Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:läinen Ilpo Tolonen on vuoden 2017 palomies

Jaa

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK on valinnut JHL:läisen Ilpo Tolosen vuoden palomieheksi.

JHL:läinen Ilpo Tolonen, 61-vuotias pelastuspäällikkö Kymenlaakson pelastusasemalta on valittu vuoden 2017 palomieheksi.

Tolosen valintaa vuoden palomieheksi perustellaan hänen ansiokkaalla ja monipuolisella työllään vesisukelluksen sekä vaarallisten aineiden ja öljyntorjunnan kehittämisessä.

Vuoden palomies on valittu vuodesta 1982 lähtien. Valinnan tekee vuoden palomiestoimikunta, joka koostuu Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön Spekin ja muiden keskeisten palo- ja pelastusalan järjestöjen ja toimijoiden edustajista.

Tolonen aloitti palomiesuransa vuonna 1983. Kipinä palomiehen ammattiin syttyi ylioppilasvuonna, kun Tolonen oli Kotkan paloaseman kesämiehenä.

Tolonen on jatkanut koulutustaan palomiesuralla, ja on toiminut päällikkötehtävissä vuodesta 2008.

Tolonen on yksi kolmesta Kymenlaakson pelastuslaitoksen pelastuspäälliköstä.

–  Tehtäviini kuuluvat valvonta, palotarkastukset ja riskienhallinta. Työkenttä on mielenkiintoinen, sillä toimialueella on paljon isoja kemikaali- ja puunjalostusalan laitoksia, satamia ja rautatieliikenteen solmukohtia.

Tolonen oli viimeksi operationaalisissa palo- ja pelastustehtävissä elokuussa 2017 Kiira-myrskyn aikaan. Hän johti pelastustoimia apunaan päivystävä palomestari.

Valinta vuoden palomieheksi tuntuu sankarin mielestä suurelta kunnialta.

– Sen suurempaa huomionosoitusta ei ammattipalomies voi toivoa.

Kymen pelastuslaitokseen kuuluu 37 palokuntaa. Henkilöstöä on noin 200 ja lisäksi noin 1 000 sopimuspalokuntalaista.

Lisätiedot:

Vuoden palomies, pelastuspäällikkö Ilpo Tolonen, p. 0447026213 

Vuoden Palomies -toimikunnan puheenjohtaja, pelastusjohtaja Seppo Lokka, 044 794 3671

Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö, palokuntajohtaja Petri Jaatinen, 0400 535 441

Sopimustoimitsija Hannu Moilanen, hannu.moilanen@jhl.fi, p. 040 310 1255

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n 220 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme