Kurio Oy, sosiaalisen median toimisto

Instagram-filtterillä hirvikolareita vastaan – Neste herättelee suomalaisia ennen näkemättömällä tavalla

Jaa

Suomen laajin liikenneasemaketju Neste nostaa hirvikolarit keskusteluihin Instagramissa. Tiettävästi ensimmäinen ison brändin Suomessa tekemä IG-filtteri muistuttaa hirvivaaran olevan huipussaan. Kampanjan suunnittelusta ja tuotannosta on vastannut Kurio.

Neste tuo Hirvivaara-nimisen filtterin Instagramiin muistuttamaan suomalaisia hirvikolarisesongista. Maailman kolmanneksi vastuullisimmaksi yritykseksi tänä vuonna nimetty Neste pyrkii teollaan vähentämään hirvikolareiden määrää. Kyseessä on tiettävästi Suomen ensimmäinen ison brändin tekemä IG-filtteri.

Filtteri muistuttaa nimensä mukaisesti hirvivaarasta: hirven pää, varoitusvärit ja ”Hidasta hämärällä” -kyltti toimivat selvänä viestinä. Tämän lisäksi kampanjan muissa materiaaleissa jaetaan käytännön vinkkejä riskien minimointiin.

”Pyrimme avaamaan keskustelun ihmisten välillä, heidän IG storyissaan”, kommentoi Tytti Stranding, Nesteen markkinointipäällikkö. ”Lisäksi haluamme antaa heille konkreettisia vinkkejä, joita he voivat omissa tarinoissaan seuraajilleen kertoa. Tärkeä muistutus tähän aikaan vuodesta on esimerkiksi se, että suurin riski hirvikolarille on tuntia ennen auringonnousua ja tunti auringonlaskun jälkeen.”

Instagram avasi filtteritoiminnallisuuden kaksi kuukautta sitten julkisesti kaikkien käyttöön. Neste tarttui heti mahdollisuuteen. Kampanjan suunnitteli ja toteutti Nesteen pitkäaikainen markkinointikumppani Kurio.

”Neste on aina rohkeasti kokeilemassa uusia tapoja viestiä”, toteaa Kurion luova johtaja Jari Lähdevuori. ”Tämä lienee ensimmäinen kerta, kun Suomessa nähdään brändin tekemä IG-filtteri. Etenkin liikenneturvallisuusviesteissä uudet keinot ovat tarpeen – asiat ovat kuitenkin useimmille jo tuttuja, mutta niistä pitää silti tasaisesti meitä kaikkia muistuttaa. Ja silloin yllättävä ravistelu on tarpeen.”

Suomessa sattui viime vuonna Tilastokeskuksen mukaan 1 956 hirvionnettomuutta ja toissa vuonna 1 824. Riistakeskuksen mukaan Manner-Suomen tieliikenteessä sattui vuonna 2018 kaikkinensa yli 12 000 riistaonnettomuutta. Vaarallisinta aikaa riistaonnettomuuksien osalta on marraskuu, jolloin sattui yli kuudesosa kaikista tapauksista.

Hirvivaara-filtteri:
https://www.instagram.com/a/r/?effect_id=709051572944139

Lisätietoja:


Jari Lähdevuori
Creative Director, Kurio
050 530 6639
jari@kurio.fi

Tytti Stranding
Marketing Manager, Marketing & Services, Neste
050 458 5079
tytti.stranding@neste.com

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Tommi Opas
Toimitusjohtaja
Kurio // The Social Media Agency
+358 40 1833256
tommi@kurio.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kurio Oy, sosiaalisen median toimisto
Merimiehenkatu 29
00150 Helsinki

http://www.kurio.fi

Kurio on luova toimisto, joka auttaa asiakkaitaan tekemään tuloksellista markkinointia ja viestintää sosiaalista mediaa ja digitaalisia kanavia hyödyntäen. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kurio Oy, sosiaalisen median toimisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme