Kainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskus

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus 3/2020

Jaa

ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 4,6 miljoonaa euroa syys-joulukuussa 2020. Rahoitusta myönnettiin 51 eri hankkeelle.

ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 51 hankkeelle loppuvuodesta 2020. Rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 4 627 278 euroa. Rahoitusta myönnettiin yritysten ja maaseutualueiden kehittämiseen sekä rakentamisinvestointeihin ja ympäristöpuolella muun muassa rakennusperinnön hoitoon.

Suurin tuki myönnettiin maaseutuohjelman hanketukena Siikaverkko Osuuskunnalle Kajaanin etelä- ja länsipuolen kylien valokuituverkoston rakentamiseen (1 326 089 euroa). Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksista suurimman summan (233 870 euroa) sai Kajaanin ammattikorkeakoulu tekoälyteknologiaan liittyvään AI Boost -hankkeeseen.

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuista suurin (131 810 euroa) myönnettiin työelämän ulkopuolella olevien nuorten työ- ja toimintakykyä vahvistavaan Tulevaisuussafari - kohti työtä ja koulutusta -hankkeeseen.

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea sai Oulun yliopiston Kajaanin Mittaustekniikan yksikön REMMI-hanke, jossa kehitetään vesien mikromuovien mittausjärjestelmää (296 860 euroa).

 

Älykkäillä ratkaisuilla tukea naisyrittäjyyteen

Monet naisyrittäjät kaipaavat verkostoja ja vertaistukea etenkin yrittäjyyden alkutaipaleelle. Tämän päivän työelämässä on käytössä monenlaista teknologiaa ja älykkäitä ratkaisuja. Miehiseksi koettuun yrittäjämaailmaan ei ole aina helppoa sujahtaa mukaan. Tätä kynnystä Kajaanin ammattikorkeakoulu haluaa madaltaa Koodeja naisyrittäjyyteen -hankkeessa.

Koodeja naisyrittäjyyteen -hankkeen aikana opetellaan hyödyntämään uusia digitaalisia työkaluja ja menetelmiä oman osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Käytännön oppien ja valmennusten lisäksi yrittäjänaisille tarjoutuu hyvä tilaisuus laajentaa verkostoja ja yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Koodeja naisyrittäjyyteen - Älykkäiden ratkaisuiden hyödyntäminen naisyrittäjyyden tukemisessa -hanke on saanut ELY-keskuksen myöntämää Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukea 99 377 euroa. Hanke on käynnissä vuoden 2022 loppuun asti.

Rahoituskatsaukseen liittyvä Case-esittely on luettavissa Kainuun ELY-keskuksen Kaikuja Kainuusta -blogissa: Älykkäillä ratkaisuilla tukea naisyrittäjyyteen (kainuunely.com)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Eija Virtasalo, p. 0295 037 150, eija.virtasalo@ely-keskus.fi

ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi

Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi

Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

HELMI-ohjelman ensimmäisenä vuotena edistettiin luonnon monimuotoisuutta Kainuussa4.3.2021 15:56:09 EETTiedote

Ympäristöministeriön käynnistämässä HELMI-elinympäristöohjelmassa parannetaan luonnon monimuotoisuutta suojelemalla ja kunnostamalla luontomme helmiä. 2020 alkaneessa HELMI-ohjelmassa Kainuun ELY-keskuksen alueella inventoitiin ja arvioitiin kunnostustarpeita sekä aloitettiin hoito- ja kunnostustoimenpiteitä. Tänä vuonna HELMI-ohjelman työntekijät yhdessä muiden toimijoiden kanssa jatkavat luonnon monimuotoisuuden edistämistä.

Työvoiman kysyntä Kainuussa ennätyksellisen vilkasta2.3.2021 08:00:00 EETTiedote

TE-toimistoon ilmoitettiin tammikuun aikana uusia avoimia työpaikkoja enemmän kuin kertaakaan Työnvälitystilaston ensimmäisen tiedon eli vuoden 2006 jälkeen, yhteensä 1 070. Myös kuukauden lopussa työpaikkoja oli avoinna enemmän kuin kertaakaan Työnvälitystilastossa, yhteensä 1 193. Monilla aloilla on ollut pitkään työvoimapula ja koronakriisistä huolimatta useisiin tehtäviin on vähemmän tai vain hieman enemmän työttömiä työnhakijoita kuin avoimia paikkoja. Rekrytointiongelmat ovatkin Kainuussa koko maan vaikeimmat ja viime vuonna 52 % työvoimaa etsineistä yrityksistä ilmoitti kokeneensa ongelmia työvoiman hankinnassa, koko maan keskiarvo oli 37 %.

Kainuun työttömyyden kasvu on ollut maan pienin koko koronakriisin ajan28.1.2021 08:02:30 EETTiedote

Kainuussa oli joulukuun lopussa 3 828 työtöntä työnhakijaa, mikä on 281 henkeä enemmän (+8 %) kuin vuotta aiemmin. Työttömyydessä on ollut koronaviruksen leviämisen jälkeen joka kuukausi lisäystä vuoden takaiseen verrattuna mutta Kainuussa kasvuprosentti on ollut joka kuukausi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten (ELY) alueista pienin. Joulukuussa seuraavaksi pienin kasvu oli Pohjois-Karjalan 19 % ja koko maassa työttömyys lisääntyi 39 %.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme