Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto jatkaa Green Office -työtä

Jaa

Jyväskylän yliopisto säilytti WWF:n Green Office -sertifikaatin käyttöoikeuden täytettyään Green Office -ympäristöjärjestelmän kriteerit ja suoritettuaan hyväksytysti tarkastuksen 24.8.2022.

– Kestävyys ja vastuullisuus ovat tärkeitä läpileikkaavia teemoja Jyväskylän yliopiston strategiassa ja kehittämisohjelmissa. Tavoitteenamme on, että yliopisto on hiilineutraali ja luontoa kokonaisuudessaan heikentämätön vuoteen 2030 mennessä, kestävyyden ja vastuullisuuden asiantuntija Ulla Helimo kertoo.

Green Office -toimistona yliopisto on sitoutunut noudattamaan Green Office -kriteereitä sekä suunnittelemaan, raportoimaan ja toteuttamaan yliopiston vuosittaista ympäristötyötä. Vuosiraportointiin kuuluu yliopiston ympäristöohjelman päivittäminen, ilmastolaskuri ja kulutustapamittari. Lisäksi yliopisto tarkastetaan WWF:n toimesta kolmen vuoden välein.

Yliopisto täytti arvioinnissa kaikki Green Office -kriteerit kokonaan tai osittain. Lausunnossa todetaan, että yliopiston tekemä työ luontohaittojen arvioimiseksi on uraauurtavaa. Myös uusi ympäristöohjelma (tiekartta) on kattava ja kunnianhimoinen.

Arvioinnissa kehotetaan yliopistoa ohjaamaan toimistotarvikkeiden hankintaa ympäristöystävällisempään suuntaan. Työnantajana yliopiston suositellaan kannustavan henkilöstöä ympäristöystävälliseen liikkumiseen. Keinoina voisivat olla esimerkiksi työsuhdepolkupyörät, työsuhdematkaliput, autopaikkojen muuttaminen maksullisiksi sekä sähköautojen latauspaikkojen lisääminen.

WWF:n Green Officen tavoite on työyhteisön ekologisen jalanjäljen pienentäminen ja kestävien toimintatapojen edistäminen. WWF kannustaa Green Officessa mukana olevia organisaatioita toimimaan ympäristövastuullisesti ja ottamaan edelläkävijänä käyttöön ekotehokkaita ratkaisuja.

Lisätietoja:

Kestävyyden ja vastuullisuuden asiantuntija Ulla Helimo, puh. 050 340 4181, ulla.t.helimo@jyu.fi

www.jyu.fi/vastuullisuus

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistossa kehitetty ohjelmisto auttaa päätöksenteossa ja myös perustelee ratkaisuehdotuksensa26.9.2022 08:00:00 EEST | Tiedote

Monenlaiset algoritmit ohjaavat jokapäiväistä elämäämme yhä enemmän ja enemmän. Mutta mistä tiedämme algoritmien ohjaavan meitä oikeaan suuntaan? Jyväskylän yliopiston tutkijat kehittivät menetelmän, joka pystyy perustelemaan toimintaansa ihmiselle. Menetelmää voidaan soveltaa esimerkiksi terveydenhuollossa tai metsien hoidon suunnittelussa. Tulevaisuudessa pystymme entistä useammin käskemään algoritmeja perustelemaan toimintaansa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme