiaiden puheessa voivat viitata puhehäiriöön16.9.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Puheen kehityksen edetessä tyypillisesti jo 3-vuotiaat lapset sanovat sanat suhteellisen tarkasti samalla tavalla puhekerrasta toiseen. Vaikka puheessa olisi vaihtelua, he pystyvät usein tuottamaan sanasta myös oikean muodon. Jos 3-vuotiaiden ja sitä vanhempien lasten puheessa esiintyy runsaasti sanavaihtelua eli he käyttävät samasta sanasta vain erilaisia virheellisiä muotoja, se voi viitata puhehäiriöön.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme