Suomen Yrittäjät

Juhana Brotherus Yrittäjien pääekonomistiksi

Jaa
Suomen Yrittäjien johtajaksi ja pääekonomistiksi on nimitetty kauppatieteiden maisteri Juhana Brotherus, 37. Hän siirtyy Yrittäjiin asumiseen erikoistuneen luottolaitos Hypon pääekonomistin ja johtajan tehtävästä.
Suomen Yrittäjien uusi johtaja, pääekonomisti Juhana Brotherus. Kuva: Suomen Hypoteekkiyhdistys Hypo
Suomen Yrittäjien uusi johtaja, pääekonomisti Juhana Brotherus. Kuva: Suomen Hypoteekkiyhdistys Hypo

Brotherus aloittaa yrittäjissä 11. huhtikuuta. Hänen vastuulleen tulee järjestön talous- ja verotiimi, jota vetänyt Mika Kuismanen siirtyi tammikuussa Rahapeliala ry:n toimitusjohtajaksi.

Brotherus muistuttaa, että Yrittäjät puolustaa talouskasvulle ja työllisyydelle kriittisiä pk-yrityksiä.

”Tulevina vuosina yrittäjyyden merkitys korostuu, kun ikääntyvän väestön aiheuttamat haasteet vaativat vääjäämättä uusia ratkaisuja koko yhteiskunnassa. Reilu kilpailu, kannustava verotus ja toimivat työmarkkinat antavat yrittäjille mahdollisuuden rakentaa hyvinvointia koko Suomeen”, hän sanoo.

”Yrittäjät suhtautuvat intohimoisesti omaan toimintaansa, mutta edistävät samalla laaja-alaisesti koko maan kehitystä. Samat tekijät näkyvät omassa taustassani johtajana ja pääekonomistina. On suuri ilo ja kunnia päästä mukaan Yrittäjien ammattitaitoiseen joukkoon tekemään Suomesta entistä parempaa paikkaa, jossa pienet ja keskisuuret yritykset menestyvät”, hän lisää.

Brotherus on ollut pankkialalla yhteensä 15 vuotta, vuodesta 2014 Hypossa.

”Vuodet Hypossa ja pankkialalla ovat olleet äärimmäisen antoisaa aikaa. Talous, työllisyys ja asuntomarkkinat pysyvät minulle tärkeinä teemoina jatkossakin. Suuri kiitos kaikille kollegoille yhteisestä matkasta”, Brotherus päättää.

”Monipuolinen, osaava ja arvostettu.”

”Brotherus on monipuolinen, osaava ja arvostettu ekonomisti. Hän on aktiivinen talouspolitiikan keskustelija. Olen vakuuttunut, että Juhanan johdolla yrittäjyyden arvo ja merkitys talouden kasvua ja dynamiikkaa edistävänä voimana vahvistuu”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä sanoo.

”Yrittäjät haluaa puhua terveen talouden ja kestävän kasvun puolesta. Suomi kasvaa kestävästi vain, jos suomalaiset yritykset menestyvät. Siksi Yrittäjien viestin pitää kuulua”, Pentikäinen lisää.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pääekonomisti (11.4. alkaen) Juhana Brotherus, 0503849479
Toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, 0405041944

Kuvat

Suomen Yrittäjien uusi johtaja, pääekonomisti Juhana Brotherus. Kuva: Suomen Hypoteekkiyhdistys Hypo
Suomen Yrittäjien uusi johtaja, pääekonomisti Juhana Brotherus. Kuva: Suomen Hypoteekkiyhdistys Hypo
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: Osinkoverotuksen kiristyksillä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle23.3.2023 04:00:00 EET | Tiedote

Listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisellä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle, Yrittäjägallup osoittaa. Se johtaisi osakeyhtiöissä osinkojen vähentämiseen, kasvuhalukkuuden hiipumiseen, investointien vähentämiseen, yritysten lopettamisiin ja omistajavaihdosten vaikeutumiseen. ”Sanalla sanoen: se olisi myrkkyä taloudelle ja yrittäjyydelle”, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kiteyttää.

Työelämägallup: Yleiselle ansioturvalle ja sosiaaliturvauudistuksille laaja tuki työelämästä11.3.2023 08:06:00 EET | Tiedote

Yleisellä ansioturvalla on vahva kannatus työelämässä, osoittaa Työelämägallup. ”Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta. On väärin, että ansioturva ei kuulu kaikille sitä rahoittaville, vaan vain kassojen jäsenille”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä. Sosiaaliturvaa halutaan laajalti uudistaa siten, että se kannustaa nykyistä enemmän työelämään

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme