Järvi-Suomen Energia

Järvi-Suomen Energia parantaa sähköverkkoa Savonlinnan Kerimäellä poikkeuksellisen suurella hankkeella

Jaa
Järvi-Suomen alueella sähköenergian jakelusta huolehtiva Järvi-Suomen Energia parantaa merkittävästi sähkön toimitusvarmuutta Kerimäellä vuonna 2022. Hanke on yhtiön historian suurin yksittäinen jakeluverkkohanke.
Arkistokuva.
Arkistokuva.

Kerimäellä, kuten muuallakin Järvi-Suomen Energian toiminta-alueella, taajamien sähköverkon toimitusvarmuusinvestoinnit on pääosin saatu päätökseen jo aiemmin. Nyt yhtiö keskittyy haja-asutusalueille sähköä syöttävien keskijänniterunkoverkkojen maakaapelointiin sekä ilmajohtolinjojen siirtoon metsien keskeltä teiden varsiin.

Kerimäellä uutta runkoyhteyttä rakennetaan Anttolan kylältä keskustaajaman reunalla vanhainkodin alueelle asti. Maakaapelia rakennetaan pääasiassa Joensuuntien ja siitä erkanevien pienempien teiden varsiin yhteensä 66 kilometriä. Investoinnin arvo on 3,1 miljoonaa euroa.

Järvi-Suomen Energian projektipäällikön Mika Mielikäisen mukaan työmaata ei voinut jakaa kahdelle vuodelle, koska vanha ilmajohtoreitti kulkee kaukana uudesta runkoreitistä.

- Tämän suurempaa hanketta ei pystyisi yhden kaivukauden aikana tekemään, Mielikäinen kertoo.

Työmaan koon takia kaivuut alkavat korjattavan osuuden molemmista päistä viimeistään toukokuussa lumien lähdettyä.

- Olemme olleet vähän huolissamme kevään etenemisestä, mutta säille ei mahdeta mitään, rakennuttajakumppanina toimivan Rejlers Finland Oy:n projekti-insinööri Antti Pietikäinen kommentoi.

Työmaa valmistuu uuden verkon osalta vuoden 2022 loppuun mennessä. Vanhan verkon purku- ja jälkityöt tehdään keväällä 2023. Anttolan kylällä Järvi-Suomen Energia tekee yhteistyötä paikallisen tietoliikenneyhtiön BLC:n kanssa, joka rakentaa seudulle samoilla kaivuilla valokuituverkkoa.

- Valokuituverkko rakentuu Anttolan puoleiseen päähän, missä verkkoon liittyjien määrä muodostui riittäväksi. Toroppalan puoleisessa päässä valokuituverkko ei rakennu halukkaiden liittyjien vähyyden vuoksi, BLC Telecomin liiketoimintapäällikkö Eero Luoto toteaa.

Järvi-Suomen Energia rakentaa sähköverkkoa ja varmistaa sähköntoimituksen alueensa asiakkaille tasapuolisesti ja mahdollisimman taloudellisesti. Verkon parantamishankkeet merkitsevät paljon aluetaloudelle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö Mika Mielikäinen 0102104377, mika.mielikainen@sssoy.fi

Kuvat

Arkistokuva.
Arkistokuva.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 28 000 kilometrin mittaisesta sähköverkosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Rakennamme perustaa Järvi-Suomen tulevaisuuden energiajärjestelmälle, jossa säävarma ja älykäs sähköverkko mahdollistaa uudet digitaaliset palvelut, vihreän murroksen ja kuluttajien kasvavan roolin energiantuottajana. Liikevaihtomme on noin 140 miljoonaa ja työntekijöitä meillä on noin 20.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme