Duunitori Oy

Jouluapulaiset palkataan nyt – tarjolla satoja työpaikkoja joulusesonkiin

Jaa

Nopeimmat työnhakijat nappaavat itselleen pestin jouluapulaisena tai sesonkityöntekijänä jo nyt. Työnhakupalvelu Duunitorilla on tällä hetkellä auki satoja työpaikkailmoituksia, joissa etsitään apukäsiä joulun aikaan. Töitä löytyy muun muassa postin, logistiikan ja kaupan aloilta sekä ravintoloista.

Vaikka elämme vasta lokakuun puoliväliä, kannattaa keikkatyötä tai lisätienestejä kaipaavan kääntää jo katse joulua kohti. Työnantajat etsivät nimittäin apukäsiä joulusesonkiin juuri nyt. Tällä hetkellä jouluapulaisia etsitään työnhakupalvelu Duunitorilla yhteensä 339 työpaikkailmoituksessa

Todellisuudessa työpaikkoja on huomattavasti enemmän kuin sivustolla on ilmoituksia, sillä moni työnantaja hakee yksittäisellä ilmoituksella kymmeniä tai jopa satoja sesonkityöntekijöitä.

Duunitorin työpaikkailmoitusten julkaisupäivät osoittavat, että jouluapulaisia rekrytoidaan pitkin vuotta, mutta vauhti kiihtyy syyskuusta eteenpäin ja viimeisiä apulaisia haetaan vielä uuden vuoden kynnyksellä.

Viime vuonna jouluapulaisia haettiin yhteensä 757 ilmoituksella, joista suurin osa julkaistiin loka- ja marraskuussa. Silloin etenkin ravintola-alaa koetelleet koronarajoitukset ja esimerkiksi pikkujoulujen perumiset luultavasti vaikuttivat jouluapulaisten tarpeeseen.

Tänä vuonna tilanne näyttää huomattavasti valoisammalta, sillä ilmoituksia on tähän mennessä julkaistu jo 713 kappaletta, eli 158 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Sesonkityö voi avata oven työelämään

Joulusesonki näkyy perinteisesti isosti postin ja logistiikan alalla sekä kaupan ja ravintola-alan asiakaspalvelutehtävissä – niin myös tämän vuoden työpaikkailmoituksissa. Tällä hetkellä sesonkityöntekijöitä etsivät isot työllistäjät, kuten Posti ja Alko

Jouluapulaisen työnkuvan sesonkiluontoisuuden vuoksi työpaikkailmoituksissa korostuvat erityisesti henkilöstövuokrauspalvelut, kuten Barona, SOL ja Eezy. Henkilövuokrauspalvelun kautta työnhakija voi työllistyä esimerkiksi logistiikkakeskukseen, ravintolaan tai asiakaspalvelijaksi.

”Jouluapulaisena työskenteleminen on etenkin nuorelle hyvä tapa saada ovea auki työelämään ja kenties varmistaa jo kesätyöpaikka tulevalle kesälle, sillä useimmissa tehtävissä ei edellytetä aiempaa työkokemusta”, vinkkaa Duunitorin sisältö- ja viestintäpäällikkö Anna Mäkelä.

Alan kokemus on kuitenkin eduksi esimerkiksi ravintola-alan sesonkiluontoisissa työtehtävissä, ja osassa tehtävistä se on myös välttämätöntä.

Kaipaatko lisätietoa?

Haluatko tietää lisää työmarkkinoista tai tarvitsetko asiantuntijan haastatteluun? Ole yhteydessä! Tutustu myös Duunitorin kaikille avoimeen työmarkkinapalveluun, joka kertoo esimerkiksi, mitkä alat kiinnostavat hakijoita ja millä aloilla on eniten avoimia työpaikkoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Duunitori Oy
Hämeentie 15
00500 Helsinki

Duunitori.fi on Suomen suurin työnhakupalvelu. Vuonna 2009 perustettu yritys kokoaa avoimet työpaikkailmoitukset ja ohjaa ne alustansa lisäksi sadoille ylläpitämilleen sosiaalisen median sivuille. Duunitorin työelämämedia julkaisee uutisia, vinkkejä ja tarinoita työnhausta, rekrytoinnista ja työelämästä. Työnantajille Duunitori tarjoaa rekrytointimarkkinoinnin ja työnantajakuvan kehittämisen palveluita. Duunitorin kaikille avoimiin ilmaisiin palveluihin kuuluvat muun muassa työpaikkavahti Duunivahti, ammatinvalintatesti Duunitesti, palkkavertailu ja työmarkkinaseuranta, josta näkee avoimien työpaikkojen kysynnän ja tarjonnan. Vuonna 2019 Duunitori laajeni Ruotsiin ja perusti Jobbland-työnhakupalvelun.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Duunitori Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme