Kainuun ELY-keskus

Kajaanin Kivikankaan tuulipuiston ympäristövaikutusten arviointiselostus nähtäville

Jaa

Arviointiselostus sisältää hankkeen sähkönsiirtoon liittyvän 400 (+110) kV:n voimajohdon rakentamisen Vuolijoen sähköasemalle sekä alueen Natura-arvioinnit.

Kivikankaan tuulipuiston sijainti kartalla.
Kivikankaan tuulipuiston sijainti kartalla.

ABO Wind Oy suunnittelee yhteistyössä Metsähallituksen kanssa tuulipuiston rakentamista Kajaanin kaupungin eteläosaan, lähelle Sonkajärven kunnanrajaa. Hankealue sijaitsee noin 20 km Kajaanin keskustasta etelään ja noin 10 km Sonkajärven Sukevan keskustaajamasta pohjoiseen. Hankealue käsittää yhtenäisen alueen, jonka pinta-ala laajemmassa hankevaihtoehdossa on noin 100 km2. Tuulivoimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 300 metriä ja yksikköteho enintään 10 MW.

Kivikankaan tuulivoimapuistoa koskeva ympäristövaikutusten arviointiselostus (YVA-selostus) on nähtävillä hankkeen verkkosivulla (www.ymparisto.fi/kajaaninkivikankaantuulipuistoYVA) ja paperiversiona mielipiteiden ja lausuntojen esittämistä varten 30.7.2022 saakka Kajaanin kaupungintalon infossa ja Kajaanin pääkirjastossa, Sonkajärven kunnanvirastossa ja Sukevan kirjastossa sekä Kainuun ELY-keskuksessa.

Yleisötilaisuuteen mahdollista osallistua myös etänä

Hanketta ja YVA-selostusta esitellään yleisötilaisuudessa 14.6.2022 klo 17–19 Kajaanin kaupungintalon valtuustosalissa (Pohjolankatu 13, Kajaani). Yleisölle tarjotaan mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun hankkeesta vastaavan ja konsultin kanssa tapahtumapaikalla ennen yleisötilaisuutta klo 15–17. Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin. Linkki yleisötilaisuuteen lisätään hankkeen verkkosivulle.

Mielipiteen esittäminen

YVA-selostuksesta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti. Tämän lisäksi Natura 2000 -suojelualueiden haltijat voivat esittää YVA-selostuksen kuulemisen yhteydessä lausuntonsa tehdyistä Natura-arvioinneista. Kirjalliset lausunnot ja mielipiteet on toimitettava viimeistään 30.7.2022 osoitteeseen kirjaamo.kainuu@ely-keskus.fi tai Kainuun ELY-keskus, PL 115, 87101 Kajaani, käyntiosoite Kalliokatu 4. Viitteeksi KAIELY/41/2021.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kainuun ELY-keskus
Alueidenkäyttöasiantuntija Sirpa Lyytinen
puh. 0295 023 807, sirpa.lyytinen@ely-keskus.fi

Kuvat

Kivikankaan tuulipuiston sijainti kartalla.
Kivikankaan tuulipuiston sijainti kartalla.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kainuun ELY-keskus
Kainuun ELY-keskus
Kalliokatu 4
87100 Kajaani

029 502 3500http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-kainuu

Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Liikenteeseen ja infrastruktuuriin liittyvät palvelut Kainuun alueelle tarjoaa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kainuun ELY-keskus

Kainuussa kartoitetaan kunnostettavia pienvesiä7.7.2022 09:35:07 EEST | Tiedote

Kainuun ELY-keskus kartoittaa Kainuussa tänä kesänä pienvesiä, joiden tila on heikentynyt esimerkiksi maankäytön muutosten, metsäojitusten ja vesirakentamisen seurauksena. Selvityksellä pyritään löytämään kunnostuskohteiksi puroja, noroja, lampia ja lähteitä, joiden luonnontilaa voisi ennallistaa ja siten tukea pienvesiluonnon monimuotoisuutta. Pienvesien yhteydessä on usein myös muita arvokkaita ja uhanalaisia luontotyyppejä, kuten lettosoita ja lehtoja.

Valtion vesistörakenteita kunnostetaan Kainuussa4.7.2022 14:38:21 EEST | Tiedote

Kainuun ELY-keskus huolehtii valtion hallinnassa olevista vesistöhankkeista ja -rakenteista sekä niiden ylläpidosta Kainuussa. Valtion vesistörakenteita kunnostetaan tänä vuonna Sotkamon Lontanjoen uittopadolla. Lisäksi Puolangalla sijaitsevan Askanjärven uittopadolle tarvittavia toimenpiteitä kartoitetaan. Askanjärven uittopato oli alustavasti suunniteltu purettavaksi, mutta sen sijaan kohteen tarkemman tarkastelun jälkeen sille päädyttiin laatimaan kunnostussuunnitelma.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme