Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Kahden Rinki-ekopisteen pakkauskeräys keskitetään Loimaalla toisille pisteille

Jaa

Loimaalla, osoitteissa Hossinkatu 1-3 ja Leppäkuljunkatu, sijaitsevat Rinki-ekopisteet lopettavat toimintansa lokakuun aikana ja pakkauskeräys keskitetään lähellä sijaitseville Rinki-ekopisteille. Hossinkadun pakkauskeräys siirtyy K-Citymarketin Rinki-ekopisteelle ja Leppäkuljunkadun toiminta siirtyy Satakunnantien pisteelle.

Loimaan K-Citymarketin Rinki-ekopisteessä kartonki- ja muovipakkauksia kerätään tehokkailla ja tilavilla puristimilla.
Loimaan K-Citymarketin Rinki-ekopisteessä kartonki- ja muovipakkauksia kerätään tehokkailla ja tilavilla puristimilla.

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy kerää K-Citymarketin ja Satakunnantien Rinki-ekopisteissä kaikkia pakkausmateriaaleja: kartonki, lasi, metalli ja muovi. K-Citymarketin Rinki-ekopisteessä on puristimet muovi- ja kartonkipakkausten keräykselle, mikä tehostaa pakkauskeräystä. Puristimeen saadaan talteen jopa noin 40-50 kertaa enemmän jätettä kuin tavalliseen säiliöön. 

- Pakkausten keräyksessä puristin on ekotehokas keräysväline. Puristimessa on enemmän tilaa, pisteet pysyvät siistimpänä ja harvempien tyhjennysvälien ansiosta myös kuljetuspäästöt pienevät, kertoo Ringin aluepäällikkö Harri Patana.

Mitä pakkauskeräykseen voi tuoda?

Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa Rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset (esim. öljykanisterit) eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan.

Säästä tilaa ja litistä pakkaukset

Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla, eikä kuljeteta ”ilmaa”. Kuljetuksia myös tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Anna palautetta

Roskaaminen vähentää kaikkien viihtyvyyttä ja asiattomien sotkujen siivoaminen on myös kallista. Paikallisten asukkaiden palaute pisteiden toiminnasta on tärkeää Ringille, jotta pisteet pysyvät siisteinä.

Ilmoitathan heti, jos pakkausjätteen keräyssäiliö on täynnä. Ethän jätä jätteitä maahan, sillä muut pisteellä kävijät seuraavat esimerkkiäsi ja alue roskaantuu nopeasti.

Palautetta voi antaa Ringin maksuttomaan asiakaspalveluun numeroon 0800 133 888 (ark. 7–21 ja la 9–18) ja sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@rinkiin.fi. Palautetta voi antaa myös verkossa osoitteessa Rinkiin.fi/ekopistepalaute.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Aluepäällikkö Harri Patana
puh. 050 910 3699, harri.patana@rinkiin.fi

Kuvat

Loimaan K-Citymarketin Rinki-ekopisteessä kartonki- ja muovipakkauksia kerätään tehokkailla ja tilavilla puristimilla.
Loimaan K-Citymarketin Rinki-ekopisteessä kartonki- ja muovipakkauksia kerätään tehokkailla ja tilavilla puristimilla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy
Mikonkatu 15 B
00100 HELSINKI

09 6162 3500, info@rinkiin.fihttps://www.rinkiin.fi

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy on voittoa tavoittelematon, Suomen teollisuuden ja kaupan vuonna 1997 perustama ja omistama palveluyhtiö. Yrityksille tuotamme tehokkaita ja kestäviä ratkaisuja pakkausten tuottajavastuun toteutukseen. Rinkiin on liittynyt lähes 4 500 pakkausten tuottajavastuunsa hoitavaa yritystä. Kuluttajille tarjoamme valtakunnallisen Rinki-ekopisteverkoston pakkausten keräykseen ja lasipakkausjätteen kierrätykseen. Yli 1 850 pisteessä ympäri Suomen kerätään kartonki- ja lasipakkauksia sekä metallia, yli 600 pisteessä kerätään myös muovipakkauksia. www.rinkiin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme