HSL Helsingin seudun liikenne

Kaupunkipyöräkausi alkaa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4.

Jaa

Kaupunkipyörillä päästään taas! Pyörillä voi polkea Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 1.4. alkaen. Koko kauden käyttöoikeuden voi ostaa jo nyt. Kaupunkipyöräkausi kestää huhtikuun alusta lokakuun loppuun. Reittioppaasta näkee reaaliaikaisesti käytössä olevat asemat, pyörien määrän ja reitit asemille.

pyörällä päästään ja kuva keltaisesta espoon ja helsingin kaupunkipyörästä
Kaupunkipyörällä päästään taas 1.4. alkaen - kauden voi jo ostaa!

Uusi kaupunkipyöräkausi alkaa 1.4. Helsingissä ja Espoossa on yhteinen kaupunkipyöräpalvelu, mutta Vantaalla on omansa. Palveluiden pyöriä ei voi käyttää ristiin. Koko kaupunkipyöräkauden voit ostaa jo nyt. Muiden tuotteiden osto aukeaa kauden käynnistyessä.

Kaupunkipyöräpalvelu käyttöön koko kaudeksi, kuukaudeksi, viikoksi tai päiväksi

Helsingin ja Espoon kaupunkipyöräkaudet voi ostaa osoitteesta hsl.fi/kaupunkipyörät. Koko kauden eli seitsemän kuukauden käyttöoikeus maksaa 35 euroa. Pyörän käyttöoikeuden voi ostaa 1.4. alkaen myös lyhyemmäksi ajaksi eli päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Kevään uusi tuote on jatkuva kuukausitilaus, joka maksaa 7 euroa kuukaudessa.

Vantaalla koko kausi maksaa 30 euroa ja oston voi tehdä uudessa Vantaan kaupunkipyörät -sovelluksessa. Myös Vantaalla voi kauden alkaessa ostaa käyttöoikeuden lyhyemmäksi ajaksi: päiväksi (5 euroa) tai viikoksi (10 euroa). Vantaalla on mahdollista ostaa pyöräilyaikaa myös minuuttiperusteisesti.

Kaikkiin tuotteisiin sisältyy rajaton määrä matkoja niiden voimassaolon ajan: Helsingissä ja Espoossa yksi matka saa kestää enintään 30 minuuttia ja Vantaalla 60 minuuttia kerrallaan. Jos pyörää käyttää yhtäjaksoisesti pidempään kuin puoli tuntia, lisäveloitus on euro jokaista puolta tuntia kohden. Enimmäiskäyttöaika on 5 tuntia. Enimmäiskäyttöajan ylityksestä veloitetaan lisämaksujen ohella 80 euron viivästysmaksu.

Rekisteröityminen ja käyttöönotto

Helsingin ja Espoon kaupunkipyörät toimivat samaan tapaan kuin edellisinä vuosina. Rekisteröitymiseen tarvitaan HSL-tunnus. Rekisteröinti tapahtuu hsl.fi/kaupunkipyörät-sivustolla. Rekisteröinnin yhteydessä asiakkaan tulee syöttää järjestelmään maksukorttitiedot, ja valita nelinumeroinen PIN-koodi. Järjestelmä antaa asiakkaalle henkilökohtaisen pyöräilijätunnuksen. Pyöräilijätunnus ja PIN-koodi tarvitaan aina, kun pyörä otetaan käyttöön asemalta. Matkakorttia voi edelleen käyttää pyöräilijätunnuksen sijaan, jos se on rekisteröity tunnistautumistavaksi.

Vantaan kaupunkipyörien rekisteröityminen ja käyttö tapahtuu Vantaan kaupunkipyörät -nimisen sovelluksen kautta. Sovellus ladataan sovelluskaupasta, jonka jälkeen noudatetaan sovelluksessa annettuja ohjeita.

Kaikki pyöräilyasemat saadaan käyttöön huhtikuun aikana

Runsasluminen talvi on hankaloittanut asemien asennusta, eikä aivan kaikkia niistä ehditä asentamaan 1.4. mennessä. Kaikki asemat pyritään kuitenkin saamaan paikalleen huhtikuun aikana. Käytössä olevat asemat löytyvät Kaupunkipyörien verkkosivuilta ja Reittioppaasta. Reittioppaassa asiakkaan tulee sallia paikannus, jolloin Reittiopas näyttää lähimmät pyöräasemat, saatavilla olevien pyörien määrän sekä reitin asemalle. Samat tiedot saa myös syöttämällä Reittioppaaseen osoitteensa. Reittioppaan löydät HSL-sovelluksesta ja hsl.fi-verkkosivulta

Kaupunkipyöräverkostoon kuuluu Helsingissä ja Espoossa lähes 4 600 pyörää. Pyöräasemia on Helsingissä 347 ja Espoossa 110. Vantaalla taas on käytössä 1 000 pyörää ja 120 asemaa.

Kolme vinkkiä sujuvaan kaupunkipyöräilyyn

  1. Jos pyöräilyasema on täynnä, ota telineen viereen palautettu pyörä käyttöösi – näin saamme yhdessä pidettyä asemat siistimpänä.

  2. Jos huomaat, että ottamasi pyörä on viallinen, käännä sen satula taaksepäin merkiksi viasta. Muista tehdä myös vikailmoitus, jotta huoltohenkilöstö tietää tulla huoltamaan pyörän, ja se saadaan takaisin käyttöön mahdollisimman pian. Linkki vikailmoitukseen löytyy osoitteesta: hsl.fi/kaupunkipyörät/palaute 

  3. Kun palautat pyörän telineeseen, varmista, että pyörän näytölle tulee viesti palautuksen onnistumisesta.

Käyttöohjeet ja opetusvideot Helsingin ja Espoon pyörille: https://www.hsl.fi/kaupunkipyorat/helsinki/kayttoohje  

Käyttöohjeet Vantaan pyörille: https://www.hsl.fi/kaupunkipyorat/vantaa/kayttoohje

Helsingin ja Espoon asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8810 ja sähköpostiosoite contact@citybikefinland.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaavat Kaupunkiliikenne Oy Helsingissä ja Espoon kaupungin Tekninen ja ympäristötoimi Espoossa. Palvelua ylläpitää CityBike Finland. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Vantaan asiakaspalvelun yhteystiedot

Pyörien asiakaspalvelun puhelinnumero on 09 4257 8815 ja sähköpostiosoite contact@citybikevantaa.fi. Puhelinpalvelun aukioloajat ovat ma–pe klo 7–19 ja la–su klo 9–17.

Kaupunkipyöräpalvelusta vastaa Vantaan kaupungin Kaupunkiympäristön toimiala. Palvelua ylläpitää CityBike Vantaa. Digipalveluista, markkinoinnista sekä asiakassuhteista vastaa Helsingin seudun liikenne HSL. Clear Channel Suomi Oy vastaa hankkeeseen liittyvästä mainosmediasta sekä kumppanuuksista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kaupunkipyörällä päästään taas -kampanjakuva
Kaupunkipyörällä päästään taas -kampanjakuva
Lataa

Linkit

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 400 työntekijää, ja liikevaihto on noin 700 miljoonaa euroa vuodessa. Vuonna 2021 HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin 238 miljoonaa, mikä on yli 60 % Suomessa tehdyistä joukkoliikennematkoista. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Pikaraitiolinjan 15 radalla tehdään kesäkuukaudet viimeistelytöitä7.6.2023 10:12:47 EEST | Tiedote

Pikaraitioliikenteen aloittamisen valmistelut ovat kovassa käynnissä kesän aikana. Raide-Jokeri-hankkeessa rakennetulla pikaraitotien radalla tehdään kesän aikana korjaus- ja viimeistelytöitä, ajetaan koeajoja ja koulutetaan kuljettajia. Liikenne uudella pikaratikkalinjalla 15 käynnistyy viimeistään vuonna 2024, mutta HSL valmistautuu siihen, että liikenne voisi alkaa jo syksyllä 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme