Kansainvälisten tutkinto-ohjelmien hakijamäärä kasvoi Oulun yliopistossa

Haussa oli mukana 17 kaksivuotista maisteriohjelmaa ja yksi kandidaattiopinnoista alkava viisivuotinen ohjelma. Maisteriohjelmiin oli yhteensä 2214 hakijaa. Intercultural Teacher Education -kandiohjelmaan oli 100 hakijaa. Hakija on voinut hakea yhteensä kuuteen koulutukseen eri korkeakouluissa. Oulun yliopiston kansainvälisissä ohjelmissa on yhteensä 375 aloituspaikkaa syksyllä 2020.
Suosituimmat ohjelmat olivat Computer Science and Engineering (398 hakemusta), International Business Management (339 hakemusta) sekä Wireless Communications Engineering (266 hakemusta). Eniten kasvua oli seuraavissa ohjelmissa: Architecture (51 %), Wireless Communications Engineering (41 %) ja Software, Systems and Services Development in the Global Environment (41 %).
”Suomi ja suomalainen korkeakoulutus houkuttelevat kansainvälisiä hakijoita. Tavoitteenamme on ollut saavuttaa ohjelmiimme motivoituneita ja kuhunkin ohjelmaan sopivimpia opiskelijoita kohdennetulla markkinoinnilla. Oulun yliopiston kansainvälinen tunnettuus ICT-alan tutkimuksessa ja markkinointipanostukset näkyvät iloksemme hakijamäärissä”, sanoo viestintä- ja markkinointijohtaja Marja Jokinen.
Oulun yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi osallistuivat ensimmäisinä yliopistoina kansainvälisen koulutuksen yhteishakuun 8.–22.1.2020.
”Olemme erittäin tyytyväisiä, että uusimuotoisesta lyhyestä hakuajasta huolimatta saimme edellisvuotta runsaammin hakemuksia. Jatkuva kehitystyö hakijakokemuksen parantamiseksi tuo tulosta”, toteaa opiskelijavalintapalveluiden kehittämispäällikkö Anne Talvio.
Eniten hakijoita oli aikaisempien vuosien tapaan Pakistanista. Seuraavaksi eniten hakijoita oli Bangladeshista ja Intiasta. EU- ja ETA-maista tulevien hakijoiden osuus kasvoi viime vuodesta ja oli noin 14,2 prosenttia. Tilastot tarkentuvat myöhemmin keväällä.
Opiskelijavalinnat kansainvälisen ohjelmien haun osalta julkaistaan maaliskuun alussa, minkä jälkeen valituksi tulleet ilmoittavat, ottavatko opiskelupaikan vastaan. EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta tulevat opiskelijat maksavat lukuvuosimaksun opinnoistaan. Oulun yliopiston apurahaohjelmasta on mahdollista hakea osan (50–75%) lukuvuosimaksusta kattavaa stipendiä.
Suomenkielisiin kandidaatti- ja maisterikoulutuksiin haetaan yhteishaussa 18.3.–1.4.2020.
Lisätietoja:
Kehittämispäällikkö Anne Talvio, anne.talvio@oulu.fi, puhelin 0294 484048
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Elina Mattila-NiemiViestintäasiantuntija, Communications Specialist
Puh:050 336 1690elina.mattila-niemi@oulu.fiKuvat
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Oulun yliopiston opiskelijavalinta on valmistunut1.7.2025 05:51:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Syksyllä 2025 yliopiston suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa aloittaa yli 2700 uutta opiskelijaa.
Kemiallinen vakoilija, ksenon, paljastaa esimerkiksi syöpäsolujen jälkiä – Oulussa kehitettiin uusia työkaluja NMR-signaalin tulkintaan30.6.2025 05:02:00 EEST | Tiedote
Ksenonatomi toimii kuin vakoilija, jonka NMR-signaalissa erottuvat ympäristön pienimmätkin muutokset. Oulun yliopiston NMR-tutkimusyksikössä on kehitetty laskennallisteoreettisia työkaluja, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia käyttää ksenonkaasua biosensorina.
Susien pääkallot paljastavat susikannan vaihtuneen Fennoskandiassa25.6.2025 05:04:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston tutkijoiden johtama uusi tutkimus on paljastanut silmiinpistäviä muutoksia Suomen, Norjan ja Ruotsin susien kallon muodossa, mikä heijastaa merkittävää susipopulaation vaihtumista 1900-luvulla.
Euroopan suurin magneettisen resonanssin konferenssi kokoaa lähes 700 tutkijaa Ouluun24.6.2025 07:03:00 EEST | Tiedote
Magneettista resonanssia eri aloilla kemiasta lääketieteeseen soveltavia kansainvälisiä asiantuntijoita kokoontuu Ouluun 6.–10.7.2025 EUROMAR-konferenssiin. Lähes 700 osallistujallaan se on yksi suurimmista Oulussa järjestetyistä kansainvälisistä tieteellisistä kokouksista.
Tutkijat kehittävät älykkäitä bioteknologisia ratkaisuja pohjoisista luonnonvaroista24.6.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston johtama uusi tutkimushanke WaVes – Smart Innovative Biotechnology from Arctic Plant-Derived Waxes and NanoBiomaterials keskittyy hyödyntämään arktisista kasveista, kuten pohjoisista marjoista ja kuusen neulasista, saatavia vaha- ja nanobiomateriaaleja korkeaa lisäarvoa tuottavien bioteknologisten sovellusten kehittämisessä. Tavoitteena on edistää kestävää biotaloutta ja luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä erityisesti pohjoisilla alueilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme