HSY

Kaikki HSY:n Sortti-asemat palvelevat neljänä kevätlauantaina

Jaa
Kaikki HSY:n Sortti-asemat ovat avoinna neljänä seuraavana lauantaina. Kevätsiivousten aikaan asemilla vierailee tavallista enemmän asiakkaita, joten HSY haluaa tarjota jätteiden lajittelulle vielä paremmat mahdollisuudet. Konalan ja Ruskeasannan Sortti-asemat sekä Koivukylän Sortti-pienasema palvelevat normaalistikin joka viikonloppu. Asemilla on poikkeusaukioloja vappuna ja helatorstaina.
HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.
HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.

Helsingin seudun ympäristöpalvelujen Sortti-asemat palvelevat poikkeuksellisesti neljänä seuraavana lauantaina 29.4., 6.5., 13.5. sekä 20.5. klo 10–18. Lauantaiaukiolot laajenevat keväällä neljän viikon ajaksi Jorvaksen, Kivikon ja Ämmässuon Sortti-asemille.

- Kotien ja pihojen kevätsiivoilut ovat täydessä vauhdissa ja haluamme helpottaa asukkaiden lajittelumahdollisuuksia, jos jotkut eivät ehdi Sortti-asemille arkisin. Olemme iloisia, että kevätaukiolot onnistuvat jälleen useamman poikkeusvuoden jälkeen, kertoo toimintovastaava Eetu Keinänen.

Konalan ja Ruskeasannan Sortti-asemat sekä Koivukylän Sortti-pienasema palvelevat kaikkina tavallisina viikonloppuina la–su kello 10–18. Arkisin Sortti-asemat ovat avoinna klo 7–21. Sortti-pienasema palvelee arkisin viereisen Kierrätyskeskuksen aukioloaikoina klo 9–21.

- Konala on ollut ylivoimaisesti suosituin Sortti-asemamme, mutta samalla altis ajoittaisille ruuhkille. Aloitimme Ruskeasannan viikonloppuaukiolot tammikuussa ja siellä asiointi on alueen laajuuden ansiosta mutkattomampaa. Suosittelemme hyödyntämään muidenkin asemien lauantaiaukioloja, jotta Konalassa vältyttäisiin pahemmilta kevätruuhkilta, Keinänen vinkkaa. 

Toukokuun juhlapäivät tuovat pieniä poikkeuksia aukioloihin. Kaikki Sortti-asemat ovat suljettuina vappuaattona ja -päivänä 30.4.–1.5. sekä helatorstaina 18.5.
Koivukylän Sortti-pienasema on avoinna vappuaattona 30.4. ja helatorstaina klo 10–18, mutta vappupäivänä sekin on suljettu.

Maksuttomat jätteet ja asiointia nopeuttava eSortti-palvelu

Asukkaat voivat tuoda Sortti-asemille muun muassa valmiiksi lajiteltua rakennus- ja puutarhajätettä sekä suurempia jätekuormia, joita ei voi lajitella kiinteistöjen jäteastioihin. Useimmat jätelajit ovat maksullisia, mutta asemille voi tuoda maksutta erikseen lajiteltuja: 

  • kartonkia ja pahvia
  • kodin vaarallisia jätteitä, kuten maaleja, öljyjä ja akkuja
  • lasipakkauksia (pullot ja purkit)
  • metalliromua
  • keräyspaperia
  • sähkö- ja elektroniikkalaitteita.

Asiointia Sortti-asemilla voi nopeuttaa käyttämällä eSortti-palvelua, jonka kautta tuotavat jätteet voi ilmoittaa ja maksaa ennen asemalla asiointia. Tällöin asiakas pääsee ajamaan sisälle asemalle itsepalveluasiointiin tarkoitettua kaistaa pitkin ja välttyy jonottamiselta Info-pisteelle. Palvelua on kätevää käyttää erityisesti puutarhajätekuormien tai yksittäisten huonekalujen maksamisessa. 

Sortti-asemille tuodut jätteet hyödynnetään uusien tuotteiden raaka-aineena tai jätevoimalassa energiana.

Lisätiedot:  

Eetu Keinänen, HSY, toimintovastaava, eetu.keinanen@hsy.fi, 050 3832 646.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.
HSY pitää kaikki Sortti-asemansa avoinna neljänä kevätlauantaina 29.4.–20.5. välillä. Asemat ovat pääosin suljettuina vappuna ja helatorstaina.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tuotamme HSY:ssä kunnallisia vesihuollon ja jätehuollon palveluja sekä tietoa pääkaupunkiseudusta ja ympäristöstä. Teemme kanssasi maailman kestävimmän kaupunkiseudun.                         

HSY – Puhtaasti parempaa arkea

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSY

HSY viettää maailman ympäristöpäivää maksuttomalla muovin keräystempauksella 5.6.31.5.2023 09:09:31 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut osallistuu valtakunnalliseen Ämpäristöteko-tempaukseen maanantaina 5.6.2023. Tällöin kaikki HSY:n Sortti-asemat ottavat maksutta vastaan kotitalouksien rikkinäisiä tai käytöstä poistettuja muovituotteita. Maksullinen muovinkeräys jatkuu Sortti-asemilla tempauksen jälkeenkin. Muovipakkauksia puolestaan voi lajitella kätevästi kiinteistöjen omiin keräysastioihin tai tuoda Rinki-ekopisteille. Ämpäristöteon aikaan vietetään samalla maailman ympäristöpäivää.

Meluaita lieventää liikenteen ilmanlaatuhaittoja Turunväylän varrella29.5.2023 10:05:14 EEST | Tiedote

Turunväylän varrella on tutkittu, miten liikenteen päästöt vaikuttavat ilmanlaatuun avoimessa paikassa ja meluaidan lähistöllä. Alustavien tulosten mukaan korkea meluaita vähentää liikenteen aiheuttamia katupöly- ja pakokaasupitoisuuksia meluaidan takana suojan puolella, mutta lisää pitoisuuksia tien puolella. Helsingin seudun ympäristöpalveluiden (HSY), Helsingin yliopiston, Ilmatieteen laitoksen ja Tampereen yliopiston tekemässä tutkimuskampanjassa hyödynnettiin poikkeuksellisen laajasti uusia mittausteknologioita ja ilmanlaatusensoreita sekä myös liikkuvia mittauksia.

HSY:n hallituksen ja yhtymäkokouksen päätökset 26.5.202326.5.2023 11:42:55 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymän hallitus päätti muun muassa antaa lausunnon MAL 2023 -suunnitelmaluonnoksesta ja sen vaikutusten arvioinnista. Hallitus päätti hyväksyä seuraavat hankesuunnitelmat ja hankinnat: - Ämmässuon kaasuvoimalan kaasukellon hankesuunnitelma - Aleksis Kiven kadun tunnelin rakennusurakoitsijaksi valittiin YIT Suomi Oy - vesihuoltoverkkojen rakentamisessa tarvittavat valurautaiset vesijohtoputket ja putkiyhteet viiteen eri hakkeeseen tilataan Saint-Gobain Finland Oy:ltä. Lisäksi hallitus sai tiedoksi pääkaupunkiseudun kasvihuonekaasupäästöt vuonna 2022 ja osavuosikatsauksen tammi-huhtikuulta 2023. HSY:n yhtymäkokous päätti muun muassa myöntää Kari Kuusistolle eron hallituksen jäsenen tehtävästä ja valita hänen tilalleen Ville Laakson uudeksi hallituksen jäseneksi hallituksen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Kokouksissa käsitellyt muut asiat päätettiin ehdotusten mukaisesti. HSY tiedottaa erillisellä tiedotteella Ämmässuon kaasuvoimalan kaasukellon

HSY aloittaa vesihuoltourakan Helsingin kantakaupungissa26.5.2023 11:12:26 EEST | Tiedote

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY rakentaa Helsingissä Aleksis Kiven kadun ja Teollisuuskadun risteyksen seudulle uutta vesihuoltoa. Urakassa rakennetaan uusi viemäritunneli sekä korvataan vanhoja sekaviemäreitä uusilla jätevesi- ja hulevesiviemäreillä. HSY:n urakka mahdollistaa sekaviemäröinnin eriyttämisen lisäksi myös vesihuollon saneerausta sisältävien kaupungin katu-urakoiden käynnistämisen alueella myöhemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme