Etelä-Savon kauppakamari

Kauppakamarille uusi puheenjohtaja ja hallitus vuodelle 2021

Jaa

Etelä-Savon kauppakamarin syykokouksessa, 9.12.2020, vahvistettiin kauppakamarin hallitus vuodelle 2021. Uutena kauppakamarin puheenjohtajana aloittaa toimitusjohtaja Jari Suomalainen, Sahakuutio Oy:stä Kerimäeltä. Varapuheenjohtajina toimivat Mikkelistä toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen, Suur-Savon Sähkö Oy, Savonlinnasta toimitusjohtaja Ari Hämäläinen, Norelco Oy ja Pieksämäeltä toimitusjohtaja Satu Lipsanen Lipa-Betoni Oy. Varapuheenjohtajat ovat myös kauppakamariosastojen puheenjohtajia alueillaan.

Hallituksen muut jäsenet ovat:

 • Arja Flinkman, toimitusjohtaja, Etelä-Savon Koulutus Oy (Osaamisvaliokunnan pj.)
 • Jari Himanen, toimitusjohtaja, Suur-Savon Osuuspankki
 • Heikki Hämäläinen, kauppaneuvos / toimitusjohtaja, Osuuskauppa Suur-Savo
 • Erkki Karppanen, toimitusjohtaja, Etelä-Savon Energia Oy
 • Kalevi Korjala, toimitusjohtaja, Hotelli Hospitz / Wivilla Oy (Kaupan- ja palvelualanvaliokunnan pj.)
 • Harri Kovanen, toimitusjohtaja, Piako Oy
 • Jari Kuosmanen, aluejohtaja, Kesko Oyj/Itä-Suomi
 • Asko Lammela, toimitusjohtaja, LähiTapiola Savo-Karjala
 • Kari Leinonen, toimitusjohtaja, Oy Vip Cruise Ltd, Savonlinna
 • Antti Lipsanen, toimitusjohtaja, Rakennusliike U. Lipsanen Oy, Pieksämäki (Teollisuusvaliokunnan pj.)
 • Jukka Mustonen, kuntayhtymän johtaja / rehtori, Itä-Savon koulutuskuntayhtymä / Ammattiopisto SAMIedu
 • Osku Nykänen, toimitusjohtaja, Mikkeli Siivotaan Oy
 • Juha Putkonen, palvelujohtaja, MPY Telecom Oyj (Liikenne- ja viestintävaliokunnan pj.)
 • Mervi Simoska, kunnanjohtaja, Juvan kunta

Muut vuoden 2021 luottamushenkilöt, kuten osastojen ja valiokuntien kokoonpanot löytyvät Etelä-Savon kauppakamarin verkkosivuilta www.eskauppakamari.fi > yhteystiedot

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja
Teppo Leinonen
044 770 0592
teppo.leinonen@kauppakamari.fi

Puheenjohtaja
Jari Suomalainen
050 336 7114
jari.suomalainen@sahakuutio.fi

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Savon kauppakamari
Maaherrankatu 14
50100 Mikkeli

http://www.eskauppakamari.fi/

Etelä-Savon kauppakamari on merkittävä alueellinen vaikuttaja ja yritysten edunvalvoja. Me edustamme kattavasti alueen elinkeinoelämää, sillä meillä on useampi sata yritysjäsentä sekä alueen kuntia/kaupunkeja sekä useita yhteisöjä jäseninä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Savon kauppakamari

Etelä-Savon yrityksille EU:n kestävän kasvun ohjelma on tärkeä mahdollisuus - tuki- ja hankeosaamisen vajeet voivat vaarantaa tukien hyödyntämisen17.11.2020 10:51:03 EET | Tiedote

Etelä-Savon kauppakamarin Teollisuusvaliokunnan jäsenyrityksiä korona on kohdellut hyvin eri tavoin, riippuen liiketoiminta-alueesta. Osalla yrityksistä liikevaihto sekä tilauskanta ovat jopa kasvussa, kun taas joillakin toimialoilla korona on pudottanut rankasti liiketoiminnan laajuutta sekä kannattavuutta.

Syyskokoustiedote: Etelä-Savosta nopeiden tietoverkkojen kärkimaakunta12.12.2019 13:41:26 EET | Tiedote

Tietoverkkoyhteyksien merkitys liiketoiminnassa ja kuntien kilpailukykytekijänä kasvaa rajusti tulevina vuosina. Käytännössä kaikilla toimialoilla tämä kysymys on toiminnan edellytysten kannalta ratkaiseva. 5G verkot ja nopeat valokuituyhteydet nousevat välttämättömyydeksi tulevina vuosina. Jotta Etelä-Savo pystyy ylläpitämään kilpailukykyä ja vetovoimaa ja suhteessa muihin alueisiin, on nopeasti tehtävä kattavia toimintasuunnitelmia ja konkreettisia toimenpiteitä nopeiden verkkojen peittävyyden edistämiseksi. Jälkeen muista alueista ei voi missään olosuhteissa jäädä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme