Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto tarjoaa opintoja ja ohjausta Ukrainan sotaa paenneille opiskelijoille

Jaa

Jyväskylän yliopisto tukee opiskelijoita, jotka ovat joutuneet pakenemaan Ukrainasta Venäjän hyökkäyksen vuoksi tarjoamalla haun erillisiin opintoihin ja opiskeluun avoimessa yliopistossa maksuttomasti.

Opiskelijat, jotka saavat tilapäistä suojelua Suomessa voivat hakea opinto-oikeutta Jyväskylän yliopiston tarjoamiin opintoihin. Opintoja tarjotaan sekä opinnot Ukrainassa keskeyttämään joutuneille korkeakouluopiskelijoille, lukiolaisille että tutkinnon jo suorittaneille aikuisopiskelijoille. Opintoihin on jatkuva haku.

Opinto-oikeutta voi hakea tiedekuntien, avoimen yliopiston tai Movin (Monikielisen akateemisen viestinnän keskus) tarjoamiin opintoihin. Koulutusaloja ovat kasvatustieteet ja psykologia, yhteiskuntatieteet, humanistiset tieteet, liikunta- ja terveystieteet, informaatioteknologia, kauppatieteet sekä matematiikka ja luonnontieteet. Osa opintojaksoista on tarjolla englanniksi, mutta suurin osa on kuitenkin suomenkielistä, minkä vuoksi laajamittainen opiskelu englanniksi voi olla haasteellista.

Opinnot eivät johda tutkintoon, mutta niihin voi hakea hyväksilukua yliopistossa, jossa opiskelija suorittaa tutkintoa. Jos opinnot haluaa osaksi ukrainalaista korkeakoulututkintoa, hyväksiluvusta vastaa tutkinnon myöntävä korkeakoulu. Opinnot ovat maksuttomia, mutta ne eivät oikeuta opiskelijaetuuksiin.

Suosittelemme olemaan aluksi yhteydessä opintojen ohjaukseen joko suoraan tiedekunnissa tai koko yliopiston tasolla SIMHE-ohjauspalveluihin (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland), yhteystiedot: https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/ukrainan-sota/jyvaskylan-yliopisto-tarjoaa-opintoja-ja-ohjausta-ukrainan-sotaa-paenneille-opiskelijoille

Yliopisto valmistelee parhaillaan tukitoimia myös Ukrainasta pois pyrkiville tutkijoille. Yliopistot, ammattikorkeakoulut sekä opetus- ja kulttuuriministeriö seuraavat Ukrainan tilanteen kehittymistä ja ovat keskenään tiiviissä vuoropuhelussa tilanteen vuoksi sekä tukitoimien ja rajoitusten valmistelemiseksi. Yhteistyössä valmisteltu Ukraina-toimenpideohjelma sisältyy OKM:n lisätalousarvioehdotukseen ja se on tarkoitus antaa eduskunnalle 25.5.2022.

Lisätietoja, opintotarjonta ja hakuohjeet:

https://www.jyu.fi/en/current/ukraine-war/jyu-offers-courses-and-guidance-to-students-fleeing-the-war-in-ukraine (englanniksi)

Lisätiedot:

opintohallinnolliset asiat

palvelupäällikkö Elina Ratalahti elina.ratalahti@jyu.fi +358504273076

opinto-ohjaus

suunnittelija Marita Häkkinen marita.h.hakkinen@jyu.fi tai simhe@jyu.fi+358408054913

muut kysymykset

kehittämispäällikkö Anna Grönlund anna.m.gronlund@jyu.fi +358503130401

Keskitettyä tietoa opintomahdollisuuksista Suomessa Ukrainasta paenneille (OPH) https://www.oph.fi/fi/uutiset/2022/keskitettya-tietoa-opintomahdollisuuksista-ukrainasta-paenneille

Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja sen vaikutukset opetus- ja kulttuuriministeriön toimialalla (OKM)

https://okm.fi/ukraina

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

SA:n luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen toimikunta valitsi akatemiatutkijat ja tutkijatohtorit – Jyväskylän yliopistoon rahoitusta neljälle16.5.2022 12:03:00 EEST | Tiedote

Suomen Akatemia on myöntänyt akatemiatutkijan rahoituksen Kalle Auraselle ja Riccardo Marinille Jyväskylän yliopiston matemaattis-luonnontieteelliseen tiedekuntaan. He saavat lähes 450 000 euron rahoituksen vuosille 2022–2027. Lisäksi toimikunta myönsi tiedekuntaan kaksi akatemian tutkijatohtorin rahoitusta Damian Dabrowskille ja Anton Nechaeville. Kolmivuotisen rahoituksen suuruus on noin 240 000–250 000 euroa.

Somevaikuttajat tukivat julkisyhteisöjen koronaviestintää – vaikuttajayhteistyöhön sisältyy kuitenkin myös riskejä16.5.2022 08:10:00 EEST | Tiedote

Yhteistyö somevaikuttajan kanssa on organisaation viestinnälle suuri mahdollisuus, mutta siihen liittyy myös riskejä. Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa valmistuneen väitöstutkimuksen mukaan vaikuttajien avulla organisaatioiden on mahdollista luoda yhteisöllisyyttä ja vaalia aineettomia pääomiaan, kuten sidosryhmien luottamusta. Strateginen somevaikuttajaviestintä vaatii kuitenkin myös mahdollisten maineriskien tiedostamista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme