Kainuun ELY-keskus

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus 2/2020

Jaa

ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 76 hankkeelle touko-elokuussa 2020. Rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 6 007 457 euroa. Rahoitusta myönnettiin yritysten sekä maaseutualueiden kehittämiseen ja investointeihin sekä ympäristöpuolella muun muassa rakennusperinnön hoitoon ja vesistöjen kunnostuksiin.

Suurin tuki myönnettiin yrityksen kehittämisavustuksena (779 470 euroa) Kuhmon AA-Puu Oy:lle uuteen maalaamohalliin ja -laitteisiin (Uusi energiaystävällinen maalauslinjasto). Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea on myönnetty myös Oulun yliopiston, Suomen ympäristökeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen yhteiseen Elinvoimaa Kainuun järviltä Perämeren rannikolle – Oulujoen vesistöalueen vesivisio 2035 -hankkeeseen.

Euroopan sosiaalirahaston tuista suurin (435 036 euroa) myönnettiin Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kajaanin kaupungin ja Diakonia-ammattikorkeakoulun PORE – Porukalla parempaan -hankkeeseen.

Maaseuturahaston investointituella tuettiin lypsykarjatalouden rakentamisinvestointia (yksityishenkilöt, 767 655 euroa) Kuhmossa. Maaseuturahaston suurin hanketuki puolestaan myönnettiin Kajaanin ammattikorkeakoulun Maaseudun teknologia-avusteisen etäkuntoutuspalveluiden kehittämistä Kainuussa TECNOS -hanke (235 895 euroa).

Ympäristöhankkeissa myönnettiin rahaa muun muassa rakennusperinnön hoitoon, Kajaanin Önkkörin alueen kunnostukseen ja Kaupunginlammen ja Vimpelinlammen vesistöjen kunnostukseen. Myös kalastuskuntien vesistöjen kunnostushankkeet saivat rahoitusta.

Hanke-esittely: Tehoa tuotantoon – uusi maalauslinjasto höylätyille puutuotteille

Puuntuotannolla on pitkät perinteet Suomessa. Puun jalostusarvoa kasvattamalla arvokas raaka-aine saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin.

Kuhmon AA-Puu Oy:ssa on investoitu höylätyn puutavaran maalaamohalliin ja -laitteisiin. Uudenlainen maalauslinjasto tehostaa tuotantoa kun linjaston läpi kulkeva tavara siirtyy linjalla suoraan vaiheesta toiseen. Aikaa vievä manuaalinen siirtely ja välivarastoinnit jäävät pois.

Kysyntä valmiiksi maalatuille tuotteille on kasvanut. Investoinnilla yritys vastaa markkinoiden asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa yhtiön kannattavuutta ja kilpailukykyä myös tulevaisuudessa.

Koko juttu on luettavissa Kainuun ELY-keskuksen Kaikuja Kainuusta -blogissa:
Tehoa tuotantoon – uusi maalauslinjasto höylätyille puutuotteille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Eija Virtasalo, p. 0295 037 150, eija.virtasalo@ely-keskus.fi

ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi

Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi

Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kotalahdentie Sotkamon Tipasojalla katkaistaan tierumpujen uusimisen vuoksi19.3.2021 15:37:34 EET | Tiedote

Sotkamossa Tipasojan kylällä, Kotalahdentiellä, uusitaan tierumpuja viikoilla 12-13. Tierumpujen uusimisen yhteydessä Kotalahdentie joudutaan katkaisemaan Pungankosken kohdalta. Katkaisupäivinä tie suljetaan työmaa-aidoilla Tipasojantien ja Räätäkankaan puoleisista päistä. Paikalle kulkee kiertotie reittiä Lontantie-Räätäkyläntie-Korkealehdontie-Ruunantie-Kiuluniementien eteläinen haara-Kotalahdentie. Kiertotiellä liikennöi työmaan keston ajan myös raskasta maansiirtokalustoa, joten pyydämme kiertotiellä liikkujia varovaisuuteen. Työmaan keston ajan myös Pungankosken laavu on pois yleisestä käytöstä työturvallisuuden vuoksi, koska laavun alueelle joudutaan varastoimaan työmaan tarvikkeita ja alueella liikkuu työkoneita. Pahoittelemme alueen teitä ja kotaa käyttäville koituvaa haittaa työmaan johdosta. Rakennuttajana urakassa toimii Kainuun ELY-keskus ja urakoitsijana Destia Oy.

HELMI-ohjelman ensimmäisenä vuotena edistettiin luonnon monimuotoisuutta Kainuussa4.3.2021 15:56:09 EET | Tiedote

Ympäristöministeriön käynnistämässä HELMI-elinympäristöohjelmassa parannetaan luonnon monimuotoisuutta suojelemalla ja kunnostamalla luontomme helmiä. 2020 alkaneessa HELMI-ohjelmassa Kainuun ELY-keskuksen alueella inventoitiin ja arvioitiin kunnostustarpeita sekä aloitettiin hoito- ja kunnostustoimenpiteitä. Tänä vuonna HELMI-ohjelman työntekijät yhdessä muiden toimijoiden kanssa jatkavat luonnon monimuotoisuuden edistämistä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme