Kalevi Sorsa -säätiö

Kalevi Sorsa -säätiön oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän asiantuntijana aloittaa Janne M. Korhonen

Jaa
Kalevi Sorsa -säätiön uutena asiantuntijana aloittaa 15.2.2023 filosofian tohtori Janne M. Korhonen. Korhonen vastaa säätiön oikeudenmukaista ekologista siirtymää koskevasta teemakokonaisuudesta. Hän siirtyy tehtävään energiasiirtymän kiihdyttämistä tutkineesta Plan B -tutkimushankkeesta.
Kalevi Sorsa -säätiön oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän asiantuntijana aloittaa Janne M. Korhonen. Kuva: Anna Kuokkanen
Kalevi Sorsa -säätiön oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän asiantuntijana aloittaa Janne M. Korhonen. Kuva: Anna Kuokkanen

Korhonen on perehtynyt aikaisemmassa työssään kestävän yhteiskunnan aineellisiin ja poliittisiin reunaehtoihin sekä energiajärjestelmiin. Hänet tunnetaan myös tietokirjailijana ja yhteiskunnallisena kirjoittajana. Ennen tutkijanuraa Korhosella on kokemusta muun muassa muotoilutoimiston osakkaana.  

- Tutkimustieto antaa hyvät syyt uskoa, että kestävä demokraattinen yhteiskunta edellyttää rajallisten resurssien jakamista reilusti. Pohjoismainen yhteiskuntamalli antaa erinomaiset lähtökohdat kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi kaikille kansalaisille. Siksi näen, että Kalevi Sorsasäätiö on oikea paikka tuottaa tietoa, jonka avulla voidaan rakentaa oikeudenmukaista, kestävää ja hyvinvoivaa Suomea, Korhonen sanoo. 

Kalevi Sorsa -säätiön toiminnanjohtaja Lauri Finér on hyvillään Korhosen valinnasta. 

- Korhonen on tunnettu oman alansa huippuosaaja, joka täydentää jo ennestään vahvaa asiantuntemustamme eriarvoisuuden sekä ekologisen kestävyyden teemoissa. Odotan innolla, miten hänen kädenjälkensä näkyy niin säätiön työssä kuin laajemmin suomalaisessa keskustelussa, Finér toteaa. 

Kalevi Sorsa -säätiö on vuonna 2005 perustettu ajatuspaja, joka toimii akateemisen tutkimuksen ja käytännön yhteiskuntapolitiikan risteyskohdassa. Säätiö tukee tutkittuun tietoon perustuvaa päätöksentekoa, käy ennakkoluulotonta keskustelua eikä kaihda vaikeitakaan aiheita hahmotellessaan yhteiskunnan uudistamista sosialidemokraattiselta arvopohjalta. Säätiön tutkimuksen painopistealueet ovat eriarvoisuuden vähentäminen ja ihmisen toiminnan vaikutukset maapallolle. 

Säätiössä työskentelee kuusi henkilöä yhteiskuntatutkimuksen ja Länsi-Balkanilla tehtävän demokratiatyön parissa. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kalevi Sorsa -säätiön oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän asiantuntijana aloittaa Janne M. Korhonen. Kuva: Anna Kuokkanen
Kalevi Sorsa -säätiön oikeudenmukaisen ekologisen siirtymän asiantuntijana aloittaa Janne M. Korhonen. Kuva: Anna Kuokkanen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Kalevi Sorsa -säätiö
Siltasaarenkatu 18-20c
00530 Helsinki

http://www.sorsafoundation.fi

Kalevi Sorsa -säätiö on sosialidemokraattinen ajatuspaja. Säätiö rakentaa tilaisuuksissaan ja julkaisuissaan siltoja tutkijayhteisön, tiedotusvälineiden, kansalaisjärjestöjen ja päättäjien välille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kalevi Sorsa -säätiö

Kutsu keskustelutilaisuuteen: Länsi-Balkanin maiden EU-laajentuminen kriisien varjossa19.1.2023 07:20:00 EET | Kutsu

Kriisit ovat viime vuosina koetelleet Eurooppaa. Ne ovat vaikuttaneet merkittävästi myös Länsi-Balkanin maihin, jotka ovat odottaneet EU-jäsenyyttä jo vuosikymmeniä. Viimeaikaisten kriisien varjossa Länsi-Balkanista on tullut yksi maailmanpoliittisen valtakamppailun kentistä. Alueen merkittävin tukija on EU, mutta myös Venäjä ja Kiina pyrkivät kasvattamaan vaikutusvaltaansa Länsi-Balkanilla muun muassa taloudellisen avun ja informaatiovaikuttamisen kautta. Näistä aiheista keskustellaan tiistaina 24.1.2023 klo 9.00-11.00 Kalevi Sorsa -säätiön ja Ajatuspaja Vision järjestämässä keskustelutilaisuudessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme