Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston promootio on myös taiteen juhla 

Jaa
Jyväskylän yliopiston juhlavuoden promootion tärkeä osa on maistereiden ja tohtoreiden vihkimisen lisäksi sen monipuolinen kulttuuriohjelma.

Promootioaktissa lauantaina 20.5. kuullaan säveltäjä Anna-Mari Kähärän tilaisuutta varten säveltämä promootiokantaatti Gaudeamus igitur, jonka esittää Musica-kuoro johtajanaan Marjukka Manner 

Viitasaarella syntynyt Anna-Mari Kähärä on monipuolinen säveltäjä ja muusikko, jonka säveltämistä innoittaa eritoten runous. Kähärä on tunnettu laulumusiikin ohella laajasta kuoromusiikkituotannosta ja hän työskentelee säveltäjänä, muusikkona ja musiikkituottajana vahvasti myös teatteri- ja elokuvamusiikin parissa. Jazz on Kähärän sielunmusiikkia, mutta hänen sävellyksissään kuullaan kaikuja myös klassisesta musiikista ja suomalaisesta kansanmusiikista.  

Promootioaktissa kuullaan kantaatin lisäksi runsaasti Jyväskylän yliopiston sinfoniaorkesterin esittämää juhlamusiikkia, muun muassa Jean Sibeliuksen Promootiomarssi ja Andante festivo 

Promootion illallistanssiaisissa Paviljongissa 20.5. kuullaan promootioruno, jonka on kirjoittanut runoilija AP Kivinen. Hän myös lausuu runon Hehkuma tilaisuudessa. 

AP Kivinen on esiintyvä runoilija Jyväskylästä. Hänen teksteissään on vahva rytmiikka ja vaikutteita mm. rock-lyriikasta ja beat-runoudesta. Elämänkaaren ja kasvamisen teemat, lapsuuden ja nuoruuden kuvasto nousevat usein keskiöön.  

Poetry Slamin / Lavarunouden Suomen mestari (2015) on esiintynyt kotimaisten runoklubien lisäksi monilla ulkomaisilla festivaaleilla. Koulutukseltaan AP Kivinen on KM, luokanopettaja (Jyväskylän yliopisto). Hän on ohjannut sanataiteen työpajoja erilaisille kohderyhmille. Hän on julkaissut teokset Rata (2021), Tulen maasta, jossa odotetaan uutta kevättä (2020), Tšernobylin kissat (2016) ja Valloittaja (2013). 

Lisätietoja: 

Promootion koordinaattori Soila Joutsalainen puh. 050 414 6368, soila.k.joutsalainen@jyu.fi 

www.jyu.fi/promootio

 

Kuvat

Lataa
Anna-Mari Kähärä. Kuva: Tero Ahonen.
Anna-Mari Kähärä. Kuva: Tero Ahonen.
Lataa
A-P Kivinen. Kuva: Studio Henna Virén.
A-P Kivinen. Kuva: Studio Henna Virén.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös: Vaihdevuodet heikentävät veriarvoja, mutta eivät laske lepoenergiankulutusta tai rasvanpolttokykyä (Karppinen)8.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

TtM Jari Karppinen tutki liikuntalääketieteen väitöskirjassaan vaihdevuosien ja fyysisen aktiivisuuden yhteyttä aineenvaihduntaan mittaamalla lepoenergiankulutusta, rasvan käyttöä levossa ja liikkuessa sekä veren aineenvaihduntatuotteiden pitoisuuksia. Karppinen selvitti myös, kertooko tehokkaammin toimiva rasvanpoltto paremmasta kyvystä hallita verensokeria sokerirasituskokeen aikana.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme