Kainuun ELY-keskus

Kainuussa töitä tekijöille

Jaa

Työvoiman kysyntä ja uusien avoimien työpaikkojen määrä on lisääntynyt Kainuussa huomattavasti loppuvuodesta 2020 alkaen. Työttömyyden kasvu on puolestaan ollut erittäin maltillista koronasta huolimatta. Alueelliset kehitysnäkymät -katsaus on julkaistu tänään.

Monilla aloilla on puutetta osaajista ja rekrytointiongelmat ovat maan vaikeimmat. Työllisten määrä vähenee väestön ikääntymisen vuoksi ja työllisyysaste on matala. Kainuu tarvitseekin lisää nuoria ja työikäisiä asukkaita pysyäkseen elinvoimaisena tulevaisuudessa. 

Kainuulaisten työnantajien tarvitsemityöntekijöitä on erittäin vaikea löytää omasta maakunnasta tai edes muualta Suomesta, minkä vuoksi tarvitaan lisää työperäistä maahanmuuttoa.  Lisäksi on kehitettävä joustavia, työpaikoilla tai yritysten kanssa yhteistyössä toteutettavia koulutuksia sekä toimia, joilla helpotetaan osatyökyisten, ikääntyneiden, vammaisten ja perusasteen koulutuksen varassa olevien työhön pääsemistä.  

Koronapandemian vaikutukset ovat näkyneet Kainuun elinkeinoelämässä muuta maata vähemmän, mutta tilanne vaihtelee eri toimialoilla. Korona on kurittanut erityisesti matkailua, mutta myös pieniä palvelu- ja kaupan alan yrityksiä. 

Sen sijaan teollisuudessa, kuten kaivannais-, ICT- ja metallialalla sekä puutuoteteollisuudessa on tapahtunut kasvua. Monet yritykset ovat hyödyntäneet korona-aikaa toimintansa kehittämiseen.

Myös yrittäjyys kiinnostaa kainuulaisia ja uusia yrityksiä perustetaan runsaasti koronan aiheuttamasta epävarmuudesta huolimatta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Johtava asiantuntija Anne Ristioja, puh. 029 502 3582
Kainuun ELY-keskus
anne.k.ristioja@ely-keskus.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Maanteiden 899 (Pohjavaarantie) ja 8991 (Kuikkalammentie) liittymän parantaminen rakentamalla kiertoliittymä, Sotkamo, tiesuunnitelma15.6.2021 08:57:09 EEST | Tiedote

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) laatii lain liikennejärjestelmästä ja maanteistä mukaista tiesuunnitelmaa Sotkamoon maanteiden 899 (Pohjavaarantie) ja 8991 (Kuikkalammentie) parantamiseksi rakentamalla liittymään kiertoliittymä. Suunnitelma laaditaan yhteistyössä Sotkamon kunnan kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme