Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL:n edustajisto: Julkisrahoitteisilla aloilla oikeus palkankorotuksiin

Jaa

Julkisen sektorin ja julkisrahoitteisen palveluiden työntekijöille kuuluu talven neuvottelukierroksilla palkankorotus, joka vastaa teollisuuden ratkaisuja, JHL:n edustajisto katsoo.

JHL:n edustajisto katsoo, että julkisen sektorin ja julkisrahoitteisen palveluiden työntekijöille kuuluu talven neuvottelukierroksilla palkankorotus, joka vastaa tasoltaan vähintään teollisuuden ratkaisuja.

Edustajisto ei hyväksy työantajien näkemystä, jonka mukaan julkisen rahoituksen piirissä olevien alojen työntekijöille tarjottaisiin äärimaltillista palkankorotuslinjaa. Edustajiston mielestä nyt pitää huolehtia julkisalan työntekijöiden ostovoimasta ja ansiokehityksestä.

JHL pitää selvänä, että julkisen talouden tasapainottaminen on koko yhteiskunnan, eikä ainoastaan julkisrahoitteisten alojen työntekijöiden asia. Viennin tuottavuus voi kasvaa julkisten palvelujen ja tuen ansiosta.

Edustajisto pitää tärkeänä, että jäsenistön työehtoja kehitetään neuvottelukierroksella. Tuottavuus ja tuloksellisuus kohoavat, kun työhyvinvointi otetaan kunnolla huomioon ja sekä työhön että työaikoihin voi vaikuttaa. Ammatillinen koulutuksen uudistuessa ja työssäoppijoiden määrän kasvaessa työpaikoille on luotava selkeät ja reilut pelisäännöt, työssäoppijoiden ohjaukselle. Nollatyösopimusten käyttöä on hillittävä työehtosopimuksilla, koska maan hallitus ei ole lainsäädännöllä tarttumassa tähän työmarkkinoiden epäkohtaan riittävällä vakavuudella.

JHL:n edustajisto pitää tärkeänä, että kaikilla JHL:n aloilla saavutetaan hyvät sopimukset. Tämän varmistamiseksi JHL on kohottanut järjestöllistä valmiuttaan muun muassa kouluttamalla jäsenistöä ympäri maata. Jäsenkunta on tarvittaessa neuvottelijoiden tukena tavoitteiden saavuttamiseksi.

JHL ei hyväksy sitä, että kunnissa ja valtiolla on alettu käyttää määräaikaisten työsopimusten perusteluina sote- ja maakuntauudistusta.  Edustajisto korostaa, että uudistus ei lopeta työntekijöiden töitä. Ainoastaan työnantaja vaihtuu maakunnaksi ja osin edelleen niihin liittyviksi yhtiöiksi. Nämä työnantajavaihdokset katsotaan liikkeenluovutukseksi suoraan lain nojalla. Uudistuksen edetessä JHL seuraa määräaikaisten työsopimusten käytön perusteita erityisen tarkasti.

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n 220 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

JHL: Lagen om småbarnspedagogik går inte in på de verkliga problemen inom sektorn – nästa regering måste ta upp lagen på nytt11.7.2018 10:30Tiedote

Riksdagen godkände den nya lagen om småbarnspedagogik i slutet av juni. I motsats till vad lagstiftarna påstår blev inte barnets intresse det centrala i lagen. Den rättar inte till en enda sak som är viktig med tanke på barnen. JHL står fast vid åsikten att nästa regering måste ta upp den godkända lagen på nytt och forma om den för barnens bästa. Förbundet kräver också en snabb utbyggnad av fortbildningsvägar för barnskötare och socionomer för att deras sysselsättningsläge inte ska försämras.

JHL: Varhaiskasvatuslaki ei puutu alan todellisiin ongelmiin, seuraavan hallituksen avattava laki uudelleen11.7.2018 10:30Tiedote

Eduskunta hyväksyi kesäkuun lopulla uuden varhaiskasvatuslain. Toisin kuin lainlaatijat väittävät, lapsen etu ei noussut laissa keskeiseksi. Laki ei korjaa ainuttakaan lapsen edun kannalta olennaista asiaa. JHL on vahvasti sitä mieltä, että seuraavan hallituksen on avattava nyt hyväksytty laki ja muokattava se todella lapsen parhaaksi. Liitto vaatii myös pikaista jatkokoulutuspolkujen rakentamista lastenhoitajille ja sosionomeille, jotta heidän työllisyystilanteensa ei heikkenisi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme