If Vakuutus

Inflaatio ja sota Ukrainassa kasvattavat yritysten alivakuutuksen riskiä

Jaa

Raaka-aineiden hintojen nousu sekä puute materiaaleista ja komponenteista ovat johtaneet siihen, että suurvahinkojen korjaamiskustannukset on merkittävästi korkeammat kuin vuosi sitten. Pohjoismaiden suurimpana vakuutusyhtiönä If on jo havainnut, kuinka inflaatio on vaikuttanut yritysasiakkaiden alivakuutukseen.

Kristine B. Wagner on Ifin suuryritysten hinnoittelusta vastaava johtaja.
Kristine B. Wagner on Ifin suuryritysten hinnoittelusta vastaava johtaja.

- Alivakuuttaminen on suurempi ongelma kuin usein tiedostetaan, pahimmassa tapauksessa vakuutus ei kata sattuneita vahinkoja. Tämä tarkoittaa, että jälleenrakentaminen tai uusien työvälineiden ostaminen toiminnan ylläpitämiseksi ei välttämättä ole edes mahdollista, kommentoi Ifin suuryritysten hinnoittelusta vastaava johtaja (If Industrial Head of Underwriting) Kristine B. Wagner.

If on ottanut yhteyttä satoihin suurasiakkaisiinsa Pohjoismaissa arvioidakseen yritysten vakuutusten kattavuutta nykytilanteessa.

Jos yrityksen vakuutusmäärä on liian matala voi suurvahinko kuten tulipalo tai tulva aiheuttaa sen, ettei yhtiö saa tarvittavaa korvausta korjatakseen vahingot ja rakentaakseen liiketoimintaansa uudelleen. Tätä kutsutaan alivakuuttamiseksi.

Alivakuutuksen riski on kehittynyt pikkuhiljaa koronapandemian aikana. Tämän vuoden alussa tilanne on entisestään kiihtynyt Ukrainan sodan johdosta.

- Emme ole nähneet tällaista inflaatiota 20-25 vuoteen. Elämme täysin erilaisessa maailmassa kuin vuosi sitten, kommentoi Kristine B. Wagner.

Yksi tärkeimmistä tehtävistä

- Näemme tämän yhdeksi tärkeimmistä tehtävistämme tällä hetkellä. Haluamme varmistaa, että riskit, joita asiakkaamme haluavat vakuuttaa on arvioitu nykyhintatason mukaisesti. Kokemuksemme mukaan suuri osa yrityksistä aliarvioi etukäteen kulut, joita toiminnan uudelleenkäynnistäminen suurvahingon jälkeen vaatii, Kristine B. Wagner kertoo.

Tilanteen kokonaisarviointi on hankalaa. Siihen vaikuttaa esimerkiksi haasteet tiettyjen komponenttien saannissa, materiaalinen niukkuus ja kaupparajoitukset.

- On tärkeää, että asiakkaamme toimivat asiassa nyt. Meidän tavoitteenamme on, että asiakkaamme eivät pety vahingon sattuessa. Alivakuutustilanteessa näin voi käydä.

Lisätietoa (englanniksi):

Avoiding underinsurance

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kristine B. Wagner on Ifin suuryritysten hinnoittelusta vastaava johtaja.
Kristine B. Wagner on Ifin suuryritysten hinnoittelusta vastaava johtaja.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

If Vakuutus
If Vakuutus
Keilasatama 2
02150 Espoo

010 191 515http://www.if.fi

 If vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiseteläimetkoditautot ja paljon muuta. Me hoidamme vakuutusasiat mutkattomasti, helposti ja hetkessä. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 700 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,7 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta If Vakuutus

Millainen on hyvä kotilatauspiste ja uskaltaako kesämökillä ladata? Näin lataat sähköautosi turvallisesti12.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Sähköautojen yleistyessä myös latauspisteiden tarve kasvaa. Yhä useamman taloyhtiön ja omakotitalon pihassa komeilee oma latauspiste. Reissussa lataaminen hoituu yleisillä latauspaikoilla, mutta myös kaverin mökillä tilapäinen lataaminen voi onnistua, kunhan sähköverkko ja pistokkeet ovat hyvässä kunnossa. Tärkeimmät turvallisen lataamisen säännöt pätevät latasit sähköautoasi missä tahansa.

If tutki: Heinäkuinen lauantai on matkapuhelimelle kohtalokas – pidä huolta puhelimesta kesäfestareilla4.7.2022 07:00:00 EEST | Tiedote

Heinäkuussa matkapuhelimia särkyy ja varastetaan selvästi muita kuukausia enemmän. Parin viime vuoden aikana varkausvahinkoja on tapahtunut alle puolet aiempiin vuosiin verrattuna, mutta alkuvuonna varkaudet ovat jälleen lisääntyneet. Isojen festivaalien ja muiden yleisötapahtumien palatessa rytinällä kesäkalentereihin on syytä olla puhelimen kanssa tarkkana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme