Suomen Uusperheiden Liitto ry

Järvenpäässä innovoidaan: Digiavusteinen StepApp-valmennus ® tarjoaa tukea uusperheille

Jaa

Suomen Uusperheiden Liitto ja Stepping-hanke lanseeraa Järvenpään perhepalveluihin uusperheille suunnatun StepApp-valmennuksen®. Innovaatio esitellään lyhyesti Uusperheen Joulu-luennon yhteydessä. Uusperheen Joulu-luento Järvenpää-Talolla 4.12.2018 Maksuttomalla yleisöluennolla psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo johdattelee kuulijat tunnistamaan oman uusperheensä vahvuuksia ja kehittämiskohteita. Stepping-hankkeesta paikalla on hankepäällikkö Elisa Jyllikoski ja hyvinvointisovelluksia tutkinut Anni Pakarinen.

Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja, psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo (Kuva: Otso Reunanen)
Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja, psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo (Kuva: Otso Reunanen)

Uusperheessä on usein monta liikkuvaa osaa. Perheen laajentunut ihmissuhdeverkosto, aikataulujen yhteensovittaminen, sopeutuminen uusiin perheenjäseniin ja ulkopuolisuuden tunteet voivat haastaa uusperhettä. Uusperheen jokainen perheenjäsen hakee paikkaansa uudessa perheessä omalla tavallaan. Menneisyys ja perheen ulkopuoliset tahot voivat osaltaan tuoda oman haasteensa uusperheeseen, kertoo hankepäällikkö Elisa Jyllikoski  (Stepping-hanke).

Valmennuksen StepApp-sovellus välittää tietoa valmentajien ja perheiden välillä

Viiden viikon mittaisen StepApp-valmennuksen®  livetapaamisiin osallistuvat uusperheiden aikuiset, mutta sovelluksen avulla myös perheen lapset ja nuoret pääsevät osallistumaan kotoa käsin. StepApp-sovelluksen tavoitteena on saada perheet tekemään uusperhearjen oivalluksia, puhumaan tärkeistä asioista ja tekemään asioita yhdessä perheenä. Sovelluksen avulla valmentajat saavat tietoa perheiden arjen tunnelmista ja haasteista sekä pystyvät tiedon avulla tukemaan perheitä paremmin työssään. Sovelluksen kehittämisestä vastaa Stepping-hankkeen asiantuntijatiimi yhdessä NordicEdu-pelifirman kanssa. Kehittämistyössä ovat mukana myös kokemusasiantuntijat;  uusperheiden aikuiset, lapset ja nuoret ja perheitä kohtaavat ammattilaiset.

 Järvenpäässä koulutetaan StepApp-valmentajia

Järvenpään kaupungin perhepalvelujen ammattilaiset ovat lähteneet kehittämään palvelujaan. Järvenpään valmentajakoulutukseen on valikoitunut  10 perheitä kohtaavaa ammattilaista, jotka saavat koulutuksesta pätevyyden toimia StepApp-valmentajina. Valmennukset on  suunnattu hankekauden aikana Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisen ja Tuusulan uusperheille. Ensimmäiset uusperheille suunnatut StepApp-valmennukset ® starttaavat Järvenpäässä maaliskuusta 2019 lähtien.

 StepApp-valmennus® pähkinänkuoressa

Uusperheen aikuisista muodostuva valmennusryhmä tapaa livenä kerran viikossa viiden viikon ajan. Valmennuksen keskeisiä asiasisältöjä ovat menneisyyden vaikutukset uusperheeseen, uusperhevanhemmuus, perheytyminen, uusperheen lapset sekä uusparisuhde.

Valmennusta ohjaavat koulutetut StepApp-valmentajat. Osallistujien ja valmentajien käytössä on innovatiivinen StepApp-sovellus, joka on ladattavissa puhelimeen, tablettiin tai tietokoneeseen. Sovelluksen avulla koko perhe voi kotona oppia ja harjoitella uusia, perheen arkea helpottavia asioita. Sovellus sisältää tietoa, tehtäviä ja pelejä, jotka tähtäävät uusperheen toimivuuteen ja perheenjäsenten roolien selkeyttämiseen.

Mahdolliset haastattelupyynnöt: Kirsi Heikinheimo,  Elisa Jyllikoski & Anni Pakarinen (Stepping-tiimi), perhepalvelujen palvelupäällikkö Juha Särkkä ja Neuvolapsykologi Krista Stockberg (tuleva StepApp-valmentaja) (Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymä Järvenpää perhekeskuspalvelut)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Elisa Jyllikoski, Hankepäällikkö/Stepping-hanke/Suomen Uusperheiden Liitto ry

sähköposti: elisa.jyllikoski@supli.fi puh. 040-732 0076

Kuvat

Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja, psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo (Kuva: Otso Reunanen)
Suomen Uusperheiden Liiton toiminnanjohtaja, psykoterapeutti, pari- ja perheterapeutti Kirsi Heikinheimo (Kuva: Otso Reunanen)
Lataa
StepApp-tiimin Elisa Jyllikoski (oik.) ja Anni Pakarinen (vas). (Kuva: Mirkka Pihlajamaa)
StepApp-tiimin Elisa Jyllikoski (oik.) ja Anni Pakarinen (vas). (Kuva: Mirkka Pihlajamaa)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Uusperheiden Liitto ry
Suomen Uusperheiden Liitto ry
Läntinen Pitkäkatu 33
20100 TURKU

http://www.supli.fi

Stepping-hanke on Suomen Uusperheiden Liitto ry:n kehittämishanke, jonka tavoitteena on edistää haastavassa elämäntilanteessa olevien uusperheiden hyvinvointia ja toimivuutta. Hankkeen aikana kehitetään uusperheille suunnattu mobiiliavusteinen StepApp-valmennus®. Hankkeen ydinkumppaneina ovat Järvenpään ja Raision perhepalvelut, Opintokeskus Sivis ja Turun Yliopiston tutkimusryhmä TEPE Hanketta rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.
 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Uusperheiden Liitto ry

Uusperheiden viikko: Uusparisuhteen tila heijastuu lasten hyvinvointiin14.9.2020 12:49:31 EESTTiedote

Jo viidettä kertaa järjestettävä Uusperheidenviikko sukeltaa uusparisuhteen tukemiseen ja seksuaalisuuden teemoihin lapsiperhearjessa. Suomen Uusperheiden Liitto ry (Supli) viettää kansainvälistä Uusperheiden päivää 16.9 ja tämän vuoden teemana on parisuhde ja etenkin seksuaalisuus uusparisuhteessa. Uusperheiden viikon aikana Supli järjestää lukuisia maksuttomia uusperheiden hyvinvointia edistäviä tapahtumia verkossa, kuten uusperhe- ja seksuaaliterapian asiantuntijoiden Sekaisin Sinusta- Webinaarin uuspareille.

Kannanotto parisuhde- ja perhejärjestöjen toimintaedellytysten puolesta25.8.2020 15:24:41 EESTTiedote

Parisuhdeverkostossa toimivat järjestöt kohtaavat asiakastyössään sekä ammattilaisten ja vapaaehtoistoimintansa kautta vuosittain vähintään 50 000 erilaisissa parisuhdetilanteissa elävää ihmistä. Suomessa toimivien parisuhdetyötä tekevien järjestöjen tarjoamat matalan kynnyksen palvelut ovat merkityksellisiä niin perheiden hyvinvoinnin kuin kansantalouden näkökulmasta. Suomessa on ainutlaatuinen, julkisia palveluita täydentävä sosiaali- ja terveyspuolen järjestörakenne. Näiden järjestöjen tekemä parisuhde- ja hyvinvointityö on kansallisesti korvaamatonta ja tarvitsee rahoituksen toiminnalleen. Monissa tutkimuksissa on todettu, että vanhempien parisuhdeongelmat ovat yksi merkittävimmistä uhkatekijöistä lapsen turvalliselle kasvulle. Ennaltaehkäisevä työ on aina korjaavaa työtä halvempaa. Mikäli valtiovarainministeriön ehdottama budjettiriihen taloussuunnitelma menee suunnitellussa muodossa läpi, merkittävä määrä perheitä jää jatkossa vailla tarvitsemaansa tukea.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän perhekeskuspalvelut sai kunniamaininnan Suunnannäyttäjät-kilpailussa12.6.2020 14:28:22 EESTUutinen

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän perhekeskuspalvelujen kanssa yhteistyössä kehitetty, Suomen Uusperheiden Liiton StepApp-valmennus® on saanut Digi- ja väestötietoviraston Suunnannäyttäjät-kilpailun kunniamaininnan. Kilpailussa etsittiin yhdenvertaisuutta edistäviä digitaalisia palveluita ja toimintamalleja. Kunniamaininnan perustelujen mukaan valmennuksen mobiilisovelluksen kehittämisessä on hyödynnetty hyvin näyttöön perustuvaa mallinnusta, asiantuntijoiden kokemustietoa ja kohderyhmän näkemyksiä ja haettu ennakkoluulottomasti kumppanuuksia julkisen sektorin, tutkijoiden, yrityksien ja järjestön yhteistyönä sote-sektorilla. Kilpailun voitti Aspa-säätiön Digi-haltuun- hanke, jossa edistetään asumispalveluiden piirissä olevien eri tavoin vammaisten, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ja pitkäaikaissairaiden yhdenvertaisuutta digitalisoituvassa yhteiskunnassa.

StepApp-valmennus ® ja StepApp-sovellus tarjoaa uudenlaista tukea uusperheille Keski-Uudenmaan sote-alueella20.2.2019 21:30:51 EETUutinen

Keusote-alueen uusperheille on kehitetty uusi, StepApp-sovellusta hyödyntävä valmennus, joka huomioi koko uusperheen. Suomen Uusperheiden Liiton Stepping-hankkeen maksuton StepApp-valmennus® on suunnattu uusperheille, jotka kaipaavat tietoa ja tukea uusperheen polulle. Bonusvanhemmuus, menneisyyden vaikutukset uuteen perheeseen sekä lasten ja nuorten sopeutuminen pohdituttavat usein uusperheen vanhempia. Näihin asioihin pureudutaan uuspareille suunnatussa viiden tapaamiskerran valmennuksessa, jossa on käytössä koko perheelle suunnattu digitaalinen StepApp-sovellus, jonka myös perheen lapset ja nuoret saavat käyttöönsä.Valmennus ja sovellus ohjaavat uusperheen aikuiset, lapset ja nuoret kohti toimivampaa perhettä.

Suomen Uusperheiden Liitto ry:n Janne Nordman -Vuoden Isä 20177.11.2017 15:14:04 EETTiedote

Sosiaali- ja terveysministeriö on valinnut Väestöliiton ehdotuksien pohjalta yhdeksi Vuoden Isäksi 2017 Suomen Uusperheiden Liitto ry:n vertais- ja vapaaehtoistoimijan Janne Nordmanin Lappeenrannasta. Tänä vuonna haettiin isiä jotka osoittavat kykyä selviytyä kriiseistä ja jotka ovat läsnä lasten arjessa toimien miehen mallina niin omille kuin muiden lapsille. Lisäksi kriteerinä oli perhevapaan pitäminen ja myös sitä kautta esimerkkinä muille oleminen. Valintaa tehdessä haluttiin erityisesti korostaa tavallisessa arjessa toteutuvan isyyden ja siihen liittyvien arkisten valintojen merkitystä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme