ELY-keskukset

Kajaanin Löytösuon tuulivoimahankkeen ympäristövaikutusten arviointiohjelma käynnistynyt (Kainuu, Pohjois-Pohjanmaa)

Jaa

Ilmatar Oy suunnittelee tuulivoimaloiden rakentamista Kajaanin Vuolijoen Löytösuolle. Arviointiohjelma on hankkeesta vastaavan laatima suunnitelma ympäristövaikutusten arvioinnissa tarvittavista selvityksistä ja arvointinmenettelyn järjestämisestä.

Hankealue rajautuu  Pohjois-Pohjanmaan maakuntarajaan.
Hankealue rajautuu Pohjois-Pohjanmaan maakuntarajaan.

Hankealue sijaitsee Kajaanin länsirajalla, noin 1,5 km Vuolijoen taajaman länsipuolella ja yli 30 km Kajaanin taajaman lounaispuolella. Hankealue rajautuu Pyhännän kunnanrajaan ja luoteisin kulma Siikalatvan kunnanrajaan, ja samalla Pohjois-Pohjanmaan maakuntarajaan.

Hankealueelle suunnitellaan enintään 35 tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on enintään 350 metriä ja yksikköteho 6–10 MW. Hankealueen pinta-alue on noin 45 km2. YVA-menettelyn on tarkoitus edetä yhtä aikaa osayleiskaavoituksen kanssa.

Kuulutus arviointiohjelmasta on nähtävillä 13.6.–12.8.2022 Kajaanin kaupungin, Pyhännän ja Siikalatvan kuntien virallisilla ilmoitustauluilla ja Kainuun ELY-keskuksen kuulutukset -verkkosivuilla. Arviointiohjelma on nähtävillä sähköisesti hankkeen YVA-verkkosivulla, missä se pysyy kuulemisajan päätyttyäkin. YVA-ohjelman paperiversioon voi tutustua kuulemisaikana Kainuun ELY-keskuksen aulapalvelussa (Kalliokatu 4), Kajaanin kaupungintalolla (Pohjolankatu 13), Otanmäen kirjastossa (Uunimiehentie 6) ja Kajaanin pääkirjastossa (Seminaarinkatu 15) niiden aukioloaikoina.

Kainuun ELY-keskus on lähettänyt lausuntopyyntöjä vaikutusalueen viranomaisille ja alueella toimiville yhdistyksille. Arviointiohjelmasta voi esittää mielipiteitä ja antaa lausuntoja kirjallisesti toimittamalla ne Kainuun ELY-keskuksen kirjaamoon asiatunnus KAIELY/50/2022 mainiten, 12.8.2022 mennessä sähköpostitse kirjaamo.kainuu@ely-keskus.fi tai postitse: Kainuun ELY-keskus, PL 115, 87101 Kajaani. Käyntiosoite on Kalliokatu 4, Kajaani. Sähköisen lausunnon toivotaan olevan kopioitavassa muodossa.

Hanketta ja arviointiohjelmaa esitellään yleisötilaisuudessa Vuolijoen pankkitalolla (Kajaanintie 2, Vuolijoki) tiistaina 21.6.2022 klo 18 alkaen. Yleisölle tarjotaan mahdollisuus vapaamuotoiseen keskusteluun hankkeesta vastaavan ja konsultin kanssa tapahtumapaikalla ennen tilaisuutta klo 17–18. Yleisötilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä kautta. Osallistumislinkit ja -ohjeet löytyvät YVA-verkkosivulta www.ymparisto.fi/loytosuotuulivoimaYVA

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

YVA-menettelyn yhteysviranomainen
Kainuun ELY-keskus, ympäristöasiantuntija Katja Vainionpää
katja.vainionpaa@ely-keskus.fi, puh. 0295 027 240

Kuvat

Hankealue rajautuu  Pohjois-Pohjanmaan maakuntarajaan.
Hankealue rajautuu Pohjois-Pohjanmaan maakuntarajaan.
Lataa
Kuva © FCG Finnish Consulting Group Oy.
Kuva © FCG Finnish Consulting Group Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Tio projekt inom vattenkompetens fick totalt 1,76 miljoner euro i stöd från programmet Tillväxt och internationalisering av vattenkompetens jord- och skogsbruksministeriet1.7.2022 14:14:42 EEST | Tiedote

Finansiering som utlysts från Finlands program för hållbar tillväxt ges till tio utvecklingsprojekt. Projekten understöder tillväxt och internationalisering av vattenkompetens genom att stärka partnerskap och helhetsutbud som har nyhetsvärde och kommersiell potential också internationellt.

Kommun- och Organisation -Helmi specialunderstöd kan ansökas i september-oktober29.6.2022 11:35:25 EEST | Tiedote

Specialunderstödet för konkreta restaurerings-, iståndsättnings- och vårdåtgärder, som för-bättrar Helmi-livsmiljöers tillstånd, är avsett för kommuner och organisationer. Ansökningsti-den pågår under perioden 15.9-31.10.2022. Närings-, trafik- och miljöcentralen i Nyland (NTM-centralen) beviljar det riksomfattande understödet. Enligt miljöministeriets omdöme kommer nya ansökningstillfällen att ordnas ända fram till år 2030.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme