Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopisto vie palan palkittua yliopistokampusta Messukeskukseen 

Jaa

Studia-messut Helsingin Messukeskuksessa 23.-24.11. kokoavat marraskuussa yhteen koko Suomen koulutustarjonnan. Jyväskylän yliopisto on mukana messuilla isolla kokoonpanolla kertomassa kuuden tiedekunnan ja yli 100 oppiaineen sekä Avoimen yliopiston tarjonnasta sekä tuo kirjaimellisesti palan kampusta nähtäville.

Jyväskylän yliopisto saapuu Helsingin Messukeskukseen Studia-messuille mukanaan opiskelijoita, opettajia ja hakijapalveluiden henkilökuntaa, jotka ovat valmiina kertomaan eri koulutusmahdollisuuksista ja opiskelusta Jyväskylässä. 

”Parin poikkeusvuoden ja etätapahtumien jälkeen meistä on tärkeää päästä taas tapaamaan mahdollisia tulevia opiskelijoita livenä, ja kertomaan monitieteisen yliopistomme kattavasta tarjonnasta kunnon roadshown kera. Osastollamme voi tavata eri alojen opiskelijoita ja kuulla minkälaisia omannäköisiä opintopolkuja meillä on mahdollista rakentaa sekä saada ihan konkreettisia neuvoja yliopistoon hakemiseen”, kertoo Jyväskylän yliopiston markkinointiasiantuntija Mirva Seppälä. 

Jyväskylä tunnetaan eloisana ja kansainvälisenä opiskelijakaupunkina, jossa joka 3. vastaantulija on opiskelija. Jyväskylän yliopiston kaupungin keskustan tuntumassa sijaitsevat kampusalueet ovat niittäneet mainetta viihtyisyydellään, keskeisellä sijainnilla ja upealla arkkitehtuurillaan. 

Nyt pala palkittua kulttuuriperintöä tuodaan myös fyysisesti nähtäväksi ja koettavaksi messuille. Jyväskylän yliopiston vastaremontoitu kirjasto Lähde palkittiin tänä syksynä arkkitehtuurin Finlandia-palkinnolla, ja keväällä Jyväskylän Seminaarinmäki ja tasa-arvoinen koulutus sai Suomen ensimmäisen Euroopan kulttuuriperintötunnustuksen. 

”Tuomme messuosastolle kirjastolta tutut, mustavalkoraidalliset sohvat. Ne ovat käytännössä kaikille opiskelijoillemme tutut, ja varmasti jokainen yliopiston kirjastossa joskus piipahtanut on toviksi niille istahtanut. Ikonisten tuolien mustavalkoraidallinen kangas on nimeltään Jyväskylän kesä. Kyseisellä kankaalla verhoillut kalusteet ovat suunnitelleet sisustusarkkitehdit Vuokko ja Torsten Laakso 1970-luvulla.Nyt tätä fiilistä on mahdollista päästä aistimaan messuosastollamme”, Seppälä vinkkaa. 

Kulttuurikokemuksen ja rennon fiilistelyn lisäksi messuosastolla esittäytyvät kaikki Jyväskylän yliopiston tiedekunnat sekä Avoin yliopisto. 

”Studiassa on esittelyssä koko tarjontamme. Jokaisesta tiedekunnasta on paikalla opiskelijalähettiläitä, jotka osaavat kertoa aivan ensikäden kokemusta siitä, millaista Jyväskylässä on asua ja opiskella. Lisäksi saatavilla on tietoa kaikesta opintotarjonnastamme ja yhteishausta yleisesti. Jyväskylän yliopistossa on kuusi tiedekuntaa ja tarjolla yli 100 oppiaineita. 14 00 opiskelijalla on laajat mahdollisuudet opiskella muiden alojen opintoja yli tiedekuntarajojen.” 

Jyväskylän yliopiston osasto sijaitsee Studia-messujen hallissa 4, paikassa 4a59. 
23.11.2022 klo 14:30-15:00 Jyväskylän yliopiston opiskelijat äänessä Inspis-lavalla: Jyväskylän yliopistossa pystyy luomaan oman näköiset opinnot. 

Lisätietoja: markkinointiasiantuntija Mirva Seppälä, Jyväskylän yliopisto, puh. 050 4757 199. 

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 9.12.2022: Simulaatioiden avulla kohti vihreämpää kemiaa (Korpelin)2.12.2022 09:30:00 EET | Tiedote

Jopa 90 % kemianteollisuuden prosesseista hyödyntää katalyyttejä, joiden avulla tarvittavat reaktiot saadaan tapahtumaan nopeammin, puhtaammin ja energiatehokkaammin. Tyypillinen teollinen katalyytti koostuu oksidipinnalle kiinnittyneistä metallihiukkasista. FM Ville Korpelin tutki väitöskirjassaan metalli-oksidikatalyyttien ominaisuuksia ja sovelluksia laskennallisesti kvanttikemian keinoin.

Kone opetettiin seulomaan röntgenkuvasta varhaista nivelrikkoa ennustava piirre – voi säästää tarpeettomilta tutkimuksilta ja hoidoilta2.12.2022 08:30:38 EET | Tiedote

Jyväskylän yliopiston ja Keski-Suomen Sairaanhoitopiirin tutkijat kehittivät yhteistyössä tekoälypohjaisen neuroverkon tunnistamaan uusi varhaisen polvinivelrikon piirre röntgenkuvista. Tekoäly onnistui tekemään lääkärin kanssa yhteneväisen diagnoosin 87% tapauksissa. Tulos on tärkeä, koska röntgenkuva on varhaisen nivelrikon ensisijainen diagnostiikkamenetelmä polven nivelrikossa. Varhaisen vaiheen diagnoosi voi säästää potilaan tarpeettomilta tutkimuksilta, hoidoilta ja jopa tekonivelleikkaukselta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme