Kainuun ELY-keskus

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus 2/2020

Jaa

ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 76 hankkeelle touko-elokuussa 2020. Rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 6 007 457 euroa. Rahoitusta myönnettiin yritysten sekä maaseutualueiden kehittämiseen ja investointeihin sekä ympäristöpuolella muun muassa rakennusperinnön hoitoon ja vesistöjen kunnostuksiin.

Suurin tuki myönnettiin yrityksen kehittämisavustuksena (779 470 euroa) Kuhmon AA-Puu Oy:lle uuteen maalaamohalliin ja -laitteisiin (Uusi energiaystävällinen maalauslinjasto). Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea on myönnetty myös Oulun yliopiston, Suomen ympäristökeskuksen ja Luonnonvarakeskuksen yhteiseen Elinvoimaa Kainuun järviltä Perämeren rannikolle – Oulujoen vesistöalueen vesivisio 2035 -hankkeeseen.

Euroopan sosiaalirahaston tuista suurin (435 036 euroa) myönnettiin Kajaanin ammattikorkeakoulun, Kajaanin kaupungin ja Diakonia-ammattikorkeakoulun PORE – Porukalla parempaan -hankkeeseen.

Maaseuturahaston investointituella tuettiin lypsykarjatalouden rakentamisinvestointia (yksityishenkilöt, 767 655 euroa) Kuhmossa. Maaseuturahaston suurin hanketuki puolestaan myönnettiin Kajaanin ammattikorkeakoulun Maaseudun teknologia-avusteisen etäkuntoutuspalveluiden kehittämistä Kainuussa TECNOS -hanke (235 895 euroa).

Ympäristöhankkeissa myönnettiin rahaa muun muassa rakennusperinnön hoitoon, Kajaanin Önkkörin alueen kunnostukseen ja Kaupunginlammen ja Vimpelinlammen vesistöjen kunnostukseen. Myös kalastuskuntien vesistöjen kunnostushankkeet saivat rahoitusta.

Hanke-esittely: Tehoa tuotantoon – uusi maalauslinjasto höylätyille puutuotteille

Puuntuotannolla on pitkät perinteet Suomessa. Puun jalostusarvoa kasvattamalla arvokas raaka-aine saadaan hyödynnettyä mahdollisimman hyvin.

Kuhmon AA-Puu Oy:ssa on investoitu höylätyn puutavaran maalaamohalliin ja -laitteisiin. Uudenlainen maalauslinjasto tehostaa tuotantoa kun linjaston läpi kulkeva tavara siirtyy linjalla suoraan vaiheesta toiseen. Aikaa vievä manuaalinen siirtely ja välivarastoinnit jäävät pois.

Kysyntä valmiiksi maalatuille tuotteille on kasvanut. Investoinnilla yritys vastaa markkinoiden asiakkaiden tarpeisiin ja parantaa yhtiön kannattavuutta ja kilpailukykyä myös tulevaisuudessa.

Koko juttu on luettavissa Kainuun ELY-keskuksen Kaikuja Kainuusta -blogissa:
Tehoa tuotantoon – uusi maalauslinjasto höylätyille puutuotteille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Eija Virtasalo, p. 0295 037 150, eija.virtasalo@ely-keskus.fi

ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi

Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi

Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Koronaviruksen vaikutukset elinkeinoelämään ja työllisyyteen Kainuussa muuta maata pienemmät20.10.2020 16:49:05 EESTTiedote

Kainuun taloudenkasvu jatkui vahvana koronakriisiin saakka. Koronan aiheuttamat rajoitustoimet ovat vaikeuttaneet elinkeinoelämää huomattavasti, mutta vaikutukset ovat Kainuussa jääneet hieman vähäisemmiksi muuhun maahan verrattuna ja toipuminen on ollut oletettua nopeampaa. Tilanne kuitenkin vaihtelee huomattavasti toimialoittain sekä yrityskohtaisesti. Vaikeimmat vaikutukset koronakriisillä on palvelualoilla sekä matkailussa, kun taas osalla toimialoista, kuten teollisuudessa, vaikutukset ovat olleet vähäisempiä tai niiden odotetaan tulevan viiveellä. Syksyn 2020 Alueelliset kehitysnäkymät -katsauksen mukaan koronaviruksen vaikutukset elinkeinoelämään ja työllisyyteen ovat olleet Kainuussa muuta maata pienemmät, mutta lähitulevaisuuden näkymät ovat kuitenkin epävarmat.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme