Bazar Kustannus

Kai Sadinmaa pohtii uutuuskirjassaan idealistien mielenmaisemaa

Jaa

Vuosi sitten pappisvirkansa menettänyt Kai Sadinmaa käsittelee tietokirjassaan Tinkimätön kuolemaan saakka (Bazar) idealismia omakohtaisesti ja Suomen kuuluisimman pasifistin Arndt Pekurisen tarinan kautta.

Kai Sadinmaa tarkastelee idealistien mielenmaisemaa ja idealismia uusimmassa tietokirjassaan.
Kai Sadinmaa tarkastelee idealistien mielenmaisemaa ja idealismia uusimmassa tietokirjassaan.

Arndt Pekurinen ei tinkinyt aatteestaan edes seistessään teloittajansa edessä Vienan Karjalassa syksyllä 1941. Hän oli ollut Suomen merkittävimpiä pasifisteja ja rauhanliikkeen pioneereja. Pekurinen oli aseistakieltäytyjä, joka kuitenkin sodan sytyttyä velvoitettiin rintamalle. Palveluksesta kieltäydyttyään hänet määrättiin teloitettavaksi.

Kahdeksankymmentä vuotta myöhemmin, elokuussa 2021, Suomen evankelisluterilaisen kirkon kriitikko Kai Sadinmaa menetti pappisvirkansa, kun hänen ei enää katsottu seuraavan kirkon oppeja. Sadinmaa oli herättänyt huomiota jo pitkään arvostelemalla näyttävästi yhteiskunnallista eriarvoistumista ja kannattamalla samaa sukupuolta olevien avioliittoja.

Tinkimätön kuolemaan saakka on Sadinmaan toistaiseksi henkilökohtaisin teos. Kirjassaan hän konkreettisesti kävelee matkan Arndt Pekurisen ja talvisodassa kaatuneen Feliks-­pappansa jalanjäljissä. Samalla hän pohtii idealismista kumpuavaa vastarintaa ja uppoutuu sen sisäisiin vaikutteisiin tarkastelemalla häpeää, tabuja ja ylisukupolvisia traumoja oman tapauksensa kautta. Mikä idealisteja ajaa ja polttaa? Mistä nousee heidän tinkimättömyytensä, uhma ja kapina, vaikka vastus on ylivoimainen ja häviö varma?

Kai Sadinmaa (s. 1964) on helsinkiläinen kirjailija ja entinen pappi. Hän vihki ensimmäisenä pappina homoparin avioliittoon, kun tasa-arvoinen avioliittolaki oli astunut voimaan vuonna 2017. Sadinmaalta on ilmestynyt useita tietokirjoja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kai Sadinmaa tarkastelee idealistien mielenmaisemaa ja idealismia uusimmassa tietokirjassaan.
Kai Sadinmaa tarkastelee idealistien mielenmaisemaa ja idealismia uusimmassa tietokirjassaan.
Lataa
Kai Sadinmaa (kuva: Jetro Stavén)
Kai Sadinmaa (kuva: Jetro Stavén)
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Bazar Kustannus
Bazar Kustannus
Lönnrotinkatu 18
00120 Helsinki

http://www.bazarkustannus.fi

Bazar ­– Parasta lukemista

Bazar Kustannus on vuonna 2002 perustettu yleiskustantamo, joka on osa Werner Söderström Osakeyhtiötä. Bazar julkaisee vuosittain noin 70 uutta kotimaista ja käännettyä kauno- ja tietokirjaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Bazar Kustannus

Tietokirja ulosottovelallisista paljastaa totuuden suomalaisten ylivelkaantumisesta ja maksuhäiriöiden luultua laajemmista vaikutuksista31.8.2022 09:11:00 EEST | Tiedote

Jenny Rostainin tietokirja Luottohäiriö (Bazar) kertoo ylivelkaantumisesta yksilön, yhteiskunnan rakenteiden ja lainsäädännön näkökulmista – ohittamatta ylivelkaantumisen traagisia mielenterveysvaikutuksia. Itsekin vuosikymmen sitten ulosottomenettelyyn joutunut Rostain on haastatellut kirjaa varten lähes 400 velkaantunutta ja laajan joukon asiantuntijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme