Suomen Monikkoperheet rySuomen Monikkoperheet ry

Kaksosten päivänä 2.2.2019 monikkoperhe kiittää

Jaa

Kaksosten päivää vietetään lauantaina 2.2. Päivän teemana on tänä vuonna Monikkoperhe kiittää.

Monilla mittareilla katsottuna lapset voivat Suomessa paremmin kuin koskaan aikaisemmin. Kaksosten päivänä 2. helmikuuta Suomen Monikkoperheet ry haluaa nostaa esiin asioita, joista monikkoperheet ovat kiitollisia. Pyydämme perheiltä lyhyitä viestejä siitä, mistä kaikesta monikkoperheen jäsenet haluavat kiittää.

Monikkoperhe kiittää -kampanjassa voi kiittää vaikkapa läheisiä, ammattilaisia tai päättäjiä. Myös aivan pienistä asioista voi kiittää. Viestien kerääminen on aloitettu 14.1. sähköisissä kanavissamme (Facebook, Instagram, Twitter, www.suomenmonikkoperheet.fi, uutiskirje). Kampanjan tunnuksena toimii #monikkoperhekiittää.

Tähän mennessä kampanjaan liittyen on lähetetty jo runsaasti kiitoksia. Kiitoksia on annettu ainakin mummille, neuvolalle, synnytyssairaaloille, lapsettomuusklinikalle, kaksossisarukselle, puolisolle, monikkoperheyhdistykselle, Facebookin vertaisryhmälle ja lapsiperheiden kotipalvelulle. Kaikki viestit tullaan luovuttamaan perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikolle avuksi monikkoperheiden hyvinvointia tukevaan työhön.

Lakimuutos tuo monikkoperheiden isille pidennetyn isyysvapaan

Suomen Monikkoperheet ry haluaa kiittää päättäjiä siitä, että isyysvapaassa huomioidaan 1.4.2019 alkaen se, että perheeseen voi syntyä tai perheeseen voidaan adoptoida kerralla useampi kuin yksi lapsi. Kaksosten isän isyysvapaaseen tulee 18 arkipäivän pidennys, kolmosten isän isyysvapaaseen 36 arkipäivän pidennys ja nelosten isän isyysvapaaseen 51 arkipäivän pidennys.

Kaksosten isän isyysvapaan kokonaispituus tulee olemaan 54+18 ja kolmosten isän 54+18+18 arkipäivää. Nelosten isän isyysvapaan pituus on maksimissaan 54+18+18+15=105 arkipäivää, mikä vastaa äidin äitiysvapaakauden pituutta.
Isä voi pitää pidennyksen olemalla yhtä aikaa toisen vanhemman kanssa kotona hoitamassa lapsia.

Alueellisilla monikkoperheyhdistyksillä runsaasti tapahtumia

Alueelliset monikkoperheyhdistykset järjestävät kaksosten päivänä 2.2.2019 tai päivän lähistöllä alueensa monikkoperheille Kaksosten päivän tapahtuman. Yhdistysten tapahtumissa on ohjelmassa ainakin herkuttelua, laulua, tanssia, juhlimista, laskettelua, pulkkailua, peuhaamista, polskimista, pihaleikkejä sekä makkaranpaistoa. Vuoden 2019 teeman mukaisesti yhdistykset voivat myös valita omalta alueeltaan henkilön, organisaation tai yrityksen, joka on toiminut esimerkillisesti monikkoperheiden eteen ja jota yhdistys haluaa nyt kiittää.


Tiedot alueellisten yhdistysten järjestämistä tapahtumista ovat luettavissa Suomen Monikkoperheet ry:n nettisivulta osoitteesta: https://www.suomenmonikkoperheet.fi/kaksosten-paivan-tapahtumat-alueyhdistyksissa-2/

Rahankeräyskampanja käynnistyy

Monikkoperheet tarvitsevat apua ja tukea erityisesti vauvojen ollessa pieniä. Suomen Monikkoperheet ry auttaa perheet valmennuksen, tiedon ja vertaistuen äärelle. Anna tukesi ja lahjoita haluamasi summa monikkoperheiden hyvinvointia tukevaan työhön https://www.suomenmonikkoperheet.fi/lahjoita

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ulla KumpulaToiminnanjohtaja

Hallinto, talouden ja toiminnan suunnittelu ja toteutus, Monikkoperheet-lehden päätoimittaja, varainhankinta, materiaalituotanto, tiedotus, sosiaalipoliittinen työ ja vaikuttamistoiminta.

Puh:050 3280 730toiminnanjohtaja@suomenmonikkoperheet.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Monikkoperheet ry
Suomen Monikkoperheet ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

http://www.monikkoperheet.fi

Suomen Monikkoperheet ry:n keskeiset tiedotuskanavat päivään liittyen:
Facebook-sivut Valtakunnallinen Kaksosten päivä ja Suomen Monikkoperheet ry
Instagram-tili Monikkoperheet
Twitter-tili Suomen Monikkoperheet ry.

Suomen Monikkoperheet ry
Suomen Monikkoperheet ry on Suomessa toimivien alueellisten monikkoperheyhdistysten valtakunnallinen kattojärjestö. Järjestö on perustettu vuonna 1995. Toiminnan päätavoitteita ovat kaksos-, kolmos- ja nelosperheistä kertovan tiedon jakaminen, edunvalvonta ja vertaistuki. Järjestön päärahoittaja on Stea / Veikkaus. Suomessa toimii tällä hetkellä vapaaehtoisvoimin 17 alueellista monikkoperheyhdistystä, jotka järjestävät tapahtumia ja toimintaa jäsenistölleen omalla toimialueellaan.

Monikkoperheet
Monikkoperheellä tarkoitetaan perhettä, johon syntyy kerralla kaksi tai sitä useampi lapsi. Suomessa syntyy vuosittain kaksoset noin 750 perheeseen ja kolmoset noin 5-10 perheeseen. Nelosia syntyy harvoin. Kaksosista kolmasosa on perimältään identtisiä.

Kaksosten päivä
Valtakunnallista Kaksosten päivää on vietetty vuodesta 2010 alkaen, jolloin Suomen Monikkoperheet ry lanseerasi 2.2. päivän Kaksosten päiväksi juhlavuotensa kunniaksi. Nimestään huolimatta Kaksosten päivänä juhlitaan myös muita monikkoperheitä (kolmos- ja nelosperheet).

Kolmosten päivä
3.3 päivä on Suomen Kolmosperheet ry:n lanseeraama kolmosten oma päivä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Monikkoperheet ry

Kaksosten päivänä puhutaan kaksosuuden voimasta ja yksilön ainutlaatuisuudesta19.1.2022 13:06:16 EET | Tiedote

Kaksosten päivänä 2.2.2022 tapetille nostetaan kaksosena olemisen monet eri puolet. Suomen Monikkoperheet ry järjestää päivänä maksuttoman webinaarin, jonka teemana on Kaksonen – rakas kumppani, kilpailija, kohtalotoveri. Miten yhdistää kaksosuuden voima ja yksilön ainutlaatuisuus? Puhujina toimivat näyttelijä, kaksonen Elena Leeve, lastenpsykiatri Tuulikki Trias sekä toiminnanjohtaja Ulla Kumpula. Tapahtuman juontaa toimittaja Maarit Tastula.

Perhevapaauudistus tunnisti monikkovanhempien yhtäaikaisen vanhempainvapaan tarpeen9.12.2021 15:59:27 EET | Tiedote

Eduskunta hyväksyi perhevapaauudistuksen keskiviikkona 8.12.2021. Monikkoperheiden osalta uudistus lisäsi toivotusti kaksosten, kolmosten ja nelosten vanhempien mahdollisuutta olla hoitamassa vauvoja yhtäaikaisesti raskaus- ja vanhempainrahalla. Lisäksi uudistuksessa kasvatettiin vanhempainrahapäivien määrää myös toisena, kolmantena ja neljäntenä syntyneiden monikkolasten osalta, vaikkakin vanhemmat saavat heistä edelleen selkeästi vähemmän vanhempainrahapäiviä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme