IntrumHackin voittoon kuluttajan taloudenhoidon yhteisöllisyyttä korostava innovaatio
Intrum järjesti yhteistyössä Tiedon, IBM:n ja Nordic Finance Innovationin kanssa hackathonin tavoitteenaan luoda innovaatioita kuluttajien taloudellisen hyvinvoinnin parantamiseksi.
IntrumHack järjestettiin Espoon Keilaniemessä 11.-12. huhtikuuta. Avoimeen kilpailuun haki osallistujia muun muassa oppilaitoksista, startupeista sekä pienistä ja keskisuurista yrityksistä. 32 tuntia kestäneen hackathonin aikana osallistuneilla tiimeillä oli mahdollisuus kehittää konseptiaan hyödyntäen Intrumin aitoa dataa. Tiimejä mentoroivat asiantuntijat useista yhteistyöyrityksistä ja kansainvälisistä yliopistoista.
Osallistuneet 12 tiimiä onnistuivat kehittämään uudenlaisia ratkaisuehdotuksia, jotka hyödynsivät muun muassa datan visualisointia, pilvilaskentaa, teköälyä, mobiilisovelluksia, robotiikkaa ja chat-sovelluksia. Kaikki tiimit käyttivät dataa luovalla tavalla ja kehittivät intuitiivisia, asiakaslähtöisiä ratkaisuja.
Kilpailun voitti tiimi IMMIT, jonka muodosti neljän kansainvälisen opiskelijan ryhmä, ja joille hackathonin voitto oli ensimmäinen laatuaan. Heidän keskeinen ideansa oli saattaa samankaltaisessa taloudellisessa tilanteessa olevat ihmiset yhteen digitaalisen sovelluksen avulla ja muodostaa heistä toisilleen vertaistukiryhmä. Ratkaisu sisälsi muun muassa henkilökohtaisen maksusuunnitelman, taloudellista neuvontaa sekä chat-palvelun. Tiimissä oli jäseniä Hollannista, Suomesta ja Ranskasta.
”Ymmärsimme, että velkaantumisessa ei ole pelkästään kysymys rahasta. Sillä on vaikutuksia kaikille elämän osa-alueille, ja se aiheuttaa ihmisissä turhautumista ja pahimmillaan masennusta. Vertaiskumppaneilla ja tukihenkilöillä voi olla merkittävää vaikutusta elämänlaatuun, ja niiden avulla voi olla helpompi saada henkilökohtainen talous takaisin raiteilleen. Sovelluksessamme on neljä ominaisuutta, joista kullakin on tarkoituksensa. Tämän sovelluksen ehdottomasti paras ja ainutlaatuisin ominaisuus piilee juuri vertaistuen voimassa”, perustelee tiimi IMMIT ratkaisuaan.
Kilpailun kaksi kolmesta lisäpalkinnosta sai tiimi Phoenix, jonka konsepti erottautui edukseen edistyksellisen teknologian hyödyntämisellä sekä toteutuskelpoisuudellaan. Tieto palkitsi heidät 2 000 euron rahapalkinnolla, ja IBM myönsi tiimin jäsenille mahdollisuuden kehittää konseptiaan edelleen valmennussessiossa IBM Cloud Garagessa Kööpenhaminassa. Tiimi Bite loi nuorille osoitetun taloudenhallinnan kannustinmallin, ja Nordic Capital palkitsi heidät pääsylipuilla myöhemmin tänä vuonna Tukholmassa järjestettävään Singularity University Summit -tapahtumaan. Lisäksi Nordic Finance Innovation antoi kaikille tapahtumaan osallistuneille Chris Skinnerin tuoreimman teoksen ”Digital Human”.
Uusia ratkaisuja kuluttajien taloudellisen hyvinvoinnin parantamiseksi
Intrumin aikomuksena on nyt testata ja kehittää tapahtumassa luotuja konsepteja. Tämä osoittaa, että IntrumHack oli tärkeä askel Intrumin matkalla kohti yhä asiakaslähtöisempää yritystä ja yksi niistä tavoista, joilla Intrum pyrkii edistämään toimintansa digitalisaatiota ja innovaatioita. Luotonhallinnan markkinajohtajana Intrumilla on sekä mahdollisuus että velvollisuus muuttaa tapaa, jolla ihmiset mieltävät luotonhallinnan.
”Tarvitsemme uusia ratkaisuja ja ideoita kehittääksemme liiketoimintaamme. Hackathon osoittautui erinomaiseksi konseptiksi haastaa omaa ajatteluamme ja tuoda raikkaita näkemyksiä pöytään”, sanoo Louise Karlander, Intrumin innovaatiojohtaja.
”IntrumHack on erinomainen esimerkki onnistuneesta avoimesta innovointitapahtumasta. Se tarjosi mahdollisuuden nopeaan oppimiseen, kumppanuuksien rakentamiseen sekä digitaalisen murroksen kiihdyttämiseen. Testasimme nyt myös uutta menetelmää, jolla pystyimme aikaisessa vaiheessa arvioimaan osallistujien ideoita, sekä antamaan heille arvokkaita Fintech-ammattilaisten neuvoja ja näkemyksiä ennen toisen kilpailupäivän viimeistä ja ratkaisevaa esityspuheenvuoroa. Tämä haastoi tiimejä erityisesti osoittamaan, mitä lisäarvoa heidän konseptinsa tuo kuluttajille sekä panostamaan ratkaisuissaan korkeaan teknologiseen osaamiseen, kertoo Ksenia Avetisova, Tieto Experience Hubin innovaatioiden strateginen johtaja.
Intrum halusi toteuttaa ensimmäisen hackathon-tapahtumansa juuri Suomessa, jossa on otollinen maaperä uusien innovaatioiden syntymiselle maan voimakkaasta startup- ja innovaatiokulttuurista johtuen.
Lisätietoja:
https://campaigns.tieto.com/intrumhack
Louise Karlander, Head of Innovation at Intrum Group
Tel: +46 73 633 32 83
Ksenia Avetisova, Strategic Innovation Lead, Tieto Experience Hub
Tel: +358 46 8114913
Intrum
Intrum on luotonhallintapalveluiden markkinajohtaja, joka parantaa laajan palveluvalikoimansa avulla asiakkaidensa rahankiertoa ja pitkän aikavälin kannattavuutta. Intrum-konsernin palveluksessa on yhteensä 8 000 terveen talouden asiaa ajavaa työntekijää. www.intrum.fi
Tieto
Tieto hyödyntää datakeskeisen maailman mahdollisuudet ja tuottaa niiden avulla arvoa yksilöille, organisaatioille ja yhteiskunnalle. Tavoitteemme on olla asiakkaillemme paras kumppani liiketoiminnan uudistamisessa. Ohjelmisto- ja palveluosaamisemme lisäksi hyödynnämme vahvasti yhdessä innovoinnin ja ekosysteemien mahdollisuudet. www.tieto.fi
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Louise Karlander
Head of Innovation at Intrum Group
Tel: +46 73 633 32 83
Tietoja julkaisijasta
Intrum-konserni on johtava luotonhallintapalveluiden asiantuntija. Intrum auttaa yrityksiä menestymään tehostamalla niiden kassavirtaa ja pitkän aikavälin kannattavuutta sekä tukee asiakkaitaan kohti parempaa taloudellista tulevaisuutta.Tämä on yksi Intrumin tärkeimmistä tehtävistä.
Intrumilla työskentelee yli 8 000 luotonhallinnan asiantuntijaa, jotka palvelevat noin 80 000 yritystä Euroopassa. Vuonna 2017 Intrumin pro forma liikevaihto oli 12.2 miljardia Ruotstin kruunuua. Intrumin pääkonttori sijaitsee Tukholmassa Ruotsissa, ja Intrumin osake on listattu pörssissä (Nasdaq Stockholm). Lisätietoja: www.intrum.com.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Intrum Oy
Tutkimuksen mukaan raha pitää useita pariskuntia yhdessä14.2.2019 12:31:06 | Tiedote
Ystävänpäivä on yksi vuoden romanttisimmista päivistä, mutta Intrumin teettämän tutkimuksen mukaan monet eurooppalaiset jatkavat huonoa parisuhdettaan taloudellisten syiden ajamina.
Yritysten maksuviiveet kasvoivat vuoden 2018 kolmanneksella neljänneksellä. Eniten maksuviiveet kasvoivat sähkö-, kaasu- ja lämpöhuollossa sekä jäähdytysliiketoiminnassa22.1.2019 13:59:15 | Tiedote
Vuoden 2018 kolmannella vuosineljänneksellä maksuviiveitä oli 5,88 prosentilla yrityksiä. Aktiivisten y-tunnuksen omaavien yritysten lukumäärä kasvoi 2,26 prosenttia edellisvuodesta. Uusia maksuviiveitä saaneiden yritysten lukumäärä kasvoi 1,60 prosenttia.
Puolet suomalaisista säästää, toinen puoli ei17.1.2019 07:00:00 | Tiedote
Vaikka suomalaisista 37 % uskoo, että heidän henkilökohtaisen taloudellinen tilanteensa tulee olemaan parempi kuin heidän vanhemmillaan, osan suomalaisista velkaantuminen syvenee.
Yli puolet suomalaisista kokee, että luotolla maksaminen tekee verkko-ostamisesta liian helppoa12.12.2018 07:00:00 | Tiedote
Intrumin Kuluttajien maksutaparaporttiin vastanneista suomalaisista 27 prosenttia kokee, että verkkokaupan asioinnin helppous saa heidät tekemään verkkokaupassa enemmän ostoksia. 56 prosenttia puolestaan kokee, että luotolla maksaminen tekee verkko-ostamisesta liian helppoa.
Viidennes suomalaisista lainaa entistä enemmän rahaa maksaakseen laskujaan10.12.2018 07:00:00 | Tiedote
Joka viides suomalainen lainaa rahaa laskujen maksamiseen. Määrä ei ole kasvanut viime vuoteen nähden. Sen sijaan laskujen maksuun lainattavan summan määrä on kasvanut 10 prosenttia vuoden takaisesta, eli 612 eurosta 674 euroon, selviää Intrumin tuoreesta Kuluttajien maksutapatutkimuksesta.
Perinnän velkapääomat kasvavat Suomessa9.10.2018 09:00:00 | Tiedote
Perintätoimeksiantojen lukumäärät Suomessa ovat pysyneet lähes muuttumattomina viimeisten vuosien aikana, mutta velkapääomat ovat kasvaneet 20 % vuodesta 2015. Velkapääomat ovat suurimmat 30–60 -vuotiailla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme