Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Itäkeskukseen valmistunut Hekan uudiskohde Kauppakartanonkatu 16 täydentää ympäristöään

Jaa
Itäkeskukseen valmistui helmikuun lopussa uusia Hekan vuokra-asuntoja osoitteeseen Kauppakartanonkatu 16. Uudiskohde rakennettiin 1970-luvun lopulla valmistuneen, puretun Hekan kohteen tilalle. Puretut rakennukset olivat teknisesti käyttöikänsä päässä, eikä alun perin opiskelija-asuntolaksi suunniteltujen rakennusten tilankäyttö vastannut tämän päivän tarpeita. Kohteen peruskorjaaminen olisi tullut kalliimmaksi kuin uuden rakentaminen. Purkutyöt käynnistyivät alkuvuodesta 2020. Tontille voitiin uudisrakentamalla sijoittaa kaksinkertaisesti asuinneliöitä.
Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen
Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen

Hekan uudiskohteessa on yksiöiden ja kaksioiden lisäksi runsaasti tilavia perheasuntoja. Asuntojen keskipinta-ala on 53,7 neliömetriä.

”Kuten kaikissa uudiskohteissamme, on Kauppakartanonkatu 16:ssa asuntoja erilaisiin tarpeisiin ja elämäntilanteisiin”, Hekan toimitusjohtaja Jaana Närö kertoo.

Kuusikerroksisen uudiskohteen ulkopinta on punaista tiiltä. Läpikuljettavan piha-alueen kulkuväylä on rajattu muista toiminnoista, mikä luo suojaa pihan suuntaan. Hekan uudiskohteen yhteydessä samassa asuinkorttelissa on omissa rapuissaan alkuvuodesta valmistuneita Hason asumisoikeusasuntoja.

Kauppakartanonkatu 16:n uudiskohteen arkkitehti- ja pääsuunnittelusta vastasi Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit, ja sen rakennuttamisesta vastasi Helsingin kaupungin asuntotuotanto. Pääurakoitsijana oli Jatke Uusimaa Oy.

Tilankäyttö mahdollistaa asukkaan tarpeiden mukaisen kalustamisen

Kohteen pääsuunnittelija arkkitehti Rainer Mahlamäki kertoo, että uudiskohde sovitettiin korkeus- ja materiaaliratkaisuilla paikalleen asuinkortteliin.

”Kauppakartanonkatu 16:n uudisrakennus täydentää hyvin ympäristöään”, Mahlamäki toteaa.

Mahlamäki on tyytyväinen asuntojen valoisuuteen ja kalustusmahdollisuuksiin. Useissa yksiöissä ja kaksioissa on myös vaikkapa työtilaksi soveltuva alkovi.

”Myös vaatehuone on tehty asuntoon aina kun se on mahdollista, ja siten että siihen on yhteys makuuhuoneesta”, Mahlamäki kertoo.

Jokaisessa asunnossa on lasitettu parveke. Lähiympäristössä ei ole rakennustöitä, joten asukkaat voivat nauttia valmiista näkymistä.

Yhteiskäyttöautot, viherkatto ja aurinkovoimala

Kohteessa on sekä Hekan että Hason asukkaille varattu yhteiskäyttöautot, ja osa pysäköintipaikoista on varustettu sähköauton latauspistokkeella.

Aurinkovoimalajärjestelmä tuottaa osan rakennuksen tarvitsemasta kiinteistösähköstä. Viherkatto tukee hulevesien hallintaa rankkasateiden aikana.

Hekalle ennätysmäärä uusia asuntoja vuonna 2023

”Hekalle valmistuu tänä vuonna ennätysmäärä eli peräti 845 uutta asuntoa”, toimitusjohtaja Närö iloitsee.

Kauppakartanonkatu 16:n ohella suurimmat, noin 140 asunnon kohteet valmistuvat myöhemmin tänä vuonna Lavakadulle Pasilaan ja Koskelantielle Käpylään. Asukasvalinnat Hekalle tekee Helsingin kaupunki.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Annika Laine, viestintäpäällikkö, Helsingin kaupungin asunnot Oy
annika.laine@hekaoy.fi, puh. 09 5767 4996Rainer Mahlamäki, Lahdelma & Mahlamäki arkkitehdit
rainer.mahlamaki@lma.fi, puh. 010 315 4311

Kuvat

Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen
Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen
Lataa
Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen
Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen
Lataa
Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen
Kuva Helsingin kaupunki / Kimmo Räisänen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)
Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)
Viipurinkatu 2
00510 Helsinki

http://www.hekaoy.fi

Helsingin kaupungin asunnot (Heka) on Suomen suurin asuntojen vuokranantaja. Noin 53 000 asunnossamme asuu lähes 100 000 helsinkiläistä eli noin joka seitsemäs helsinkiläinen. Tarjoamme asukkaillemme kohtuuhintaista, laadukasta ja turvallista arkea. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka)

Kyselyn mukaan 60 prosenttia Hekan asukkaista suosittelisi vuokranantajaansa suurella todennäköisyydellä25.1.2023 12:20:00 EET | Tiedote

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n (Heka) asukkaat olivat pääosin tyytyväisiä asumiseensa ja Hekaan vuokranantajana myös vuonna 2022. Hekan vuotuiseen asukastyytyväisyyskyselyyn vastanneista 60 prosenttia suosittelisi Hekalla asumista suurella todennäköisyydellä. Asukastyytyväisyyskyselyn kokonaistulos kuitenkin laski hieman vuodesta 2021. Selvitimme asukkaidemme tyytyväisyyttä Hekaan asukastyytyväisyyskyselyllä loppuvuodesta 2022.

Muistutuskutsu medialle: Tervetuloa tutustumaan Hekalla käyttöönotettuun innovatiiviseen energiaratkaisuun torstaina 8.12.2022 klo 97.12.2022 08:03:00 EET | Kutsu

Helsingin kaupungin asunnot Oy (Heka) tähtää kiinteistöjensä energiaomavaraisuuden kasvattamiseen. Yksi esimerkki tästä työstä on Hekan kohde Eskolantie 4 Pukinmäessä. Vuonna 2015 valmistuneen puurakenteisen kerrostalon katolle asennettiin ensin aurinkopaneelit ja nyt startup-yritys Cactosin valmistama, käytetyistä Tesla-sähköauton akuista koottu energiavarasto.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme