Johnny L

Kaiku-radiomainoskilpailu: vuoden paras radiomainos on Seiskan Sananen viikonvaihteeksi – Hesburger vuoden radiomainostaja

Jaa
Suomen merkittävimmän radiomainoskilpailun, Kaikun, voittajat julkistettiin eilen illalla. KaikuGaalassa palkittiin viime vuoden parhaat mainokset kahdeksassa eri kategoriassa. Tuotteet-kategorian voittanut Seiskan "Sananen viikonvaihteeksi" palkittiin kilpailun Grand Prix -pääpalkinnolla. Vuoden radiomainostajan palkinnon vastaanotti Hesburger.
Seiskan "Sananen viikonvaihteeksi" palkittiin vuoden parhaana radiomainoksena.
Seiskan "Sananen viikonvaihteeksi" palkittiin vuoden parhaana radiomainoksena.

Tämän vuoden Kaiku-kilpailuun ilmoitettiin yhteensä 139 radiomainosta, joista markkinoinnin, mainonnan ja viestinnän ammattilaisista koostuva tuomaristo valitsi kahdeksan eri kategorian voittajat. Palkinnot jaettiin myös Vuoden radiomainostajalle, Vuoden ääninäyttelijälle, Vuoden tuotantoyhtiölle, Vuoden mainostoimistolle sekä Vuoden mediatoimistolle. Seela Sella ja Juha Hyppönen saivat elämäntyöpalkinnot pitkäaikaisesta työstään radiomainonnan hyväksi.

”Tämän vuoden Kaiku-kisaan lähetettyjen töiden taso vaihteli melkoisesti, joten joukosta erottui selkeä parhaimmisto, joissa korostuivat insight, hieno käsikirjoitus ja laadukas tuotanto. Mielenkiintoisen ja värikkään keskustelun jälkeen tuomaristo olikin ilahduttavan yksimielinen voittajista”, tuomariston puheenjohtaja, Folk Finlandin toimitusjohtaja, Pia Dahlman sanoo. ”Grand Prixin voittanut Seiskan spotti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Onko mitään vetoavampaa kuin brändi, joka uskaltaa nauraa itselleen? Ja tekee sen vielä niin, että kaikkia muitakin naurattaa. Varsinkin tänä aikana, kun me kaikki kaipaamme jotain, joka saa hymyn huulille.”

Seiskan Grand Prix -voittajamainos vakuutti koko Kaiku-tuomariston, jonka voittajaperusteluissa luki: ”Kukaan tuomariston jäsenistä ei tunnusta olevansa kohderyhmää. Pois se meistä! Voittajatyö onnistui silti uiskentelemaan jokaisen raatilaisen sydämeen kuin ökylohi konsanaan. Tämän vuoden Grand Prix -kampanja pystyi tekemään maan tunnetuimmasta ennakkoluulomediasta sivistyksellisesti ja kultivoidusti, jopa ylevästi hauskaa mainontaa. Oivaltava ja hauska työ muuttaa mielikuvaa ja matematiikkaa: nimittäin ennen seiska oli seiska, nykyään seiska on kymppi.”

Vuoden radiomainostaja on Hesburger!

KaikuGaalassa palkittiin myös koko vuoden paras radiomainostajataho. Tänä vuonna tämän kunnian sai Hesburger ansiokkaasta audion hyödyntämisestä koko vuoden aikana. Hesburger on tehnyt radiomainontaa säännöllisesti jo vuosien ajan.

”Hesburgerin uusien tuotteiden tullessa myyntiin meille on äärimmäisen tärkeää tavoittaa mahdollisimman iso määrä ihmisiä välittömästi ja kustannustehokkaasti. Radio on osoittautunut meille toimivaksi massamediaksi”, kommentoi markkinointipäällikkö Pauliina Fredriksson. ”Radiossa viritämme ajatuksen päivän hampurilaisesta jo aamutuimaan, toistamme viestin ennen lounastaukoa ja muistutamme herkuistamme uudelleen vielä ennen kuin iltanälkä alkaa kurnia vatsan pohjassa. Tarkkaan mietityllä äänimaailmalla herätämme kuulijassa hampurilaisen kaipuun niin, että ruoan tuoksun voi melkein aistia.”

Kaiku-kilpailun voittajat:

Grand Prix:
Seiska – Sananen viikonvaihteeksi (Ivalo Creative, Ivalo Visions)

Tuotteet-kategorian voittaja:
Seiska: Sananen viikonvaihteeksi (Ivalo Creative, Ivalo Visions)

Palvelut-kategorian voittaja:
K-Auto: K-Lataus – Täälläkin on yksi (Wörks, Miracle Sound, ToinenPHD)

Yhteiskunnallinen-kategorian voittaja:
Veikkaus: Maailma tarvitsee enemmän pukukoppihenkeä -sarja (Miltton, El Camino Helsinki ja Zebra, Dagmar)

Musa / jingle-kategorian voittaja:
Huippukiva.fi: Kohti huippua (immersive) (Bauer Media)

Yrityskuva-kategorian voittaja:
Varuste.net: Parempia valintoja (Superson, Miracle Sound, OMD Finland)

Teho-kategorian voittaja:
Bauer Media: Puuttuva pala: Audio Branding (Bauer Media, Wörks)

Kaiku-taulu, paikallinen:
HSL: "Mitta täynnä" (Sherpa, Toast, Dagmar)

Kaiku-taulu, yritysvastuu
K-Ruoka: Vinkit valintoihin -sisältökokonaisuus (Kesko, Nanoverse)

Kunniamaininta:
Radio Rock: Energiasäästövinkit (Nelonen Media)

Vuoden radiomainostaja:
Hesburger

Vuoden mainostoimisto:
Ivalo Creative

Vuoden tuotantoyhtiö:
Miracle Sound

Vuoden mediatoimisto:
ToinenPHD

Vuoden ääninäyttelijä:
Ella Pyhältö

Kultainen mikki -elämäntyöpalkinto:
Seela Sella
Juha Hyppönen

Kaiku-kilpailun tuomaristo:

Päätuomari:
Pia Dahlman, Toimitusjohtaja, Folk Finland

Tuotteet, palvelut:
Sanna Kolamo, Strategiajohtaja, A-lehdet Oy
Paul Merisalu, Creative, Bob the Robot
Pertti Pällijeff, Toimitusjohtaja, RYHMÄ Creative Agency

Yhteiskunnallinen, yrityskuva:
Tommy Mäkinen, Head of strategy and branded content, Nitro
Outi Rekola, Radiomainosmyynnin ammattilainen
Annu Terho, Creative Director, SEK
Elina Uotila, Viestintäasiantuntija, Traficom

Musa/jingle, paikallinen:
Lauri Domnick, Head of Audio Branding, Bauer Media
Otto Kilpiö, Copywriter, TBWA\Helsinki
Lilli Loiri, Creative Lead, hasan & partners
Jaakko Heikura, Äänituottaja, Humina

Teho:
Pia Dahlman, Toimitusjohtaja, Folk Finland
Sanna Kolamo, Strategiajohtaja, A-lehdet Oy
Outi Rekola, Head of Client Manager Team, MTV

Yritysvastuu:
Minna Cousins, Liiketoimintajohtaja, Vaasan
Katja Luotola, Head of People and Communications, Postnord


Kaiku-kilpailu: 

Kaiku-kilpailun tavoitteena on kehittää suomalaisen äänimainonnan tasoa, kohottaa tekijöiden ammattitaitoa sekä lisätä suomalaisen äänimainonnan arvostusta. Kilpailuun sai ilmoittaa töitä, jotka on ensiesitetty vähintään yhdellä kotimaisella radiokanavalla 15.11.2022 – 31.12.2022. Kaikussa arvioidaan kategoriasta riippuen mainoksen luovaa ideaa, käsikirjoitusta, kokonaistuotantoa tai vastuullisuutta ja tehokkuutta.

Lisää tietoa ja voittajien kuuntelulinkit löytyvät osoitteesta: https://kaikukilpailu.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Stefan Möller,
Toimitusjohtaja, RadioMedia ry
stefan.moller@radiomedia.fi, 0400 508 877


Inka Forss
Projektipäällikkö, RadioMedia ry,
inka.forss@radiomedia.fi, 040 1657010  

Kuvat

Seiskan "Sananen viikonvaihteeksi" palkittiin vuoden parhaana radiomainoksena.
Seiskan "Sananen viikonvaihteeksi" palkittiin vuoden parhaana radiomainoksena.
Lataa
”Grand Prixin voittanut Seiskan spotti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Onko mitään vetoavampaa kuin brändi, joka uskaltaa nauraa itselleen? Ja tekee sen vielä niin, että kaikkia muitakin naurattaa. Varsinkin tänä aikana, kun me kaikki kaipaamme jotain, joka saa hymyn huulille”, tuomariston puheenjohtaja, Folk Finlandin toimitusjohtaja, Pia Dahlman sanoo.
”Grand Prixin voittanut Seiskan spotti oli kaikessa yksinkertaisuudessaan nerokas. Onko mitään vetoavampaa kuin brändi, joka uskaltaa nauraa itselleen? Ja tekee sen vielä niin, että kaikkia muitakin naurattaa. Varsinkin tänä aikana, kun me kaikki kaipaamme jotain, joka saa hymyn huulille”, tuomariston puheenjohtaja, Folk Finlandin toimitusjohtaja, Pia Dahlman sanoo.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Johnny L
Johnny L
Sampsantie 33
00610 HELSINKI

+358 40 541 2365https://www.johnnyl.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Johnny L

Ylen ja kaupallisen radion kanavat löytyvät nyt uudesta Radioplayer-palvelusta31.1.2023 08:00:51 EET | Tiedote

Radioplayer-palvelu korvaa nykyisen Radiot.fi:n. Radioplayer on kansainvälinen audiosisältöjen alusta, joka tarjoaa radiolle ja muille audiosisällöille yhtenäisen käyttökokemuksen eri laiteympäristöissä ja turvaa kotimaisen audiosisällön asemaa kansainvälisiä alusta- ja teknojättejä vastaan. Palvelun tarjoajina Suomessa toimivat Yle ja kaupallisten radioiden edustaja RadioMedia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme