Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto valitsi pormestarin ja apulaispormestarit

Jaa

Helsingin uusi kaupunginvaltuusto valitsi ensimmäisessä kokouksessaan kaupungin pormestariksi Jan Vapaavuoren (kok).

Pormestaristo: Jan Vapaavuori, Anni Sinnemäki, Sanna Vesikansa, Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar. Kuva tiedotusvälineille vapaaseen käyttöön. Kuva Pertti Nisonen
Pormestaristo: Jan Vapaavuori, Anni Sinnemäki, Sanna Vesikansa, Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar. Kuva tiedotusvälineille vapaaseen käyttöön. Kuva Pertti Nisonen

Valtuusto valitsi myös neljä apulaispormestaria, kaupunkiympäristön toimialalle Anni Sinnemäen (vihr), kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle Pia Pakarisen (kok), kulttuurin ja vapaa-ajan toimialalle Nasima Razmyarin (sdp) ja sosiaali- ja terveystoimen toimialalle Sanna Vesikansan (vihr). Kaikki valinnat olivat yksimielisiä.

Pormestari on kaupungin ykkösjohtaja ja kaupunginhallituksen puheenjohtaja. Apulaispormestarit ovat kaupunginhallituksen jäseniä ja toimivat kukin oman toimialalautakuntansa puheenjohtajana.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi valtuusto valitsi Tuuli Kousan (vihr). Ensimmäisenä varapuheenjohtajana toimii Harry Bogomoloff (kok) ja toisena Pentti Arajärvi (sdp).

Kaupunginvaltuuston kokous jatkuu ja listalla on kaupunginhallituksen ja sen jaostojen sekä lautakuntien ja niiden jaostojen sekä muiden keskeisten toimielinten valintoja.

Tässä perustietoja pormestarista ja apulaispormestareista.

Jan Vapaavuori (kok), pormestari

Jan Vapaavuori (s. 1965) on työskennellyt syyskuusta 2015 alkaen Euroopan investointipankin varapääjohtajana Luxemburgissa. Hän toimi elinkeinoministerinä vuosina 2012–2015  ja asuntoministerinä 2007−2011. Kansanedustajaksi hänet valittiin vuonna 2003.

Vapaavuori on toiminut useissa Helsingin kaupungin luottamustehtävissä vuodesta 1996, jolloin hänet valittiin kaupunginvaltuustoon. Kaupunginhallituksen puheenjohtajana hän toimi vuosina 2005–2007 ja sitä ennen kaupunginhallituksen jäsenenä ja liikuntalautakunnan puheenjohtajana.

Vapaavuori on koulutukseltaan oikeustieteen kandidaatti ja hän valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 1989. Hän on opiskellut myös kansantaloutta ja laskentatointa Svenska handelshögskolanissa ja suorittanut oikeustieteen jatko-opintoja Helsingissä, Uppsalassa ja Haagissa.

Anni Sinnemäki (vihr), apulaispormestari, kaupunkiympäristön toimiala

Anni Sinnemäki, (1973) on työskennellyt tammikuusta 2015 alkaen Helsingin kaupunkisuunnittelusta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana. Sinnemäki toimi vihreiden kansanedustajana vuosina 1999–2015 ja puolueen puheenjohtajana sekä työministerinä  2009–2011.

Sinnemäki toimi Helsingin kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2005 siihen saakka, kun hänet valittiin apulaiskaupunginjohtajaksi vuonna 2015. 

Sinnemäki on koulutukseltaan humanististen tieteiden kandidaatti. Hän opiskeli Venäjän kirjallisuutta Helsingin yliopistossa.

Pia Pakarinen (kok), apulaispormestari, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Pia Pakarinen (s. 1960) on työskennellyt Helsingin seudun kauppakamarin johtajana vuodesta 2014 alkaen ja sitä ennen Helsingin Yrittäjät ry:n ja HyPoint Oy:n toimitusjohtajana. Vuosina 1995–96 hän työskenteli juristi-lingvistinä ja vuosina 1996−2000 juristi-reviisorina Euroopan unionin tuomioistuimessa Luxemburgissa.

Pakarinen on toiminut vuodesta 2005 lukuisissa kaupungin luottamustehtävissä ensin valtuuston varajäsenenä ja sittemmin varsinaisena valtuutettuna. Hän toimi vuosina 2010−2014 kokoomuksen puoluevaltuuston jäsenenä.

Pakarinen valmistui oikeustieteen kandidaatiksi vuonna 1994 ja valtiotieteen kandidaatiksi vuonna1985 Helsingin yliopistosta sekä ekonomiksi vuonna 1982 Helsingin Kauppakorkeakoulusta. 

Nasima Razmyar (sdp), apulaispormestari, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Nasima Razmyar, (s. 1984) on toiminut kansanedustajana vuodesta 2015. Sitä ennen hän oli Sdp:n eduskuntaryhmän poliittinen avustaja ja vuoden 2013 alusta eduskuntaryhmän viestintäsihteeri. Razmyar on työskennellyt Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön (IOM) tehtävissä sekä Mannerheimin Lastensuojeluliitossa ja Monika-Naiset-liitossa maahanmuuttajia koskevissa tehtävissä.

Razmyar valittiin Helsingin kaupunginvaltuustoon ensimmäisen kerran vuonna 2012.

Razmyar suoritti yhteisöpedagogin opinnot HUMAK-ammattikorkeakoulussa 2010−2013 ja on opiskellut myös kulttuurintuotantoa ja suorittaa ylemmän ammattikorkeakoulututkinnon keväällä 2018.

Sanna Vesikansa (vihr), apulaispormestari, sosiaali- ja terveystoimiala

Sanna Vesikansa (s. 1972) on toiminut kaupungin eri luottamustoimissa vuodesta 2009 alkaen, mm. kaupunginhallituksen jäsenenä 2015–2017, varhaiskasvatuslautakunnan puheenjohtajana ja sosiaalilautakunnan jäsenenä.

Vesikansa on työskennellyt Pelastakaa lapset ry:n kansainvälisissä ohjelmissa ja sitä ennen useissa tehtävissä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa.

Vesikansa on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri. Hän valmistui Helsingin yliopistosta vuonna 1999 pääaineenaan sosiologia. 

Tapio Kari
Viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunginkanslia
gsm 040 844 6015
tapio.kari@hel.fi

Kuvat

Pormestaristo: Jan Vapaavuori, Anni Sinnemäki, Sanna Vesikansa, Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar. Kuva tiedotusvälineille vapaaseen käyttöön. Kuva Pertti Nisonen
Pormestaristo: Jan Vapaavuori, Anni Sinnemäki, Sanna Vesikansa, Pia Pakarinen ja Nasima Razmyar. Kuva tiedotusvälineille vapaaseen käyttöön. Kuva Pertti Nisonen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme