Kainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskusKainuun ELY-keskus

Kainuun ELY-keskuksen rahoituskatsaus 3/2020

Jaa
ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 4,6 miljoonaa euroa syys-joulukuussa 2020. Rahoitusta myönnettiin 51 eri hankkeelle.

ELY-keskus myönsi rahoitusta Kainuuseen 51 hankkeelle loppuvuodesta 2020. Rahoituksen kokonaissumma on yhteensä 4 627 278 euroa. Rahoitusta myönnettiin yritysten ja maaseutualueiden kehittämiseen sekä rakentamisinvestointeihin ja ympäristöpuolella muun muassa rakennusperinnön hoitoon.

Suurin tuki myönnettiin maaseutuohjelman hanketukena Siikaverkko Osuuskunnalle Kajaanin etelä- ja länsipuolen kylien valokuituverkoston rakentamiseen (1 326 089 euroa). Yritysten toimintaympäristön kehittämisavustuksista suurimman summan (233 870 euroa) sai Kajaanin ammattikorkeakoulu tekoälyteknologiaan liittyvään AI Boost -hankkeeseen.

Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tuista suurin (131 810 euroa) myönnettiin työelämän ulkopuolella olevien nuorten työ- ja toimintakykyä vahvistavaan Tulevaisuussafari - kohti työtä ja koulutusta -hankkeeseen.

Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) tukea sai Oulun yliopiston Kajaanin Mittaustekniikan yksikön REMMI-hanke, jossa kehitetään vesien mikromuovien mittausjärjestelmää (296 860 euroa).

 

Älykkäillä ratkaisuilla tukea naisyrittäjyyteen

Monet naisyrittäjät kaipaavat verkostoja ja vertaistukea etenkin yrittäjyyden alkutaipaleelle. Tämän päivän työelämässä on käytössä monenlaista teknologiaa ja älykkäitä ratkaisuja. Miehiseksi koettuun yrittäjämaailmaan ei ole aina helppoa sujahtaa mukaan. Tätä kynnystä Kajaanin ammattikorkeakoulu haluaa madaltaa Koodeja naisyrittäjyyteen -hankkeessa.

Koodeja naisyrittäjyyteen -hankkeen aikana opetellaan hyödyntämään uusia digitaalisia työkaluja ja menetelmiä oman osaamisen ja liiketoiminnan kehittämiseksi. Käytännön oppien ja valmennusten lisäksi yrittäjänaisille tarjoutuu hyvä tilaisuus laajentaa verkostoja ja yhteistyötä muiden yrittäjien kanssa Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla.

Koodeja naisyrittäjyyteen - Älykkäiden ratkaisuiden hyödyntäminen naisyrittäjyyden tukemisessa -hanke on saanut ELY-keskuksen myöntämää Euroopan sosiaalirahaston (ESR) tukea 99 377 euroa. Hanke on käynnissä vuoden 2022 loppuun asti.

Rahoituskatsaukseen liittyvä Case-esittely on luettavissa Kainuun ELY-keskuksen Kaikuja Kainuusta -blogissa: Älykkäillä ratkaisuilla tukea naisyrittäjyyteen (kainuunely.com)

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

EAKR-hankkeet ja yritysten kehittämisavustukset:
Eija Virtasalo, p. 0295 037 150, eija.virtasalo@ely-keskus.fi


ESR-hankkeet:
Riitta Ilola, p. 0295 038 224, riitta.ilola@ely-keskus.fi


Maaseutuhankkeet:
Pekka Knuutinen, p. 0295 023 554, pekka.knuutinen@ely-keskus.fi


Ympäristöhankkeet:
Timo Regina, p. 0295 023 887, timo.regina@ely-keskus.fi

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuulaiset yritykset tarvitsevat osaavaa työvoimaa investointi- ja kehittämismahdollisuuksien toteuttamiseen25.5.2023 09:35:00 EEST | Tiedote

Pitkään kestänyt poikkeusaika ei ole merkittävästi kasvattanut työttömyyttä Kainuussa. Haasteena on sen sijaan useiden alojen työvoimapula, joka todennäköisesti pahenee entisestään mittavien eläköitymisten vuoksi tulevina vuosina. Konkreettiset toimenpiteet osaavan työvoiman turvaamiseksi ovat tarpeellisia. Alueelliset kehitysnäkymät keväältä 2023 on julkaistu.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme