StaffPoint Oy

Interim Management – markkina Suomessa kasvaa trendien keskiössä

Jaa
Tuore markkinatutkimus v. 2022 Interim Management – toiminnasta Suomessa nosti esiin positiivisia muutoksia verrattuna edellisvuoteen. Tutkimus toteutettiin loppuvuodesta 2022 ja se lähetettiin yli 1000 henkilölle, jotka edustivat tilaajia, interim-ammattilaisia ja interim-palvelun käyttöä harkitsevia johtajia. Kyselyn tavoitteena oli selvittää interim-markkinoissa tapahtuvia muutoksia rakenteen, kysynnän potentiaalin, käyttötarpeiden ja tarjonnan suhteen. Kyselyn tuloksia vertaillaan vuoden 2021 vastaavan kyselyn tuloksiin. Kyselyn toteutti StaffPoint Executive.
Pasi Honkalahti, johtaja, StaffPoint Executive
Pasi Honkalahti, johtaja, StaffPoint Executive

Kysely osoittaa, että interim-toimeksiantojen luonne kääntyi merkittävästi kehitysprojektiluonteisiin toimeksiantoihin, joiden osuus oli 73,3 % (v. 2021 28,6 %). Interimejä käytetään vastaajien mukaan vahvasti yrityksen kasvun rakentamiseen, kuten liiketoiminta-alueen kannattavuuden kasvattaminen, uuden tuotealueen lanseeraus sekä yritysostoprojektit. Näiden osuus on 52,7 % kaikista toimeksiannoistaInterimin käyttöalue laajentuu kaikkiin ydintoimintoihin. Vaikka Interim CFO on yksi yleisimmistä rooleista niin eniten kasvaneet roolit ja tehtäväalueet olivat projektijohtaminen, kaupalliset toiminnot ja IT/digi.

”Yhteenvetona voidaan todeta, että useampi trendi kohtaa tässä yhteydessä ja kehittää markkinaa. Ensinnäkin kovia osaajia interim-projektien toteuttamiseen löytyy koko ajan enemmän. Meille tulee viikoittain useita uusia yhteydenottoja johtajilta ja asiantuntijoilta, jotka ovat kiinnostuneita interim-projekteista. Moni haluaa rakentaa itselleen portfolion erilaista tekemistä mieluummin kuin sitoutua yhteen työsuhteeseen. Toiseksi rekrytointivaikeudet osaajapulan vuoksi kasvavat koko ajan. Tämän vuoksi yrityksien tulisikin ravistella itseään ja siirtyä käyttämään tilapäistä osaamista pysyvien roolien rinnalla. Yritykset monella alalla muuntuvat sopimusalustoiksi, joissa voi toimia osaajia erilaisilla sopimusmalleilla. Kolmanneksi tyytyväisyys ja suosittelu ovat korkealla tasolla niiden osalta, jotka ovat interim-palvelua käyttäneet”, Pasi Honkalahti, StaffPoint Executiven johtaja, toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Pasi Honkalahti, johtaja, StaffPoint Executive
Pasi Honkalahti, johtaja, StaffPoint Executive
Lataa
Pasi Honkalahti, johtaja, StaffPoint Executive
Pasi Honkalahti, johtaja, StaffPoint Executive
Lataa
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

StaffPoint Oy
StaffPoint Oy
Ruoholahdenkatu 14
00180 HELSINKI

030 047 2000http://www.staffpoint.fi

StaffPoint Executive on johtamisen kumppani, joka tukee yritysten ja yksilöiden kasvua. Erityisosaamistamme on johdon suorahaku, Interim Management – palvelu ja johtaja-arvioinnit.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta StaffPoint Oy

StaffPoint voitti merkittävän sopimuksen Hanselin henkilöstövuokrauskilpailutuksessa8.3.2023 14:58:43 EET | Tiedote

StaffPoint jatkaa julkishallinnon yhteishankintayhtiö Hanselin sopimustoimittajana henkilöstövuokrauspalveluissa. Kumppanina StaffPoint vastaa sekä suorittavan tason että asiantuntija- ja päällikkötason vuokratyövoiman rekrytoinneista kaikille palveluita tilaaville julkishallinnon organisaatioille sekä muille puitesopimukseen liittyneille tahoille. Puitejärjestely kestää vuoteen 2027 ja sen kokonaisarvo voi nousta jopa 90 miljoonaan euroon.

StaffPointin ja EK:n Työstä turvaa -hanke on Vuoden rekrytointiteko4.11.2022 14:45:41 EET | Tiedote

Ukrainalaisten turvapaikanhakijoiden työllistymistä edistävä Työstä turvaa -hanke voitti 3.11.2022 pidetyssä Rekrygaalassa Vuoden rekrytointiteko -sarjan. Palkittu rekrytointiteko tuo turvaa sotaa paenneille ja rakentaa yhdenvertaista työelämää. Hanke on auttanut satoja ukrainalaisia pakolaisia työllistymään Suomessa. Rekrygaalan tuomaristo arvosti teon yhteiskunnallista merkityksellisyyttä ja sitä, miten se toi yhteen julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin toimijat.

Työstä turvaa -hanke löysi väylän työllistää ukrainalaisia6.10.2022 11:06:42 EEST | Tiedote

Ukrainan sodan myötä Suomeen on saapunut tuhansia ukrainalaisia, joille työpaikka on ratkaiseva tapa rakentaa elämää uudelleen. StaffPoint Oy käynnisti yhteistyössä Elinkeinoelämä keskusliitto EK:n kanssa Työstä turvaa -hankkeen, jonka tavoitteena oli työllistää suomalaisiin yrityksiin 200-400 ukrainalaista sekä parantaa jo Suomessa olevien ulkomaisten osaajien työllistymistä nykyistä tehokkaammin. Työstä turvaa -hanke mahdollisti pilottivaiheen aikana 439 ukrainalaisen ja muun työluvallisen pakolaisen työllistymisen. StaffPoint jatkaa ukrainalaisten ja muiden kansainvälisten osaajien työllistämistä.

TOM KESKINEN STAFFPOINT-KONSERNIN TALOUSJOHTAJAKSI19.9.2022 14:19:45 EEST | Tiedote

StaffPoint on nimittänyt konsernin uudeksi talousjohtajaksi Tom Keskisen (KTM). Keskinen vastaa tehtävässään StaffPoint-konsernin talous- ja riskienhallintatoiminnoista, joista hän raportoi toimitusjohtaja Anu Ahokkaalle. Keskinen aloittaa 3.10.2022. "Olen iloinen, että saamme Tom Keskisen kaltaisen laaja-alaisen ja osaavan talousjohtajan osaksi StaffPoint-konsernin johtoryhmää. Hänellä on vahva kokemus talousjohtajan tehtävistä ja tarvittava strateginen osaaminen StaffPointin kasvutarinan toteuttamiseen yhdessä muun johtoryhmän kanssa. Haluan toivottaa Tomin lämpimästi tervetulleeksi taloon. Tom tuo meille mukanaan vankan osaamisensa niin palvelu- kuin ICT-yritysten taloushallinnon johtotason tehtävistä", Anu Ahokas, StaffPoint-konsernin toimitusjohtaja toteaa. Tom Keskinen (KTM) siirtyy tehtävään Avarn Securityn talousjohtajan tehtävästä. Aiemmin hän on työskennellyt talousjohdon tehtävissä mm. Microsoftilla ja Nokialla. "Olen todella innostunut uudesta tehtävästäni StaffPoint-konser

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme