Suomen Omakotiliitto ry

”Kansa on puhunut” − Omakotiliiton kansalaisaloite sähkön siirtohintojen hillitsemiseksi keräsi 50 000 nimeä

Jaa

Omakotiliiton laajaa suosiota saanut kansalaisaloite sähkön siirtohintojen kuriin laittamiseksi keräsi 50 000 allekirjoitusta.

Omakotiliiton lokakuussa käynnistämä kansalaisaloite sähkön siirtohintojen hillitsemiseksi on päässyt maaliin ja kerännyt 50 000 allekirjoitusta. Nopeasti suosiota kerännyt aloite on saanut runsaasti huomiota mediassa ja sitä on jaettu ahkerasti sosiaalisessa mediassa.

”Kansa on puhunut, ja katse kääntyy nyt eduskuntaan. Kyseessä on valmis lakialoite, jota ovat olleet valmistelemassa useat asiantuntijat ja jonka eduskunta voi hyväksyä sellaisenaan”, sanoo Omakotiliiton toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas.

Varsinkin hallituspuolueiden kannattajilla on uskoa, että kansalaisaloite vaikuttaa eduskunnan päätökseen.

Omakotiliiton Taloustutkimuksella teettämän tutkimuksen mukaan sosiaalidemokraattien kannattajista 58 %, keskustan kannattajista 54 % ja vasemmistoliiton kannattajista 59 % uskoo, että kansalaisaloite menestyy eduskunnassa ja sähkönsiirtoja koskeva lainsäädäntö muuttuu. Myös oppositiopuolue kokoomuksen kannattajista 56% uskoo aloitteen vaikuttavan päätöksiin.

Kansalaisaloite toimitetaan eteenpäin 14.12, joten vielä ehdit kannattaa aloitetta halutessasi siihen asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Toiminnanjohtaja Janne Tähtikunnas
janne.tahtikunnas@omakotiliitto.fi
0400 893 583

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Omakotiliitto ry
Suomen Omakotiliitto ry
Asemapäällikönkatu 12 B
00520 Helsinki

09 680 3710https://www.omakotiliitto.fi

Suomen Omakotiliitto on maamme pientaloasukkaiden ja vapaa-ajan asunnon omistajien valtakunnallinen edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Omakotiliittoon kuuluu 250 vapaaehtoisvoimin toimivaa omakotiyhdistystä ja vapaa-ajan asukkaiden yhdistystä, joiden yhteenlaskettu jäsenmäärä on 72 000 jäsentä. Omakotiliitto on maamme 1,1 miljoonan pienkiinteistön omistajan ja 2,7 miljoonan asukkaan asialla. Lisäksi liitto ajaa maamme lähes 500 000 vapaa-ajan asunnon omistajan etua.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Omakotiliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme