Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Katseet koilliseen: Koillis-Helsingin ajankohtaiset suunnitelmat kootusti verkkotilaisuudessa 5.5.

Jaa

Koillis-Helsinkiin on suunnitteilla paljon uutta; tulevaisuudessa erityisesti Malmi ja muut koillisen asemanseudut kokevat muutoksia ja tiivistyvät. Koillis-Helsingin eli Malmin, Viikin, Pukinmäen, Puistolan, Suutarilan, Pihlajamäen ja Tapanilan ajankohtaiset suunnitelmat esitellään 5. toukokuuta klo 17.00 alkavassa Uutta Koillis-Helsinkiä –verkkotilaisuudessa.

Havainnekuva Lentoasemanpuiston voittajatyöstä Crossing Horizons. Näkymä sillalta kohti terminaalia. Kuva: Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy.
Havainnekuva Lentoasemanpuiston voittajatyöstä Crossing Horizons. Näkymä sillalta kohti terminaalia. Kuva: Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy.

Illan aikana kuullaan kaavoituksesta, kaduista, puistosta ja ratikoista 

Tilaisuudessa kaupungin asiantuntijat pitävät tiiviitä esityksiä siitä, kuinka Koillis-Helsinki muuttuu uusien asuin- ja liikerakennusten myötä ja miten kadut sekä viheralueet kohenevat. Kaupunkilaiset voivat kommentoida ja esittää kysymyksiä chatin kautta. 

Tilaisuus alkaa kello 17 Tapulinkaupungin, Puistolan, Siltamäen, Pukinmäen, Pihlajamäen ja Viikin ajankohtaisilla asioilla. Tapulinkaupungin ja Puistolan asemanseuduille on tarkoitus laatia suunnitteluperiaatteet ja tilaisuudessa kuullaan myös lisää Puistolan asemanseudun monitoimitaloista. Täydennysrakentamista suunnitellaan mm. Pukinmäkeen, Viikkiin ja Siltamäkeen. Illan aikana kuullaan myös ajankohtaisista kaavahankkeista Tapaninkylästä ja Pihlajamäestä. Tilaisuudessa kuullaan viimeisimmät tiedot Viima-ratikan suunnittelusta ja Raide-Jokerin kuulumiset.

Malmilla tapahtuu paljon. Malmin keskustan suunnittelu jatkuu, ja seuraavaksi keskustalle laaditaan suunnitteluperiaatteet aiemmin valmistuneen visiotyön pohjalta. Malmin entisen lentokentän alueella on useita ajankohtaisia katu- ja korttelisuunnitelmia. Sunnuntaikortteleiden alueelle suunnitellaan uutta asunto-, palvelu- ja puistorakentamista. Myös Lentoasemanpuiston ideakilpailun voittanut työ esitellään. Uimareita kiinnostaa varmasti myös Malmin uimahallin edenneet suunnitelmat. Malmin asiat saavat tilaisuudessa tunnin tilaa esittelyille ja keskustelulle noin kello 18.20.

Verkkotilaisuuteen osallistutaan kotisohvalta  

Illan tarkempi ohjelma ja liittymislinkki löytyy Helsingin kaupungiverkkosivulta.

Kysymyksiä ja aihetoiveita iltaan voi esittää etukäteen Kerro kantasi -palvelussa, joka on avoinna 25.4. saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Hurmeranta
vuorovaikutussuunnittelija
puh. 09 310 34808
anna.hurmeranta@hel.fi

Annika Alén
vuorovaikutussuunnittelija
puh. 09 310 33951
annika.alen@hel.fi

Kuvat

Havainnekuva Lentoasemanpuiston voittajatyöstä Crossing Horizons. Näkymä sillalta kohti terminaalia. Kuva: Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy.
Havainnekuva Lentoasemanpuiston voittajatyöstä Crossing Horizons. Näkymä sillalta kohti terminaalia. Kuva: Maanlumo Oy ja Collaboratorio Oy.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 6.5.20216.5.2021 18:23:16 EEST | Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui torstaina 6.5.2021. Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 20.5.2021.

Kruunusillat-raitiotie aloittaa rakennustyöt Hakaniemessä ja esittää päätepysäkkiä Laajasalontielle5.5.2021 09:39:56 EEST | Tiedote

Kruunusillat-raitiotie aloittaa valmistelevia rakennustöitä Hakaniemessä ja Siltavuorenrannassa toukokuun puolivälissä. Sitä ennen alueella joudutaan kaatamaan puita. Kruunuvuorenrannassa alkaa uusien katujen esirakentaminen toukokuun alussa. Kruunusillat-raitiotie viimeistelee parhaillaan toteutussuunnitelmaa, ja sen yhteydessä myös hankelaajuus tarkentuu. Tällä hetkellä suunnitelma on rakentaa pikaraitiotielle päätepysäkki ensin Laajasalontielle.

Teollisuuskadun akselin kaavarunko päätöksentekoon30.4.2021 09:14:22 EEST | Tiedote

Pasilan ja Kalasataman välillä kulkeva Teollisuuskadun akseli muuttuu tulevaisuudessa liikenneväylästä ympäröiviä alueita yhdistäväksi eläväksi keskusta-alueeksi. Tavoitteena on luoda alueesta merkittävä työpaikkojen, kulttuurin ja tapahtumien keskittymä sekä parantaa yhteyksiä kaikilla kulkumuodoilla. Juuri valmistunut kaavarunko luo suuntaviivat alueen tulevalle kehitykselle ja maankäytölle. Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Teollisuuskadun akselin kaavarunkoa kokouksessaan 4. toukokuuta.

Meri-Rastilan uudistus käynnistyy lähivuosina – Meri-Rastilan itäosan asemakaava päätöksentekoon30.4.2021 08:45:06 EEST | Tiedote

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee Meri-Rastilan itäosan asemakaavaa kokouksessaan 4. toukokuuta, minkä jälkeen asemakaava etenee kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi. Kaavahanke on jälkimmäinen osa Meri-Rastilan kokonaisvaltaista uudistusta, jossa parannetaan alueen nykyisiä palveluita ja rakennetaan tulevina vuosina uusia asuntoja yhteensä jopa 4400 uudelle asukkaalle metroaseman läheisyyteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme