Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopiston rehtorihaussa jatkoon neljä hakijaa

Jaa
Jyväskylän yliopiston rehtorin tehtävään haki määräaikaan 7.5. mennessä kymmenen hakijaa, joista yliopiston hallitus on päättänyt 15.5. kokouksessaan valita kokonaisarvioinnin pohjalta jatkoon neljä hakijaa. Yksi hakijoista vetäytyi hakuprosessista hakuajan päättymisen jälkeen.

Hallituksen haastatteluihin on kutsuttu seuraavat hakijat:

FT Piia Björn
Filosofian tohtori ja Helsingin yliopiston erityispedagogiikan dosentti Piia Björn toimii Turun yliopiston koulutuksen ja koulutusrakenteiden kehittämisestä vastaavana vararehtorina.

FT Marko Hakovirta
Fysiikan tohtori Marko Hakovirta toimii kestävän liiketoiminnan ja biotalouden professorina North Carolina State Universityssa (NCSU) Yhdysvalloissa.

FT Jari Ojala
Filosofian tohtori Jari Ojala on vertailevan liiketoimintahistorian professori ja Jyväskylän yliopiston humanistis-yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan dekaani.

PhD Saara L. Taalas
PhD (Doctor of Philosophy in Industrial and Business Studies) Saara L. Taalas toimii liiketaloustieteen professorina Linné-yliopistossa Ruotsissa.


Yliopistolain mukaan yliopiston hallitus valitsee rehtorin enintään viiden vuoden määräajaksi. Rehtorilta vaaditaan tohtorin tutkinto, rehtorin tehtävien hoitamiseksi tarvittava osaaminen ja ammattitaito sekä käytännössä osoitettu hyvä johtamistaito.

Jyväskylän yliopiston ammattiyhdistykset ja ylioppilaskunta järjestävät yhteisöllisen kuulemisen eli paneelikeskustelun rehtorin tehtävän hakijoille perjantaina 26.5. klo 12–14. Myös hallituksen jäsenet seuraavat paneelikeskustelua.

Lisätietoja:
Antti Koivula
hallituksen puheenjohtaja
puhelin + 358 30 474 2340

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitöstutkimus kokoaa yhteen pedagogisia ratkaisuja kehitysvammaisten oppilaiden opetuksen tueksi2.6.2023 11:02:13 EEST | Tiedote

KM Lauri Räty tarkasteli väitöstutkimuksessaan kehitysvammaisten oppilaiden opetukseen liittyviä pedagogisia ratkaisuja. Tarkastelun kohteena olivat kansainvälisiset tutkimusartikkelit, suomalaisten opettajien kirjoittamat oppilaiden henkilökohtaisen opetuksen järjestämistä koskevat asiakirjat (HOJKS) sekä yhden perusopetuksen pienryhmän oppituntien videotallenteet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme