Jyväskylän yliopisto

Jyväskylän yliopistoon valittiin 2530 uutta opiskelijaa

Jaa

Jyväskylän yliopistoon hyväksyttiin kevään ja kesän opiskelijavalinnoissa yhteensä 2530 uutta opiskelijaa. Lukuvuosi alkaa elokuun lopussa. Onnittelut kaikille valituille!

Oppio-rakennus Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella. Kuva: Nina Huisman /JYU
Oppio-rakennus Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella. Kuva: Nina Huisman /JYU

Kaikki toisessa yhteishaussa hakeneet saavat tiedon valinnan tuloksesta sähköpostitse tai postitse sekä Oma Opintopolku -palvelusta. Opiskelupaikan saaneiden on ilmoitettava 16.7. klo 15.00 mennessä, ottavatko he paikan vastaan. Varasijapaikkoja, mikäli niitä on, täytetään 2.8. asti.

Jyväskylän yliopistoon haki kevään 2021 toisessa yhteishaussa yhteensä 19 570 hakijaa. Kandidaatti- ja maisteriohjelmien aloituspaikoista kohteittain vaihdellen 30–80 prosenttia oli varattu ensikertalaisille hakijoille. Kandidaatin ja maisterin tutkintoon johtaviin koulutuksiin hakeneita oli 17 917 ja maisteriohjelmiin 3523.

Suosituin hakukohde oli tänäkin vuonna psykologia, johon pyrki 3325 hakijaa. Muita hakijamäärältään suosittuja koulutuksia olivat kauppatieteet (2809 hakijaa, kasvua 1264), luokanopettajan koulutus (1795 hakijaa) ja liikuntapedagogiikka (1029 hakijaa). Kovin kilpailu opiskelupaikasta käytiin liikunnan yhteiskuntatieteiden hakukohteessa, johon tuli 37 hakemusta aloituspaikkaa kohden, sekä psykologiassa (36), terveyskasvatuksen maisterivaiheen haussa (24), sosiaalityössä (23) ja kauppatieteissä (23).

Kokonaishakijamäärällä mitattuna Jyväskylän yliopisto oli kuudenneksi suosituin yliopisto Tampereen, Helsingin, Turun, Itä-Suomen ja Oulun yliopistojen jälkeen. Ensisijaisten hakijoiden määrällä mitattuna Jyväskylän yliopisto on kuudes Helsingin, Tampereen, Turun, Aalto-yliopiston ja Itä-Suomen yliopiston jälkeen. Hakijoista ensisijaisesti Jyväskylän yliopistoon hakevia oli 7088.

Avoimen väylältä Jyväskylän yliopistoon pyrki kevään yhteishaussa 602 hakijaa. Hakijamäärän kasvu on 32 prosenttia edellisvuoden väylähakuun verraten. Avoimessa yliopistossa suoritettujen aikaisempien opintojen perusteella hyväksyttiin 193 uutta tutkinto-opiskelijaa. Suosituin avoimen väylän hakukohteista tänä keväänä oli kauppakorkeakoulun kauppatieteiden kandidaatti- ja maisteriohjelma.

Kansainvälisten maisteriohjelmien yhteishaku päättyi jo tammikuussa. Syksyllä 2021 alkavat englanninkieliset maisteriohjelmat houkuttelivat taas ennätysmäärän kansainvälisiä ja kotimaisia hakijoita. Yhteensä 1308 hakijaa kilpaili 307 aloituspaikasta yliopiston 16 eri maisteriohjelmassa. Uusia opiskelijoita ohjelmiin hyväksyttiin 237 ja näistä on paikan ottanut vastaan tähän mennessä 187 opiskelijaa.

Vaihto-opiskelijoita yliopisto ottaa syyslukukaudeksi 2021 vastaan rajatun määrän, noin 115 opiskelijaa.

Tulevana syyslukukautena Jyväskylän yliopiston opetus alkaa 30.8. ja ensimmäisen vuoden opiskelijoiden orientaatioviikko käynnistyy 23.8.2020.
Jyväskylän yliopisto ei julkaise listaa valituista omilla sivuillaan.

Lisätietoja:

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi 
- hakijamäärät ja hakijaneuvontaan liittyvät kysymykset

viestinta@jyu.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kirke Hassinen
Viestinnän asiantuntija
kirke.m.hassinen@jyu.fi, puh. 050 462 6920

12.7. eteenpäin:

Petra Thurén
Viestinnän asiantuntija
petra.t.thuren@jyu.fi, puh. 050 471 1642

Kuvat

Oppio-rakennus Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella. Kuva: Nina Huisman /JYU
Oppio-rakennus Jyväskylän yliopiston Seminaarinmäen kampuksella. Kuva: Nina Huisman /JYU
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Kaikkien liikkuminen ei vähene nuoruudessa - eri suuntaisista liikkumisen poluista uutta tutkittua tietoa2.7.2021 07:30:00 EEST | Tiedote

Juuri julkaistussa Jyväskylän yliopiston pitkittäistutkimuksessa löydettiin viisi erilaista liikkumisen muutosryhmää 15 ja 19 ikävuoden välillä. Aktiivisuuden säilyttäjät jatkoivat muita tyypillisemmin urheiluseuraharrastustaan nuorena aikuisena. Inaktiivisuuden säilyttäjät eivät yleensä kulkeneet koulu- ja työmatkoja itse aktiivisesti liikkuen.

Digijätit vievät kansallisilta toimijoilta markkinoita ja verotuloja29.6.2021 08:25:28 EEST | Tiedote

Suomi joutuu kohtaamaan globaalin digitaalisen talouden haasteet. Suuret monikansalliset yritykset valtaavat markkinoita paikallisilta toimijoilta ja kokonaisia talouden aloja siirtyy digitaalisena pois Suomesta. Esimerkkejä löytyy muun muassa luovilta aloilta, taksipalveluista, asuntojen käyttämisestä majoitukseen, mainonta-alalta ja e-kaupasta. Globaalit toimijat ovat ottaneet merkittävän osan Suomen markkinoista ja palveluita toteutetaan pilvipalveluina, jotka jäävät verotuksen ulottumattomiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme