Oulun yliopisto

Kansainvälisten tutkinto-ohjelmien hakijamäärä kasvoi Oulun yliopistossa

Jaa
Yhteensä 2314 hakijaa jätti hakemuksensa Oulun yliopiston kansainvälisiin tutkinto-ohjelmiin keskiviikkona 22.1.2020 päättyneessä kevään ensimmäisessä yhteishaussa. Hakijamäärä kasvoi noin 24 prosenttia viime vuodesta (2019: 1870). Hakijoita oli yhteensä yli sadasta maasta ympäri maailmaa.

Haussa oli mukana 17 kaksivuotista maisteriohjelmaa ja yksi kandidaattiopinnoista alkava viisivuotinen ohjelma. Maisteriohjelmiin oli yhteensä 2214 hakijaa. Intercultural Teacher Education -kandiohjelmaan oli 100 hakijaa. Hakija on voinut hakea yhteensä kuuteen koulutukseen eri korkeakouluissa. Oulun yliopiston kansainvälisissä ohjelmissa on yhteensä 375 aloituspaikkaa syksyllä 2020.

Suosituimmat ohjelmat olivat Computer Science and Engineering (398 hakemusta), International Business Management (339 hakemusta) sekä Wireless Communications Engineering (266 hakemusta). Eniten kasvua oli seuraavissa ohjelmissa: Architecture (51 %), Wireless Communications Engineering (41 %) ja Software, Systems and Services Development in the Global Environment (41 %).

”Suomi ja suomalainen korkeakoulutus houkuttelevat kansainvälisiä hakijoita. Tavoitteenamme on ollut saavuttaa ohjelmiimme motivoituneita ja kuhunkin ohjelmaan sopivimpia opiskelijoita kohdennetulla markkinoinnilla. Oulun yliopiston kansainvälinen tunnettuus ICT-alan tutkimuksessa ja markkinointipanostukset näkyvät iloksemme hakijamäärissä”, sanoo viestintä- ja markkinointijohtaja Marja Jokinen.

Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi osallistuivat ensimmäisinä yliopistoina kansainvälisen koulutuksen yhteishakuun 8.–22.1.2020.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että uusimuotoisesta lyhyestä hakuajasta huolimatta saimme edellisvuotta runsaammin hakemuksia. Jatkuva kehitystyö hakijakokemuksen parantamiseksi tuo tulosta”, toteaa opiskelijavalintapalveluiden kehittämispäällikkö Anne Talvio.

Eniten hakijoita oli aikaisempien vuosien tapaan Pakistanista. Seuraavaksi eniten hakijoita oli Bangladeshista ja Intiasta. EU- ja ETA-maista tulevien hakijoiden osuus kasvoi viime vuodesta ja oli noin 14,2 prosenttia. Tilastot tarkentuvat myöhemmin keväällä.

Opiskelijavalinnat kansainvälisen ohjelmien haun osalta julkaistaan maaliskuun alussa, minkä jälkeen valituksi tulleet ilmoittavat, ottavatko opiskelupaikan vastaan. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat opiskelijat maksavat lukuvuosimaksun opinnoistaan. Oulun yliopiston apurahaohjelmasta on mahdollista hakea osan (50–75%) lukuvuosimaksusta kattavaa stipendiä.

Suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin haetaan yhteishaussa 18.3.–1.4.2020.

Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Anne Talvio, anne.talvio@oulu.fi, puhelin 0294 484048

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000https://www.oulu.fi/fi

Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Yhteishaku alkaa – Oulun yliopisto alkaa kouluttaa terveysteknologian asiantuntijoita11.3.2024 15:52:25 EET | Tiedote

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa keskiviikkona 13.3. Oulun yliopistossa on haettavina yhteensä 2 448 opiskelupaikkaa 74 suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmassa. Uusi koulutus on viisivuotinen lääketieteen tekniikan tutkinto-ohjelma, joka tarjoaa pohjan suunnitella ihmisille terveysteknologiatuotteita ja digitaalisia terveyspalveluita osaksi heidän arkeaan.

Tutkija Mariella Särestöniemen työssä yhdistyy terveys ja 6G-teknologia8.3.2024 07:07:00 EET | Tiedote

Tänään YK:n julistamaa kansainvälistä naisten oikeuksien ja rauhan päivää vietettäessä on hyvä nostaa esiin, että moninaisuuden lisääminen ja naisten saaminen mukaan teknisille aloille on välttämättömyys. Tutkimukset osoittavat, että monimuotoiset tiimit ovat luovempia, ratkaisevat ongelmia nopeammin ja pystyvät paremmin tunnistamaan ja avaamaan uusia markkinoita. Sillä on merkitystä, kun luodaan uutta ja onnistutaan yhdessä, mistä akateemisessa tutkimuksessa on kyse.

Maailman suurin aineenvaihduntaan liittyvien perintötekijöiden tutkimus paljasti uusia yhteyksiä veren merkkiaineiden ja sairauksien välillä7.3.2024 05:50:00 EET | Tiedote

Oulun yliopiston johtamassa kansainvälisessä tutkimuksessa löydettiin lukuisia eri sairauksiin liittyviä merkkiaineita ja osoitettiin yli 400 geenialuetta, jotka vaikuttavat aineenvaihdunnan säätelyyn. Useiden geenialueiden yhteyttä aineenvaihduntatuotteisiin ei ole aiemmin tunnettu. Tulokset julkaistiin arvostetussa Nature-tiedelehdessä 6. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye